Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Καπνός λόγω πυρκαγιάς. Προσοχή λέει ο ΕΟΔΥ!!

Ακόμα και αν δεν είσαι στις πυρόπληκτες περιοχές, αλλά είσαι κοντά, η ατμόσφαιρα δεν είναι καθαρή λόγω των καπνών και του νέφους που έχουν δημιουργήσει οι πυρκαγιές.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε οδηγίες προκειμένου να προστατευτούμε από τον έντονο καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια από καμένα δέντρα, φυτά, δομικά υλικά, πλαστικά, νεκρά ζώα, κτλ… μείγμα αερίων που μπορούν να φτάσουν ακόμα και στην περιοχή σου.

Στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, ο ΕΟΔΥ συστήνει τη λήψη των παρακάτω μέτρων για την αποφυγή εισπνοής καπνού σε περίπτωση πυρκαγιάς:

*Στη περίπτωση συνθηκών που ευνοούν την έντονη έκθεση σε καπνό, συστήνεται, η απομάκρυνση από τη περιοχή, εφόσον είναι εφικτό, για όσο διάστημα το φαινόμενο παραμένει έντονο.

*Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση από τη περιοχή, παραμείνετε όσο το δυνατόν περισσότερο σε κλειστούς χώρους και διατηρείστε τον εσωτερικό αέρα όσο το δυνατόν περισσότερο καθαρό ακολουθώντας τις παρακάτω συστάσεις:Διατηρείστε τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά, και χρησιμοποιείστε κλιματισμό ο οποίος να διαθέτει ανακύκλωση εσωτερικού αέρα και καλά συντηρημένα φίλτρα.

*Αποφύγετε το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους.

*Αποφύγετε τη χρήση σκούπας (ηλεκτρικής ή συμβατικής).

*Σε περίπτωση απουσίας καπνού εξωτερικά αερίζουμε τους εσωτερικούς χώρους για ανανέωση του αέρα ανοίγοντας τα παράθυρα.

*Αποφύγετε τις εξωτερικές δραστηριότητες για όσο διάστημα υπάρχει καπνός.

*Αποφύγετε την σωματική καταπόνηση.

*Καταναλώστε άφθονες ποσότητες πόσιμου νερού και υγρών, ειδικά κατά τα διαστήματα έντονης παρουσίας καπνού.

*Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων από το αναπνευστικό ή καρδιαγγειακό σύστημα που μπορεί να σχετίζονται με υπερβολική έκθεση σε καπνό, όπως επίμονος βήχας, δυσκολία ή/και συριγμός στην αναπνοή, σφίξιμο ή πόνος στο στήθος, ταχυκαρδία, ναυτία, ασυνήθιστη κόπωση ή ζάλη, ζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Ευπαθείς ομάδες : Συμβουλές από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλη, ο καπνός από τις πυρκαγιές δεν μπορεί να προκαλέσει νόσο, αλλά σίγουρα δυσκολεύει και δημιουργεί πρόβλημα στο αναπνευστικό σύστημα, ειδικά ηλικιωμένων, ευπαθών ομάδων, εγκύων και μικρών παιδιών. Ατόμων με άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καρδιακή νόσο.

Προσοχή ειδικά τα άτομα σε ευπαθείς ομάδες, αν αντιμετωπίσουν κάτι από τα ακόλουθα συμπτώματα,να καλέσουν αμέσως τον προσωπικό τους γιατρό.

Βήχα, δυσχέρεια στην αναπνοή, δύσπνοια, εκδήλωση ασθματικής κρίσης, τσούξιμο στα μάτια, κάψιμο στο λαιμό, ρινική καταρροή, πονοκεφάλους, κόπωση, πόνο στο στήθος και ταχυκαρδία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!