Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κάνε την περίοδο σου να έρθει νωρίτερα.. με 7 τρόπους!

Έχεις προγραμματίσει τις διακοπές σου συγκεκριμένη ημερομηνία και ξαφνικά εκεί που οραματίζεσαι τον εαυτό σου, να τρέχει ξέγνοιαστα στην παραλία το πρωί φορώντας μόνο το μαγιό σου και να πίνεις τα κοκτέιλ σου χαλαρά το βράδυ… θυμάσαι ότι θα έχεις περίοδο!!!

Δηλαδή καταρροή αίματος, φούσκωμα, 2,3 περισσότερα κιλά, πόνο, κακή διάθεση, γκρίνια και ότι άλλο σύμπτωμα έχεις τέτοιες μέρες.
“Μακάρι να γινόταν να αδιαθετήσω λίγες μέρες πριν” λες… και ξαφνικά σου δίνω τη λύση.

Προετοιμάσου κάνοντας όλα αυτά και το πιθανότερο είναι να γίνει η ευχή σου πραγματικότητα. Η περίοδος δεν είναι κάτι που μπορείς να τη χειριστείς προγραμματίσεις… αλλά κάνε μια προσπάθεια!

Οι φυσικοί τρόποι που προτείνουμε είναι οι ακόλουθοι.

1. Ζεστό μπάνιο! Μια συμβουλή που μου την έλεγε πάντα η γιαγιά μου και ομολογώ ότι είχε αποτέλεσμα. Ήταν Δευτέρα και την Πέμπτη θα ξεκίναγα περίοδο. Την Πέμπτη όμως ήταν και το μεγάλο πάρτυ του πανεπιστημίου μου. Δεν έπρεπε να είναι η πρώτη μέρα της περιόδου μου. Και ευτυχώς ακούγοντας τη γιαγιά μου μούλιασα στο μπάνιο και την επόμενη μέρα ήρθε η περίοδος μου. Ρωτώντας αργότερα τη γυναικολόγο μου, επαλήθευσε ότι με το ζεστό μπάνιο αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος μας, χαλαρώνουν οι μυς της κοιλιάς, και αυξάνεται η διαστολή και η ροή του αίματος στη μήτρα.

2. Θερμοφόρα στην κοιλιά! Συνήθως η θερμοφόρα είναι η λύση μας για τον πόνο στην κοιλίτσα μας. Όμως η θερμοφόρα δεν βοηθάει μόνο στον πόνο, κάνει ακριβώς ότι κάνει και το ζεστό μπάνιο που αναφέραμε πιο πάνω. Άρα είναι επιλογή σου αν προτιμάς το μπάνιο ή τη ζεματιστή θερμοφόρα.

3. Φρέσκοι χυμοί και βιταμίνη C! Συνδυαστικά με τα πιο πάνω μπορείς να ξεκινήσεις να πίνεις και βιταμίνη C είτε μόνη της, είτε σε υπέροχους φρέσκους χυμούς, ιδιαιτέρως πορτοκάλι. Σύμφωνα με ειδικούς η συγκεκριμένη βιταμίνη, απορροφά την προγεστερόνη από τη μήτρα, κάνοντας τα τοιχώματα να ανοίξουν και τελικά η περίοδος να έρθει.

4.Τρέξιμο και γυμναστική! Το ξέρω ότι είναι καλοκαίρι, βαριέσαι να τρέξεις, να ασκηθείς, να κινηθείς γενικότερα. Αλλά αν θες να βοηθήσεις την κυκλοφορία του αίματος σου και κατ’επέκταση την περίοδο σου, ξεκίνα να τρέχεις, να κινείσαι, να κουνιέσαι γενικότερα!

5. Συναναστρέψου με την κολλητή σου! Παιδιά, το ξέρω αυτό διαβάζετε λίγο περίεργο και όμως δεν το έχετε διαπιστώσει και εσείς; Είναι τα μαγικά τις φύσης! Τι να πω; Αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει ότι γυναίκες που κάνουν παρέα για καιρό και περνάνε χρόνο μαζί… έχουν περίοδο πάνω κάτω τις ίδιες μέρες. Αν λοιπόν σε βολεύει η ημερομηνία που έχει περίοδο η κολλητή σου, κόλλα πάνω της και ξεκινήστε τις τσάρκες!

6.Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι; Αν θες πιες το στο μπαλκόνι, αν θες στο σαλόνι με κλιματιστικό ή αν θες ακόμα και στη θάλασσα! Το θέμα εδώ είναι ότι ένα ζεστό τσάι καταρχήν ζεσταίνει τον οργανισμό σου. Και τι είπαμε πιο πάνω γίνεται όταν ζεσταθεί ο οργανισμός; Επίσης το τσάι με χαμομήλι, δυόσμο, τζίντζερ, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, λεμόνι και γενικότερα αρκετά ακόμα βότανα ενεργοποιούν το αναπαραγωγικό σου σύστημα άρα και το σύστημα περιόδου σου.

7. Όχι στο στρες. Χαλάρωσε! Το άγχος κάνει κακό σε όλα τα θέματα σου. Κάτσε, χαλάρωσε, πάρε βαθιές αναπνοές και όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Αν πιεστεί ο οποιοσδήποτε, δεν κάνει αυτό που θες. Δεν το έχεις μάθει αυτό μέχρι τώρα στη ζωή σου και στις σχέσεις σου; Έτσι είναι και ο οργανισμός μας. Αν τον πιέσεις αποσυντονίζεται. Χαλάρωσε επιτέλους και μέτρα 1,2,3 …. μέχρι αύριο θα έχεις περίοδο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!