Kamal Ranadive – Η Google την τιμά με το σημερινό της Doodle

Η Kamal Ranadive γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1917, στην Πούνε της Ινδίας.

Αφιέρωσε την ζωή της στην έρευνα για τον καρκίνο που αφορά κυρίως γυναίκες και παιδιά.
Η Ινδή Βιολόγος Kamal Ranadive αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την μάχη της με την επάρατη νόσο.

Σήμερα κλείνουν 104 χρόνια από την γέννησή της, και η Google της αφιερώνει το σημερινό doodle!

Ο πατέρα της είναι αυτός που την ενθάρρυνε να γίνει γιατρός.

Σπούδασε βιολογία και το 1949 έκανε διδακτορικό στην κυτταρολογία και τη μελέτη των κυττάρων.

Παράλληλα, εργαζόταν ως ερευνήτρια στο Ινδικό Κέντρο Ερευνών για τον Καρκίνο (ICRC).

Μετά από υποτροφία στο Πανεπιστήμιο «Johns Hopkins» στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ των ΗΠΑ, επέστρεψε στη Βομβάη και στο ICRC, όπου ίδρυσε το πρώτο εργαστήριο καλλιέργειας ιστών της χώρας.

Ως διευθύντρια του Κέντρου και πρωτοπόρος στη μοντελοποίηση της ανάπτυξης καρκίνου μέσα από έρευνα στα ζώα, η Ranadive ήταν από τους πρώτους ερευνητές στη χώρα της που ανέφεραν τη σύνδεση μεταξύ καρκίνου του μαστού και κληρονομικότητας.

Επίσης, είναι από αυτούς που εντόπισαν τους δεσμούς μεταξύ των καρκίνων και ορισμένων ιών.

Η συμβολή της στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά της λέπρας

Πέραν των άλλων, η Ranadive μελέτησε το Mycobacterium leprae, το βακτήριο που προκαλεί λέπρα, και βοήθησε στην ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Το 1973, μαζί με 11 συνάδελφους της ίδρυσαν την Ινδική Ένωση Επιστημόνων Γυναικών (IWSA) για να υποστηρίξουν τις γυναίκες σε επιστημονικούς τομείς.

Σήμερα, η Ένωση τους παρέχει υποτροφίες και τους ενθαρρύνει να ασχολούνται με την επιστήμη.

Όταν συνταξιοδοτήθηκε, το 1989, η Ranadive εργάστηκε σε αγροτικές κοινότητες στη Μαχαράστρα, εκπαιδεύοντας τις γυναίκες ως εργαζόμενες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Η Kamal δημοσίευσε περισσότερες από 200 επιστημονικές ερευνητικές εργασίες για τον καρκίνο και τη λέπρα. Τιμήθηκε με το “Padma Bhushan” (το τρίτο υψηλότερο βραβείο) για την Ιατρική, το 1982.

Έφυγε από τη ζωή το 2001 όντας 83 ετών.

Και εμείς το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να της αφιερώσουμε αυτό το άρθρο!


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!