Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Σωστή οργάνωση καλοκαιρινών διακοπών. Εσύ είσαι έτοιμος;

Καλοκαιρινές διακοπές… για πάντα!!!  Έφτασε η ώρα να οργανώσεις τις διακοπές σου.  Έχεις αποφασίσει που θες να πας, πότε και το κυριότερο με ποιούς;

Αν όχι, να σου υπενθυμίσω ότι είναι ήδη Ιούνιος και ότι καλό είναι να κλείσεις έγκαιρα τα εισιτήρια και το ξενοδοχείο σου, για να βρεις και καλύτερες τιμές. Άδεια από την δουλειά σου πήρες;

Το άγχος της καραντίνας και της πανδημίας, θεωρητικά τώρα που ανοίξαν όλα, έχει εξαφανιστεί.
Πόσες φορές ενώ ήσουνα κλεισμένος σπίτι, σκεφτόσουνα τις καλοκαιρινές διακοπές σου και εσένα να κάνεις ηλιοθεραπεία και μπάνιο σε καταγάλανα νερά, να πίνεις τα ποτάκια σου σε παραθαλάσια μπαράκια και να τρως το ψαράκι σου μετά από χαλαρή βόλτα σε σοκάκια ενός νησιού;

Από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που έχουν βαρεθεί τον Παράδεισο της Ελλάδας και θα ήθελαν να ταξιδέψουν σε κάποιο άλλο σημείο του κόσμου.

Ήρθε η ώρα να τα κανονίσεις όλα. 

Διάβασε τις ακόλουθες πρακτικές συμβουλές για τη σωστή οργάνωση σου!!!

Αρχικά πόσα λεφτά έχεις φυλάξει αποκλειστικά για τις διακοπές σου;

Υποθέτω ότι έχεις ήδη καθορίσει έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό (budget). Αυτό το ποσό είναι και αυτό που θα καθορίσει τη διάρκεια, το στυλ και το που θα κάνεις διακοπές.

Παράλληλα με αυτή τη σκέψη, θα πρέπει, αν δεν το έχεις κάνει ήδη να μιλήσεις στη δουλειά σου για το πότε θα είναι το κομμωτήριο κλειστό ή πότε μπορείς να πάρεις άδεια. 

Ιούνιο; Ιούλιο ή Αύγουστο, να πας διακοπές;

Συνηθίζεται πλέον να κλείνουν όλα τον Αύγουστο και έτσι η Αθήνα, αυτή την περίοδο, να ερημώνει και τα νησιά να γεμίζουν. Ρωτώντας όμως ανθρώπους πότε πραγματικά προτιμάνε να πάνε διακοπές, τις περισσότερες φορές θα σας πουν Ιούλιο, αναφερόμενοι μάλιστα και σε πολύ λογικά επιχειρήματα.

Τον Ιούλιο ο καιρός είναι πιο ζεστός και είναι ξεκάθαρα Καλοκαίρι. Οι θάλασσες είναι ζεστές, νυχτώνει κατά τις 9 το βράδυ και αφού υπάρχει λιγότερη ζήτηση, μπορείς να κάνεις φτηνότερες και ποιοτικότερες διακοπές σε σχέση πχ με τον Αύγουστο. Αν από την άλλη σκέφτεσαι να πας Ιούνιο, πρέπει να σε προετοιμάσω ότι ίσως οι θάλασσες να είναι κρύες και ο καιρός να μην είναι ο συνηθισμένος καλοκαιρινός. Αν από την άλλη θες να πας Σεπτέμβριο, ναι μεν θα έχει ζεστές θάλασσες και οικονομικότερες τιμές αλλά βάση ψυχολογίας, είσαι έτοιμος να περιμένεις μέχρι τότε;

Αν σου αρέσει η πολυκοσμία, μπορείς με θάρρος να πας σε ένα πολυσύχναστο νησί μέσα Αυγούστου. Αν προτιμάς κάτι πιο ήσυχο διάλεξε έναν άλλο μήνα.

Προϋπολογισμός και Άδεια

Αν αυτά τα έχεις κανονίσει, σημαίνει ξέρεις και πόσο καιρό θα διαρκέσουν οι διακοπές σου.
Ιδανικό για να καταλάβεις διακοπές και να ξεκουραστείς, είναι να πας πάνω από 10 μέρες. Μην υπερβάλεις όμως. Γιατί αν πας πάνω από δύο εβδομάδες, πιθανόν να βαρεθείς και να νιώσεις ότι χάνεις το χρόνο σου ενώ θα αρχίσεις να αγχώνεσαι για τις δουλειές που άφησες πίσω σου.
Σε περιπτώσεις που σου έχουν μείνει πολλές μέρες άδειας, μια καταπληκτική ιδέα είναι να μοιράσεις τις διακοπές σου σε τριήμερα και έτσι να κάνεις διακοπές και τον Ιούνιο σε ένα σε ένα κοντινό παραθαλάσσιο προορισμό και τον Ιούλιο μια εβδομάδα στο αγαπημένο σου νησί, αλλά και τον Αύγουστο σε κάποιο βουνό, που ίσως να μην είναι τόσο περιζήτητο.

Θάλασσα, βουνό ή εκτός Ελλάδας;

Ενώ ήσουνα σε καραντίνα ήθελες να πας παντού. Τώρα που αυτά τελείωσαν, αποφάσισες που θα πας; Τι θα σε έκανε χαρούμενο; Η θάλασσα, το βουνό, εδώ η Ελλάδα μας, ή προτιμάς να πάς Παρίσι, Ιταλία, Μπαλί, Μάλτα, Μεξικό ή Κούβα;

Σκέψου τι είναι για σένα διακοπές. Θάλασσα; Ηρεμία; Θόρυβος; Διασκέδαση; Έχεις παιδιά, σκυλιά; Όλα έχουν τη σημασία τους.

Επέλεξε Ελλάδα

Σύμφωνα με το ταξιδιωτικό blog, travelfox αναλόγως το τι θες, υπάρχει και το ιδανικό για σένα νησί της Ελλάδας.

Αν σου αρέσουν τα πράσινα νησιά με έντονη βλάστηση τότε οι επιλογές σου, πρέπει να είναι σε νησιά των Επτανήσων ή στις Σποράδες. Αν σου αρέσουν οι γραφικές χώρες και τα γαλάζια νερά τότε πρέπει να επισκεφτείς κάποιο νησί των Κυκλάδων. Αν σου αρέσουν τα νησιά του Αιγαίου αλλά έχεις βαρεθεί τα Κυκλαδονήσια και θες να δεις κάτι διαφορετικό τότε προτείνονται τα Δωδεκάνησα.

Αν έχεις πολλές μέρες άδειας και δεν θες να βαρεθείς, επέλεξε ένα μεγάλο νησί όπως τη Κρήτη, τη Ρόδο, τη Κέρκυρα ή την Κύπρο.

Αν θες ηρεμία και βόλτα σε γραφικά νησιά, οι επιλογές σου πρέπει να είναι, Αστυπάλαια, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σύμη, Κουφονήσια, ‘Υδρα, Παξοί – Αντίπαξοι.

Αν θες ένα κοσμοπολίτικο νησί, επέλεξε την Αντίπαρο, τις Σπέτσες ή την Πάτμο.

Τουριστικά νησιά που απαιτείται να πας έστω μια φορά, είναι η Σαντορίνη, η Πάρος, η Τήνος, η Μύκονος και η Σκιάθος.

Εναλλακτικά νησιά για διαφορετικές ήρεμες διακοπές είναι η Κάλυμνος,η  Ικαρία, η Κάρπαθος και η Τήλος.

Αν οι μέρες άδειας σου είναι λίγες, βολεύει να πας σε ένα νησί κοντά στην Αθήνα όπως η Άνδρος, η Κέα, η Κύθνος και ο Πόρος.

Αν έχεις παιδιά πήγαινε Νάξο ή Κεφαλονιά.

Σε περιπτώσεις που δεν θες να πας σε νησί, καλές επιλογές είναι η Μεσσηνία, η Μάνη, η Κουρούτα, η Κυλλήνη, η Εύβοια, η Πάργα, η Χαλκιδική, το Πήλιο, το Καρπενήσι, η ορεινή Αρκαδία, η ορεινή Ναυπακτία ή τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!