Καφές ή Τσάι; Επιλέγω τσάι για 9 λόγους!!!

Coffee or tea; Καφές ή Τσάι; Μια κλασική ερώτηση που με προβληματίζει κάθε φορά όταν με ρωτάει η καλή αεροσυνοδός στο αεροπλάνο.  Αν θυμάμαι σωστά πάντα επιλέγω τσάι…. και από ότι μαθαίνω τώρα, αυτό είναι πολύ καλό!!! Γιατί; Διάβασε πιο κάτω, υπάρχουν 9 λόγοι που πρέπει και εσύ, στην ερώτηση καφές ή τσάι, να επιλέγεις ΤΣΑΙ!!!

1. Μπορεί εμείς να είμαστε συνηθισμένοι να πίνουμε καφέ για να ξυπνήσουμε, αλλά το τσάι μπορεί να σε ξυπνήσει καλύτερα από ότι ο καφές. Δεν μιλάω για χαλαρωτικό τσάι αλλά το κανονικό το μαύρο!   

2. Από την άλλη συγκεκριμένο τσάι μπορεί να σε χαλαρώσει . Συνήθως περιέχει λιγότερη καφεΐνη σε σχέση με τον καφέ, άρα είναι λιγότερο πιθανό να σου προκαλέσει ταχυκαρδία, νευρικότητα και αύξηση της καρδιακής πίεσης.

3. Το τσάι και ειδικά το πράσινο δίνει ώθηση στον μεταβολισμό και σε βοηθάει να χάσεις βάρος.

4.Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Οι πολυφαινόλες και οι κατεχίνες που έχει πχ το πράσινο τσάι, το κάνουν περισσότερο φάρμακο παρά ρόφημα, τονώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και θωρακίζοντας το απέναντι στις ασθένειες. Άρα ένα τσάι την ημέρα, μπορεί να σε κρατάει υγιέστατο.

5. Το τσάι, έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, η ιστορία έχει ως εξής….Ζεις στην Ευρώπη το 17ο αιώνα, όπου το νερό δεν είναι πόσιμο, άρα είναι ακατάλληλο για κατανάλωση προκαλώντας το λιγότερο στομαχικές διαταραχές. Οι επιλογές ροφημάτων τότε ήταν γάλα, βραστό νερό, μπίρα και τσάι. Εσύ τι θα επέλεγες; Τσάι να απαντήσεις, γιατί το τσάι είναι τονωτικό για τον οργανισμό, με πλούσια γεύση και χωρίς καμία από τις παρενέργειες πχ της μπίρας.

6. Ανάμεσα σε άλλα το τσάι κάνει καλό στο άσθμα,  τη βρογχίτιδα, τις στομαχικές διαταραχές, τους πονοκεφάλους, τη δυσπεψία και την κατάθλιψη. Κάποια βοηθάνε και στην αντιγήρανση.

7. Η καθημερινή κατανάλωσή του θωρακίζει την καρδιά, προστατεύει από συγκεκριμένους τύπους καρκίνου, μειώνει την «κακή» χοληστερίνη (LDL), ευνοεί τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας βοηθώντας στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και χαρίζει λαμπερό χαμόγελο, μια και έχει υψηλή περιεκτικότητα φθορίου.

8. Πέρα από τα φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά που περιέχει, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνες P, E και B, καροτενοειδή, τοκοφερόλες και μέταλλα όπως το χρώμιο, το μαγγάνιο, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος.

9. Κάθε τσάι βοηθάει και κάπου. Το τσάι του βουνού πχ, έχει εξίσου πολλές ευεργετικές ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται επίσης στα φλαβονοειδή. Έχει ευεργετική επίδραση σε κρυολογήματα και φλεγμονές του αναπνευστικού συστήματος, βακτηριοστατική και αντιοξειδωτική δράση, ενώ θεωρείται εφιδρωτικό, τονωτικό, αντιερεθιστικό και αντιαναιμικό γιατί περιέχει σίδηρο.

Συγκεκριμένα

Τσάι του βουνού: Έχει αντιφλεγμονώδη δράση σε οξεία φάση φλεγμονής και αντιοξειδωτικές ιδιότητές. Επίσης προλαμβάνει ενδεχόμενο εμφάνισης καταρράκτη, θρόμβων και υπέρτασης. Το τσάι του βουνού δεν εμφανίζει διεγερτική δράση και μπορείς να το καταναλώσεις για να χαλαρώσεις λίγο πριν πας για ύπνο.

Φασκόμηλο: Το φασκόμηλο ασκεί ευεργετική δράση σε περιπτώσεις κρυολογήματος, λαρυγγίτιδας και φαρυγγίτιδας, ενώ λαϊκές αναφορές εικάζουν ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση των δυσάρεστων εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων.

Χαμομήλι:  Το χαμομήλι (chamomilla recutita) αποτελεί βότανο του οποίο χρησιμοποιείται πολύ συχνά για τις χαλαρωτικές και αντισηπτικές ιδιότητές του.  Επίσης βοηθάει στο πεπτικό σύστημα και σε κάθε μόλυνση βλεννογόνου. Η μαμά σας δεν σας έβαζε κομπρέσες χαμομηλιού στα μάτια σας όταν είχατε κάποια μόλυνση; Κάτι ήξερε! Γιατί το χαμομήλι είναι ιδανικό για κάθε φλεγμονή στο στόμα, στα μάτια, και στα γεννητικά όργανα. Μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τη στοματίτιδα, φλεγμονή που παρουσιάζεται σε ασθενείς υπό χημειοθεραπεία.

Εχινάκεια: Δεν είναι γνωστό τσάι, αλλά καλό θα ήταν να το μάθουμε αφού βοηθάει στο ανοσοποιητικό σύστημα. Η Εχινάκεια είναι το φυτό των αστέρων του Χόλιγουντ και μοιάζει με μαργαρίτα.  Εμπεριέχει μια άκρως δραστική ουσία, την εχινακίνη,  ένα γλυκοσίδιο που καταπολεμά τα βακτήρια σαν φυσικό αντιβιοτικό (6mgr εχινακίνης αντιστοιχούν εργαστηριακά σε 1 μονάδα πενικιλίνης), γεγονός που εξηγεί την αποτελεσματικότητα του φυτού σε στρεπτοκοκκικές, σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις και απλό κρυολόγημα.

Κλασικό τσάι: Το κλασικό τσάι, αναλόγως του βαθμού ζύμωσης που έχουν υποστεί τα φύλλα του,  το βρίσκουμε σε 3 βασικά είδη. Υπάρχει το πράσινο τσάι, όπου τα φύλλα του δεν περνούν καμία διαδικασία ζύμωσης, το μαύρο τσάι που έχει πλήρη ζύμωση των φύλλων και το  λευκό τσάι, με τα φύλλα να συλλέγονται πριν καν ανοίξουν εντελώς, διατηρώντας στην κορυφή τους ένα λευκό χρώμα στο οποίο οφείλει την ονομασία του. Στο συγκεκριμένο τσάι περιέχονται κατεχίνες, καφεΐνη, θεανίνη και βουτυρικό οξύ. Οι κατεχίνες αποτελούν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες και βρίσκονται περισσότερο στο πράσινο και στο λευκό τσάι.

Δίκταμος: Ένα αιθέριο έλαιο  με αντιμικροβιακή ουσία, αντισηπτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες, το οποίο τονώνει αποτελεσματικά τον οργανισμό μας. Ο δίκταμος χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως επουλωτικό ρόφημα και τελευταία επιβεβαιώθηκε η δράση του κατά του έλκους στομάχου με πειράματα που έγιναν σε στελέχη ελικοβακτηριδίου του πυλωρού.

Δυόσμος: Τα οφέλη του δυόσμου στην υγεία μας λίγο πολύ είναι γνωστά. Βοηθάει στο ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει το αίσθημα της ναυτίας και οποιασδήποτε στομαχικής διαταραχής, εξαλείφει κράμπες, φουσκώματα, πονοκεφάλους, δυσάρεστες καταστάσεις του γαστρεντερικού συστήματος και επηρεάζει την ορμονική ισορροπία στο σώμα μας. Ανάμεσα σε άλλα σύμφωνα με μια ελεγχόμενη μελέτη, πίνοντας τσάι δυόσμου, μειώνονται οι ανδρικές ορμόνες και η υπερτρίχωση. Βελτιώνει τη μνήμη, προλαμβάνει χρόνια νοσήματα όπως καρκίνος και έχει αντιφλεγμονώδες και αντιμυκητιασικές δραστηριότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!