Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Kωνσταντίνος Σκλαβενίτης

#HairdresserOnFire

Γεννήθηκε το 1968 στον Καναδά. Σε ηλικία 15 ετών, επηρεασμένος από το θείο του Τζέρι Γκρέκο, εντάχθηκε στην ομάδα του κομμωτηρίου του, αποκτώντας γνώσεις μέσα σε μια αφρόκρεμα κομμωτών οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τα διεθνούς φήμης κομμωτήρια Vidal Sasson, Joshua Galvin και Paul Mitchell.

Στα 21 του χρόνια γεμάτος δίψα για γνώση, αποφασίζει να κάνει το επόμενο βήμα στην Ευρώπη.

Έτσι, ξεκινά μια πορεία πρώτα στο Λονδίνο όπου τελειοποιεί την τεχνική του στο κούρεμα και στο χρώμα, σε κορυφαίες ακαδημίες και κομμωτήρια.

Στη συνέχεια στο Παρίσι, όπου συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του hairstyling, του editorial και της προσωπολογίας, κάτι που τον έκανε να ασχοληθεί με την συνολική εικόνα και όχι μονάχα με τα μαλλιά.

Τελευταίος σταθμός η Αθήνα, όπου εργάστηκε ως creative director σε μεγάλες αλυσίδες κομμωτηρίων και εταιρείες του χώρου, όπως η L’Oréal, η Wella, η Goldwell, εκπαιδεύοντας και εμπνέοντας πάνω από 5000 επαγγελματίες κομμωτές με workshops και shows στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σπάζοντας τους κανόνες του τότε κατεστημένου «Très chic» με μια πιο «Rock & Roll» εκδοχή παρουσίασης. Παράλληλα, συμμετείχε ως σύμβουλος κομμωτικής αισθητικής σε αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές και τον κινηματογράφο, καθώς επίσης, επιμελήθηκε τα χτενίσματα σε διάσημα περιοδικά μόδας όπως το Madame Figaro, το Vogue και το Elle.

Από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του, ήταν μεταξύ άλλων, η επιλογή του από την εταιρεία παραγωγής Jack Morton, η οποία είχε αναλάβει την τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, για την επιμέλεια του hairstyling των πρωταγωνιστών με την ομάδα του, δίπλα στην διάσημη Eλληνίδα σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη. Εξίσου σημαντική στιγμή, ήταν η επιλογή του από την L’Oréal Γερμανίας να παρουσιάσει show–workshop σε 500 Γερμανούς top hairstylists, πλάι στους Bertram K. και Μarlies Möller.

Σήμερα, με την ομάδα Beautistic που ίδρυσε μαζί με τον Γιώργο Δούκα, παρέχει σεμινάρια σε νέους αλλά και πεπειραμένους κομμωτές, συνεχίζοντας να σπάει τους κανόνες μέσα από τους κανόνες και να οραματίζεται πέρα από τα μαλλιά.
Επίσης εργάζεται ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο κομμωτήριο Βeautique Hair στην Άθηνα και επίσης έχοντας αντιληφθεί τις ανάγκες της εποχής προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει την γνώση του μέσα από Webinars και Online εκπομπές σε YouTube και Facebook! #HairdresserOnFire #Hairdressers4Hairdressers #ArtistUnited #HairEducation #HighwayOfHair #HairLive #Beautistic

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης
Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης
#HairdresserOnFire Ποτέ δεν ήταν πιο επίκαιρο να αποκτήσει ο κομμωτής την παίδεια που χρειάζεται, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή του, να ξυπνήσει την δημιουργικότητά του, εμπλουτίζοντας τις εξειδικευμένες τεχνικές και τα χαρίσματά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

1940 Retrospective

Σε προηγούμενο Hair Talk Vlog αναπολήσαμε την μόδα και τις τάσεις που επικράτησαν την δεκαετία του 1930. Σήμερα θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας στον χρόνο, βαδίζοντας στην επόμενη δεκαετία. Η δεκαετία του 1940 υπήρξε σταθμός στην ιστορία της ανθρωπότητας και όπως είναι φυσικό επηρέασε και την μόδα. Στο σημερινό Hair Talk Vlog λοιπόν ταξιδεύουμε στα '40s

1930 Retrospective

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στον χρόνο και σε αυτό το Hair Talk Vlog θα κάνουμε μία στάση στην δεκαετία του 1930. Βασικό χαρακτηριστικό της δεκαετίας είναι η Θηλυκότητα! Θηλυκότητα σε όλα! Στην μόδα που αφορά Ρούχα, μαλλιά, lifestyle!

Retrospective 1920

Συνεχίζουμε την Ιστορική αναδρομή που ξεκινήσαμε στο προηγούμενο επεισόδιο Retrospective HairTalk Vlog!Αυτή την εβδομάδα, σε αυτό το επεισόδιο θα κάνουμε μία στάση στο 1920....

Retrospective

"Hair 1900s" Στο νέο κύκλο επεισοδίων Hair Talk Vlog θα κάνουμε μια ιστορική αναδρομή! Άλλωστε «Αν...

SOFT BANGS

Στον κόσμο της κομμωτικής οι αφέλειες ήταν και θα είναι αυτές που μας γυρίζουν στα παιδικά μας χρόνια με μια δόση νοσταλγίας.Στο παρόν, οι...