Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Γιατί τόσα ξανθά! Τελικά, πόσα ξανθά υπάρχουν και ποιό είναι αυτο που μου ταιριάζει;

Από την εποχή της Marilyn Monroe, της δικιάς μας Αλίκης Βουγιουκλάκη αλλά και μέχρι τώρα, στις μέρες μας, η Ελένη Μενεγάκη, η Δούκισσα Νομικού, διακρίνουμε οτι το ξανθό χρωμα στα μαλλιά αντιπροσώπευει μια γυναίκα τολμηρή, δυναμική, εντυπωσιακή, λαμπερή και sexy. Οι ανοιχτές αποχρώσεις στα μαλλιά έχουν το πιο φανατικό κοινό γυναικών διότι όσες αποφασίζουν να το τολμήσουν δύσκολα θα τα ξανά σκουρύνουν.

Και θα μοιραστώ μαζί σας και μια ατάκα ότι τελικά οι άντρες (τις περισσότερες φορές) προτιμούν τις ξανθές.…!!!!!

Ως HairXperts θα απαντήσουμε σε κάποιες ερωτήσεις που σίγουρα έχετε αναρωτηθεί και δεν σας δόθηκε η ευκαιρία να τις συζητήσετε με έναν ειδικό σύμβουλο-κομμωτή.

Q: Γιατί βλέπουμε στα χρωματολόγια των εταιριών να αυξάνουν τις αποχρώσεις του ξανθού χρώματος ενώ στο παρελθόν υπήρχε μικρή ποικιλία αποχρώσεων;

Α:Οι χρωστικές ουσίες αλλά και η τεχνολογία των βαφών έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες. Η νέα σύσταση των οξειδωτικών βαφών, είναι περισσότερο φιλική προς το τριχωτό της κεφαλής και των μαλλιών. Αυτή η εξέλιξη επιτυγχάνει το χρωματικό αποτέλεσμα και εμείς οι κομμωτές έχουμε την ευκαιρία να δημιουργούμε όμορφα λαμπερά υγιή μαλλιά σε συνδυασμό με την επιθυμητή ξανθή απόχρωση.

Q:Υπάρχει μόδα στα ξανθά μαλλιά;

Α:Ολες οι collection απο κορυφαίους colorists αλλά και οι προτάσεις των εταιριών που μας ενημερώνουν για τα νέα trends, προστάζουν αποχρώσεις ανάλογα με τη μόδα της κάθε εποχής αλλά και τι νέο φορέθηκε από τις celebrities.

Q:Ποιο είναι το βασικο χαρακτηριστικό για να ξεχωρίζουμε τις ξανθές αποχρωσεις;

Α:Οι αποχρωσεις του ξανθού ποικίλουν και αυτό συμβαίνει διότι υπάρχουν τα θερμά και τα ψυχρά ξανθά.

Q:Ποια είναι τα ψυχρά;

A:το σαντρέ (ash),το ξανθό της βανίλιας (οριακά πλατινέ), το βιολέ ( violet), του πάγου (ice), το μπεζ της άμμου, το California blonde (περιέχει μόκα).

Q : Και ποιά είναι τα ζεστά ξανθά;

A:το χρυσάφι ή το ντορε (gold) , το ξανθό του βουτύρου (κρεμώδες-θερμό), το μελί ξανθό, το ροδακινί ξανθό, το χρώμα της σαμπάνιας (πλατινέ και χρυσές αποχρωσεις), το χρώμα της καραμέλας (caramel),το ροδακινί ξανθό (περιέχει χάλκινο), το strawberry ξανθό (ανάμεσα στο κόκκινο και το ξανθό).

Q:Πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποιο χρώμα σου πάει ιδανικά.

Α:Σύμφωνα με τις χρωματικές εποχές που καθορίζουν ποιές είναι οι αποχρώσεις που ταιριάζουν με την επιδερμίδα μας, τα μάτια μας αλλά και το φυσικό μας χρώμα στα μαλλιά, είμαστε στους θερμούς ή στους ψυχρούς τόνου (βλέπε The HairXpert επεισόδιο 4).

Q: Φεύγοντας από το κομμωτήριο, με το τέλειο ξανθό, χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα στο σπίτι;

Α:Τα ξανθά χρώματα απαιτούν ενισχυμένη περιποίηση ενδιάμεσα στις δυο βαφές, για να συντηρήσουμε το χρώμα, την ποιότητα των μαλλιών, αλλά και για να τα προετοιμάσουμε για την επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο.


Q: Με ποια προϊόντα μπορούμε να πετύχουμε το τέλειο ξανθό;

Α: Ολα εξαρτώνται από τη φυσική βάση των μαλλιών. Προηγείται η διάγνωση για το ύψος τόνου του φυσικού χρώματος των μαλλιών και στην συνέχεια η συνεννόηση με την πελάτισσα για το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Τέλος, ο επαγγελματίας κομμωτής θα κρίνει εάν θα χρησιμοποιήσει απλή βαφή, ξανθιστική βαφή, ξανοιχτικό προϊόν ή και ρεφλέ για να έχει το σωστό χρωματικό αποτέλεσμα.

Q:Όσο ανεβαίνει η ηλικία της γυναίκας, είναι όμορφο να ανοίγει τα μαλλιά της προς το ξανθό;

Α:Σίγουρα όσο ανεβαίνει η ηλικία της γυναίκας οφείλουμε να την συμβουλεύουμε για να έχει αποτελέσματα χωρίς έντονες αντιθέσεις ανάμεσα στα μαλλιά και το πρόσωπο. Τα φωτεινά μαλλιά δίνουν λάμψη και μπορούν να κρύψουν και τις όποιες ρυτίδες έχουν δημιουργηθεί στο πρόσωπο.

Q:Φεύγοντας από το κομμωτήριο, έχω το τέλειο ξανθό, αλλά περνώντας ο καιρός, τα μαλλιά «κιτρινίζουν»…τι πρέπει να κάνω;

Α:Το γεγονός ότι το αποτέλεσμα που έχεις γυρνώντας από το κομμωτήριο δεν έχει τόση μεγάλη διάρκεια, είναι ένα θέμα. Το να αποκτήσεις μαλλιά χωρίς να κιτρινίζουν δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς εξαρτάται από τη φυσική βάση των μαλλιών σου και είναι κάτι αρκετά δύσκολο όταν μιλάμε για Ελληνίδες! Οι συμβουλές γι αυτή την κατάσταση είναι αρχικά η υπηρεσία GLOSS ανάμεσα στις δυο βαφές, για να αποδυναμώσει ο επαγγελματίας-κομμωτής τα ανεπιθύμητα θερμά χρωστικά. Ακόμα, τα εξειδικευμένα προϊόντα κομμωτηρίου για την περιποίηση του χρωματος, υπόσχονται διάρκεια της απόχρωσης αλλά και επανόρθωση της ευαισθητοποιημένης τρίχας. Τέλος,το σαμπουάν silver ή violet είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν που εφαρμόζεται εύκολα και περιέχει κάποιες χρωστικές για να απομακρύνουν το κίτρινο και να επαναφέρουν το σαγηνευτικό ξανθό που επιθυμείς. Η εφαρμογή μπορεί να γίνει 1-2 φορές εβδομαδιαίως στο δεύτερο χέρι λουσίματος με χρόνο παραμονής περίπου 5’.

Με σεβασμό και αγάπη στην τέχνη μας.

Σίσσυ Βισβαρδη

The HairXpert by Ioanna and Sissy


1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Ο δεκάλογος για την προστασία των μαλλιών πριν και μετά το ντεκαπάζ

Σίγουρα η προφανής απάντηση στο ερώτημα πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από το ντεκαπάζ είναι - να μην το κάνουμε! Εάν έχετε, όμως, αποφασίσει...

Πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα σγουρά μαλλιά;

Ξεκινώντας να τονίσουμε, πως δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση της φροντίδας για τα σγουρά μαλλιά μας. Αυτό συμβαίνει, επειδή υπάρχουν αρκετοί τύποι σγουρών μαλλιών :  Κυματιστά...

Balayage ή ανταύγειες; Ποια τεχνική να επιλέξεις

Θα αναλύσουμε ένα θέμα που για τους hair colorists, είναι καθημερινή συζήτηση στο κομμωτήριo. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του balayage και των ανταύγειών,...

Μάσκα μαλλιών – Γιατί είναι σημαντική;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μάσκα μαλλιών, πόσο απαραίτητη είναι, πόσο συχνά πρέπει να τη χρησιμοποιούμε κ.α.

Γιορτινά χτενίσματα για ξεχωριστές εμφανίσεις

Οι γιορτές είναι εδώ κι εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας προτάσεις γιορτινά χτενίσματα, αλλά και αξεσουάρ που μπορείτε να φορέσετε αυτές τις γιορτινές ημέρες....