Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση φυσικών ελαίων στο δέρμα

Ποια είναι τα μυστικά των φυσικών ελαίων; Πολλοί τύποι δέρματος μπορούν να επωφεληθούν από τα καταπραϋντικά φυσικά έλαια. Τα φυσικά έλαια, όπως το λάδι καρύδας, το βούτυρο καριτέ και το ελαιόλαδο, χρησιμοποιούνται για τη φροντίδα του δέρματος. Επιπλέον χρησιμοποιούνται και για την περιποίηση των μαλλιών από αιώνες για τις ενυδατικές, προστατευτικές και αντιβακτηριακές τους ιδιότητες.

Η χρήση φυσικών ελαίων για τη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών γίνεται εδώ και χρόνια. Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Experimental Botany υποστηρίζει ότι η χρήση τους ήταν διαδεδομένη στους πολιτισμούς στην αρχαία Αίγυπτο. Άλλες έρευνες θέλουν τους αρχαίους Έλληνες αθλητές να χρησιμοποιούν ελαιόλαδο στο δέρμα τους. Ίσως για να το κάνουν να φαίνεται πιο φωτεινό κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η Rajani Katta, MD, πιστοποιημένη δερματολόγος στο Baylor College of Medicine στο Bellaire, Texas, λέει ότι έχουμε «αιώνες εμπειρίας» για να πούμε ότι είναι ασυνήθιστο για τα φυσικά έλαια να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Στη διαπίστωση αυτή συμπεριλαμβάνονται το έλαιο καρύδας, το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Μάλιστα εκτιμά ότι ένας από «τους λόγους που τα φυσικά έλαια επανήλθαν στην αγορά φροντίδας της επιδερμίδας είναι επειδή αυξήθηκε η ζήτηση για ενυδατικές κρέμες που δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, δεν έχουν τόσες χημικές ουσίες και είναι οικονομικές».

Ποιο είναι κατάλληλο για εσάς

Τούτου λεχθέντος, η Δρ Katta συμβουλεύει να βεβαιωθείτε αν το κάθε έλαιο είναι κατάλληλο για το δέρμα σας. Και ειδικά για το πρόσωπό σας. Για παράδειγμα, λέει, εάν το δέρμα σας είναι επιρρεπές σε ακμή, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά έλαια για να ενυδατώσετε μόνο το σώμα σας. Στη συνέχεια μιλήστε με τον δερματολόγο σας πριν ενσωματώσετε νέα προϊόντα στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας στο πρόσωπό σας.

Προσοχή με την έκθεση στον ήλιο

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν χρησιμοποιήσετε φυσικά έλαια είναι το πόσο σύντομα σκοπεύετε να εκτεθείτε στον ήλιο μετά την εφαρμογή τους. “Εάν τα χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο, θα ήμουν σίγουρα πολύ προσεκτική”, εξηγεί η Katta. “Επειδή είναι έλαια, είναι μια εντατικοποιημένη επίδραση της ακτινοβολίας στο δέρμα του προσώπου.”

Ένας τρόπος για να αποφύγετε τον κίνδυνο από την έκθεση στον ήλιο είναι αυτός που ακολουθεί. Το πρωί, σκεφτείτε να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα στο δέρμα σας. Θα πρέπει να απορροφηθεί σε περίπου 15 λεπτά, λέει η Katta. Τη νύχτα, όταν δεν εκτίθεστε στον ήλιο, μη διστάσετε να εφαρμόσετε λάδι ελεύθερα. Θα ξέρετε ότι έχετε εφαρμόσει πάρα πολύ εάν το δέρμα σας δεν το απορροφά, επισημαίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!