Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Φτιάξε τα μαλλιά σου …. λες και πήγες κομμωτήριο!!!

Πας στο κομμωτήριο σε λούζουν, σε στεγνώνουν, σε χτενίζουν…. και έχεις τα πιο υπέροχα, απαλά, λαμπερά μαλλιά. Λούζεσαι σπίτι σου, προσπαθείς να κάνεις την ίδια διαδικασία… και όμως το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο. Τι κάνεις λάθος; Σίγουρα παίζουν ρόλο και τα προϊόντα που χρησιμοποιεί η κομμώτρια σου, αλλά είναι μόνο αυτό;

Υπάρχει λόγος που όταν φεύγεις από το κομμωτήριο τα μαλλιά σου δείχνουν και είναι απίστευτα απαλά. Και φυσικά υπάρχει λόγος που εσύ δεν μπορείς με τίποτα να καταφέρεις το ίδιο αποτέλεσμα στο σπίτι.

1.Όχι σε υψηλές θερμοκρασίες

Τρέχεις όλη μέρα, αφιερώνοντας χρόνο σε κάθε λεπτομέρεια και όταν φτάσει η ώρα για την περιποίηση σου, προσπαθείς κάνοντας τα πάντα γρήγορα, να έχεις το σωστό αποτέλεσμα. Και εγώ απορώ.. πως θα το έχεις; Λούζεσαι και θες να ισιώσεις τα μαλλιά σου. Μην βιάζεσαι, βάζοντας το ισιωτήρι σου, στους 200 βαθμούς. Τα μαλλιά σου, εκτός και αν είναι υπερβολικά σγουρά και σκληρά (δες ζουλού λουκ), δεν μπορούν να αντέξουν τέτοιες θερμοκρασίες. Πάρε το χρόνο σου και θα δεις ότι το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!!!!

2.Όχι στο άγγιγμα

Τα πιάνεις, τα ξανά πιάνεις, τα ξεμπερδεύεις, τα κάνεις κοτσιδάκια, τα χαλάς και κάθε σου αμήχανη στιγμή, ξεσπάς στις τρίχες του κεφαλιού σου. Το ξέρεις ότι αν αγγίζεις συνέχεια τα μαλλιά σου, εκτός από φριζαρισμένα, δείχνουν και λαδωμένα, βρώμικα; Όλα τα μικρόβια και η λιπαρότητα από τα χέρια σου, μεταφέρονται στα μαλλιά σου. Αυτό θες; Όχι, αρα μην βάζεις χέρι στα μαλλιά σου συνέχεια…άστα ήσυχα και χρησιμοποίησε μια καθαρή βούρτσα ή χτένα ως εργαλεία, αν θες να ασχοληθείς μαζί τους.

3.Λούσου όποτε το χρειάζονται τα μαλλιά σου

Κάποιοι λένε ότι μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετό να λούζεις τα μαλλιά σου. Άλλοι έχουν την άποψη ότι καλύτερα να αγοράσεις ένα σαμπουάν για τακτικό λούσιμο και να τα πλένεις κάθε μέρα. Αντιλαμβάνεσαι ότι σε αυτό το θέμα, δεν μπορούν να υπάρχουν κανόνες. Τα μαλλιά του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετκά και το κάθε πότε θα λούζεσαι εξαρτάται από τον τύπο αποκλειστικά των δικών σου μαλλιών και της καθημερινότητας σου. Παρατήρησε τα και θα δεις ότι… όταν πρέπει να λουστείς, θα σου το πουν!

4.Κοιμήσου με καθαρά μαλλιά

Όπως και το πρόσωπο μας πρέπει να το καθαρίζουμε από τους ρύπους και το μακιγιαζ που έχει, πριν πάμε για ύπνο…έτσι και τα μαλλιά μας πρέπει να λούζονται πριν κοιμηθούμε Το να ξαπλώσεις με «λερωμένα» μαλλιά γεμάτα λακ, αφρό και ζελέ δεν είναι καθόλου καλό. Εφόσον ξαπλώνοντας και αγγίζοντας τα μαλλιά το μαξιλάρι σου, θα μεταφέρουν όλα αυτά τα προϊόντα και στην επιδερμίδα σου δημιουργώντας ανεπιθύμητες κοκκινίλες και φραγμένους πόρους.

5. Πίεση, μπάνιο και πετσέτα

Αυτή η συνήθεια που λούζεις τα μαλλιά σου και μετά με μια πετσέτα τα τρίβεις να στεγνώσουν, είναι αδιανόητα κακιά συνήθεια. Τρίβοντας τα μαλλιά σου δημιουργείς σοβαρό πρόβλημα στην υφή της τρίχας και κατ’επέκταση φριζάρισμα και μαλλιά που δεν θα μπορείς να χτενίσεις και να φαίνονται ομοιόμορφα. Η σωστή χρήση της πετσέτας μετά το λούσιμο των μαλλιών σου, είναι τα πιέσεις ελαφρά με την πετσέτα και μετά να τα αφήσεις να στεγνώσουν αρχικά φυσικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!