Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τo fashion moodboard του καλοκαιριού έρχεται από το TikTok και έχει αέρα Χαβάης #CoconutGirl

Για όσο καιρό τα περισσότερα catwalks πάτησαν παύση, το TikTok ήταν πάντοτε εκεί να γεμίζει το κενό. Τελευταία έχουμε δει αρκετές τάσεις να ξεπηδούν από την πλατφόρμα και να γίνονται περιζήτητες εν μία νυκτί. Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι σίγουρα οι δύο εποχές που εμπνέουν περισσότερο τους Tiktokers. Γι’ αυτό τώρα χρειάζεται να μιλήσουμε και για τη νέα τάση που ακούει στο όνομα “Coconut Girl”.

H αισθητική του Coconut Girl είναι η καταλληλότερη για ένα καλοκαίρι μετά από μία παγκόσμια κρίση.

Τα συστατικά της φαίνονται σχετικά απλά. Το βασικότερο από αυτά είναι το κλασικό χαβανέζικο pattern με τους ιβίσκους.

Μπορείς κι εσύ να γίνεις ένα Coconut Girl χωρίς απαραίτητα να ζεις σε κάποιο νησί της Καραϊβικής

Αυτό είναι και το πιο ελκυστικό κομμάτι της νέας τάσης. Μία αναζήτηση στο TikTok και θα δεις κορίτσια στο κέντρο της πόλης, ντυμένες με πολύχρωμα και φλοράλ σχέδια να ντύνουν τα βίντεο και τις εικόνες τους με χαρούμενες μουσικές. Αυτό ακριβώς εκπροσωπεί σήμερα το Coconut Girl. Μία άλλη μετάφραση του όρου που υπάρχει, είναι “το συναίσθημα που ένιωθες ως έφηβη στις καλοκαιρινές διακοπές”.

Έτσι, δεν θα σου είναι κι εσένα πολύ δύσκολο να γυρίσεις σε αυτές τις εμπειρίες και να γίνεις ένα Coconut Girl. Τα ρούχα που χρειάζεσαι για να υιοθετήσεις αυτό το στιλ πιθανότατα υπάρχουν ήδη στην ντουλάπα σου ή σε κάποιο μαγαζί με second hand ρούχα.
Πρόκειται για κομμάτια που φορούσε κάποτε η JLo και η Rihanna στις αρχές των 2000’s και τότε δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι πηγαίνουν σε κάποιον άλλο πέρα από εκείνες.

Η Gen Z φαίνεται πως “εφευρίσκει” τους καλύτερους αντιπερισπασμούς από την πραγματικότητα.

Η νέα αυτή γενιά δεν διστάζει να εμπνευστεί από προηγούμενες δεκαετίες και να δώσει τα δικά της twist. Πάντοτε όμως φαίνεται πως στοχεύει στην ανακύκλωση της μόδας και την επαναχρησιμοποίηση των ρούχων. Κάτι που όπως αποδείχθηκε περίτρανα, σημειώνει το savoirville, δεν το σκεφτόμασταν εμείς οι millenials με τις τάσεις που σκαρφιζόμασταν.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!