Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Έχεις και εσύ αλλεργία; Θεράπευσε την !!

Ένας στους τρείς Έλληνες, πάσχουν από κάποιου είδους αλλεργία, σε κάποια φάση της ζωής τους.

Αν είσαι τυχερός μπορεί να είναι κάτι παροδικό και να το έχεις μόνο σε μικρή διάρκεια της ζωής σου. Αν δεν προσέξεις, ίσως να είναι κάτι που θα το έχεις για πάντα, με αυξομείωση αναλόγως καιρού. Δυστυχώς η πανδημία επιβάρυνε κσι το πρόβλημα των αλλεργιών.  Λύσεις για να βοηθηθείς και να ανακουφιστείς από τα ενοχλητικά συμπτώματα, υπάρχουν !!!

Η ατμοσφαιρική ρύπανση, η αύξηση της θερμοκρασίας, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η κλιματική αλλαγή, η πανδημία, η σκόνη, η γύρη, είναι  κάποιες από τις κύριες αιτίες όπου διαπιστώνεται κάθε χρόνο και αύξηση των αλλεργικών κρουσμάτων. Συγκεκριμένα τα τελευταία 30 χρόνια οι αλλεργίες έχουν αυξηθεί κατά 30%, με αυτή της αλλεργιογονικότητας των γυρέων να είναι η συχνότερη.

Το κλίμα μας έχει αλλάξει και οι θερμοκρασίες μπορεί ακόμα και εντός μιας εβδομάδας να διαφοροποιηθούν ακόμα και πλήν, συν 10,15 βαθμούς. Αυτό για κάποιον που πάσχει από αλλεργείες είναι ακόμα πιο άσχημο, εφόσον χρειάζονται ειδική φαρμακευτική αγωγή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η κλιματική αλλαγή επιδρά στις αλλεργίες μεταβάλλοντας τη συγκέντρωση των αλλεργιογόνων, του αλλεργιογονικού δυναμικού, της σύνθεσης και της μεταφοράς των αλλεργιογόνων γύρεων και της ανάπτυξης νέων αλλεργιογόνων.

Κακό στις αλλεργίες κάνουν επίσης,  όλα αυτά τα προϊόντα καθαρισμού, που καλώς ή κακώς πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτή την περίοδο της πανδημίας, πολύ πιο συχνά. Η υπερβολή σε όλα αυτά και οι χημικές ενώσεις που περιλαμβάνουν, αλλάζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, επιδεινώνοντας πολλές φορές τις αλλεργίες μας.

Εσύ ξέρεις σε τι έχεις αλλεργία;

Το τελευταίο διάστημα όλοι όσοι γνωρίζω έχουν κάποια αλλεργία. Φταρνίζονται, έχουν φαγούρα, έβγαλαν κάποια εξανθήματα, έχουν καταρροή, υγρά μάτια, βήχα και αρκετές ακόμα ενοχλήσεις. Αν δείτε κάποιο τέτοιο σύμπτωμα και δεν φύγει εντός λίγων ημερών, επικοινωνήστε με έναν αλλεργιολόγο. Το πιθανότερο είναι να σας δώσει ένα ρινικό σπρέι σε συνδυασμό με κάποιο αντιισταμινικό, να σας συμβουλεύσει για το σωστό πλάνο πρόληψης και να σας προτείνει μια διαδικασία απευαισθητοποίησης, δηλαδή την ειδική ανοσοθεραπεία, η οποία είναι η μόνη αιτιολογική και οριστική αντιμετώπιση-θεραπεία για την αναπνευστική αλλεργία.

Το πιο συχνό αίτιο αλλεργίας είναι η γύρη. Αν μάλιστα μένετε κοντά σε περιοχή με κωνοφόρα δέντρα (κυπαρίσσι, πεύκο, κέδρος, έλατο, λάρικας, γιουνίπερος) τότε είστε πιο επιρρεπής. Επίσης, προσοχή στη μούχλα που κρύβεται μέσα στο σπίτι και στα ακάρεα σκόνης, που υπάρχουν πάνω σε χαλιά, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες.

Μια συμβουλή, αν έχετε διαπιστώσει ότι το πρόβλημα σας είναι από την γύρη, είναι να αποφεύγετε την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά το πρωί, όπου η πυκνότητα της είναι ιδιαίτερα υψηλή. Επίσης στο σπίτι φρόντιζε τα παράθυρα σου να είναι κλειστά. Όταν επιστρέφεις, κάνε οπωσδήποτε ένα ντουζ και άλλαζε ρούχα. Αν το πρόβλημα σου είναι η μούχλα, τα ακάρεα ή ή σκόνη, ο καλός αερισμός των δωματίων και η έκθεση  στον ήλιο των κλινοσκεπασμάτων, είναι σημαντική.

Σωστή διατροφή εναντίον αλλεργιών
Η σωστή διατροφή για άλλη μια φορά σε γλυτώνει από τις αλλεργίες. Συγκεκριμένα αν συμπεριλάβεις στη καθημερινότητα σου φρέσκα φρούτα, λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη και τρόφιμα ολικής αλέσεως, αυτομάτως θα συμβάλλεις στη μείωση φλεγμονών, βοηθώντας έτσι τον οργανισμό σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!