Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Εσύ έφαγες το μήλο σου σήμερα; Μάθε τι κερδίζεις απλά από ένα μήλο!!!

Το μήλο από πολύ παλιά, φαίνεται να υπάρχει τόσο σε ιστορικά γεγονότα, όσο και σε μυθοπλασίες.  Μια φορά και έναν καιρό, από το πουθενά εμφανίστηκε ένα κακό φίδι και έδωσε στην Εύα  να φάει ενα απαγορεύμένο μήλο…. και από εκεί εξαφανίστηκε η χαλαρή ζωή που ζούσε ο Αδάμ και η Εύα και ξεκίνησαν όλα τα καλά και κακά συναισθήματα, σκέψεις, ενέργειες… η ζωή , που ζούμε τώρα.
Από την άλλη το «μήλο της Έριδος» εν μέρη έφερε τον Τρωικό Πόλεμο! Γιατί; Γιατί όταν οι Θεοί δεν κάλεσαν στο γάμο του Πηλέα και της Θέτιδος την Έριδα, αδελφή του Άρη, εκείνη θύμωσε και έριξε ένα μήλο ανάμεσα στις Θεές Αθηνά, Ήρα και Αφροδίτη, με την επιγραφή «στην ομορφότερη». Για να δωθεί τέλος στον τσακωμό των Θεών, ζητήθηκε από τον πρίγκιπα της Τροίας Πάρη να επιλέξει αυτός σε ποιά από της τρεις θα το δώσει. Η Ήρα του υποσχέθηκε πως θα τον κάνει βασιλιά, η Αθηνά πως θα του δώσει πνευματική σοφία και η Αφροδίτη θα του έδινε για γυναίκα του την Ωραία Ελένη. Ο Πάρης, διάλεξε την Ωραία Ελένη κα κατεπέκταση έδωσε το μήλο στην Αφροδίτη. Και έτσι ξεκίνησε ο  Τρωικός Πόλεμος. Τη φράση «Μήλο της Έριδος» πλέον τη χρησιμοποιούμε για κάτι που διεκδικούν ταυτόχρονα αρκετά άτομα και ίσως γίνεται και αφορμή φιλονικίας.
Εσύ θα έκανες ποτέ καυγά, για ένα μήλο;
Ναι τα οφέλη του αξίζουν διεκδίκηση!!!!

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Για σοβαρούς  λόγους υγείας, πρέπει όλοι να βάλουμε αυτά τα σπουδαία φρούτα, στο διατροφικό καθημερινό μας πρόγραμμα.

Μήλο, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες
Καταρχήν, αν και σε χορταίνουν για λίγο, δεν έχουν σχεδόν καθόλου θερμίδες.  Ένα μήλο αναλόγως μεγέθους έχει περίπου 65 θερμίδες, ενώ είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και φυτικές ίνες. (Φλαβονοειδή, έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιθρομβωτικές ιδιότητες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του οργανισμού και οι Φυτικές Ίνες, βοηθάνε στη σωστή λειτουργία του εντέρου και στην πρόληψη της εμφάνισης πολλών ασθενειών).

Ανάμεσα σε άλλα περιέχει βιταμίνες.
Βιταμίνη C , η οποία είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό ικανό να προστατέψει τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν ορισμένες ασθένειες και παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα δυσκολεύοντας μας να αρρωστήσουμε.

Βιταμίνες της ομάδας Β. Οι βιταμίνες αυτές βοηθάνε στη καλή λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος, συμμετέχουν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, στην παραγωγή ενέργειας και στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Βιταμίνη Α και β-καροτένιο. Η βιταμίνη Α και το β-καροτένιο (ή αλλιώς προβιταμίνη Α) παίζουν ρόλο στην προστασία του δέρματος, στην καλή όραση και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Το β-καροτένιο είναι παράλληλα ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτικές και αντιθρομβωτικές ιδιότητες και συμβάλλει στην καλή υγεία του δέρματος.

Βιταμίνη Κ. Η βιταμίνη Κ παίζει ρόλο στην πήξη του αίματος και συμβάλλει στην υγεία των οστών.

Πρακτικά τι κερδίζεις τρώγοντας μήλα;

«Καθρέφτη καθρεφτάκη μου ποιά είναι η πιο όμορφη του κόσμου;» έλεγε η κακιά μάγισσα της Χιονάτης στον μαγικό καθρέφτη της, έτοιμη να κάνει τα πάντα για να είναι αυτή η πιο όμορφη του κόσμου! Τι σχέση έχει αυτό με τα μήλα; Θυμίσου ότι ακόμα και σε αυτό το παιδικό η κακιά βασίλισσα ήθελε να σκοτώσει την Χιονάτη με το μαγεμένο κακό μήλο. Άρα σκέψου το, όπου μήλο και ένας συνειρμός για ομορφιά!!!! Αφήνω τα λόγια και μπάινω στην ουσία…

Η διαδικασία του δαγκώματος και μασουλήματος ενός μήλου, διεγείρει την παραγωγή σάλιου στο στόμα, μειώνοντας το επίπεδο των βακτηριδίων. Η ήπια όξινη φύση του σε συνδυασμό με την τραχιά, πλούσια σε φυτικές ίνες φλούδα του, το κάνει ιδανικό για καθαρά και αστραφτερά δόντια.
Λόγω των ελάχιστων θερμιδών του μπορείς να φας και ενα και δύο και τρία μήλα την ημέρα. Οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν είναι απαραίτητα για τις ανάγκες του οργανισμού. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μειώνουν την όρεξη και κατεπέκταση χάνεις βάρος.
Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα μήλα, βοηθάνε επίσης στη σφριγηλότητα και στη λάμψη του δέρματος, προστατεύοντας  τα κύτταρα της επιδερμίδας και το σημαντικότερο καθυστερώντας  τα σημάδια της γήρανσης.  Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στη λειτουργία του εντέρου, καταπολεμά τον καρκίνο, μειώνει τη χοληστερίνη, τον κίνδυνο για διαβήτη και εμποδίζει την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Επίσης μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων, βελτιώνει το αναπνευστικό σύστημα, διατηρεί την καρδιά σας υγιή και βελτιώνει την όραση σας.

Μήλο εναντίον Αλτσχάιμερ και γήρανσης εγκεφάλου

Σύμφωνα με έρευνες, το μήλο προστατεύει τα κύτταρα των νευρώνων από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από νευροτοξικότητα και αυξάνει τα επίπεδα ακετυλοχολίνης στον οργανισμό, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης νευροεκφυλιστικών διαταραχών, όπως η νόσος Alzheimer και τη γήρανση του εγκεφάλου.

Πέντε μήλα την εβδομάδα,  είναι δύσκολο να τα βάλεις στις διατροφικές σου συνήθειες αν τα οφέλη είναι όλα αυτά;;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!