Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ερωτεύτηκες στο κομμωτήριο; Συνάδελφο ή πελάτη;

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα το 22% των συμμετεχόντων ερωτεύτηκαν και μάλιστα έκαναν και σοβαρή σχέση- γάμο με άτομο που γνώρισαν στη δουλειά τους.

Το 13% τον έρωτα τους τον βρήκαν διαδικτυακά και το 10% στη νυχτερινή τους διασκέδαση.

Λογικό δεν είναι σε ένα χώρο που είσαι πάνω από 12 ώρες τη μέρα και γνωρίζεσαι, μιλάς, μοιράζεσαι κοινά ενδιαφέροντα, ζεις ουσιαστικά σημαντικές στιγμές με κάποια άτομα…στο τέλος να δημιουργήσεις συμπάθεια, αντιπάθεια ή να ερωτευτείς;

Αν το σκεφτείς την κολλητή ή την σχέση σου, την βλέπεις πιο λίγο από ότι τον συνάδελφο σου.

Τώρα αν αυτή η εργασία που λέμε τυγχάνει να είναι ένα κομμωτήριο, οι πειρασμοί μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτεροι, εφόσον έχεις καθημερινά μεγάλη γκάμα πελατών. Πελάτες και πελάτισσες που ίσως είναι και συστηματικές, άρα τους βλέπεις συχνά. Παλιότερα η Μελίνα Ασλανίδου είχε ερωτευτεί και είχε χρόνια σχέση με τον Χανιώτη κομμωτή της. Ενώ η Βίκυ Κουλιανού έκανε ένα πέρασμα από τη σειρά “Τρίχες” του ΑΝΤ1, τάχα ερωτευμένη με τον κομμωτή της τον Τζιοβάννη.

Τόσο οι έρωτες στη δουλειά όσο και οι έρωτες με τον κομμωτή μας, είναι περιστατικά που συμβαίνουν!

Σύμφωνα με τον David Brudö, διευθύνων σύμβουλο και συνιδρυτή της εφαρμογής ψυχικής ευεξίας Remente στο Business Insider, εργαζόμαστε τουλάχιστον 1680 ώρες το χρόνο στο γραφείο.
Άρα μπορείς πιο εύκολα και γρήγορα να γνωρίσεις κάποιον και να διαπιστώσεις τόσο τα αρνητικά όσο και τα θετικά του σαν άνθρωπος.

Και τελικά ερωτεύεσαι τον συνάδελφο σου. Προσοχή γιατί είμαι σίγουρη ότι δεν θες να προκαλέσεις οποιοδήποτε μπέρδεμα στη ζωή σου. Υπάρχει τρόπος να το διαχειριστείς σωστά, προς αποφυγή άβολων καταστάσεων.

Αρχικά μια έξυπνη ιδέα για να δείτε αργά και σταθερά πως λειτουργεί εκτός εργασίας, είναι να προσκαλέσετε αυτόν και κάποιους άλλους συναδέλφους σας, να βγείτε ένα βράδυ για ποτό ή να πάτε για φαγητό ή καφέ μετά τη δουλειά. Κρατήστε την πρόσκληση σε γενικό επίπεδοώστε να μην εκτεθείτε για αρχή, νιώθοντας άσχημα σε περίπτωση που αρνηθεί ο εκλεκτός. Να ξέρεις ότι και μια πιθανή άρνηση, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι σε απορρίπτει απλά μπορεί να του ήρθε ξαφνικό και να θέλει να το σκεφτεί. Μπορεί να τον προβλημάτισες!!!

Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη ότι κάποιοι άνθρωποι όταν είναι στην εργασία τους, οι συνάδελφοι για αυτούς, είναι καθαρά συνάδελφοι και ίσως να μην σας έχει προσέξει και να μην έχει περάσει καν από το μυαλό του ότι εσύ και αυτός μπορεί και κάτι άλλο. Πολλές φορές όμως κάνοντας εσύ την κίνηση, θα τον κάνεις να σε προσέξει και πιθανόν να ενδιαφερθεί.

Του έδειξες ένα ελαφρύ ενδιαφέρον και τώρα πρέπει να τον γνωρίσεις λίγο περισσότερο από το επαγγελματικό. Πρέπει να ξεκινήσεις μια κουβέντα πιο προσωπική για να μάθεις ουσιαστικότερα τη ζωή του. Μην φανείς απελπισμένη και αν η κατάσταση δεν βγαίνει όπως τη θες μη βάλεις εγωισμό, μην εκνευριστείς και γενικότερα μη γίνεις ρεζίλι. Να θυμάσαι πάντα ότι είστε και θα είστε στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον. Σ’ αρέσει κάποιος που δεν ξέρεις απόλυτα πως είναι στα προσωπικά του και δεν θα ήθελες με κάποια λάθος κίνηση σου να σε συζητάει όλο το κομμωτήριο, όλες οι εταιρείες που συνεργάζεσαι και γενικότερα όλος ο επαγγελματικός σου κύκλος.

Γνωριμίες και σχέσεις με συναδέλφους πρέπει εξαρχής να γίνονται σωστά και μόνο αν και οι δύο επιδιώκουν μια σοβαρή κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!