Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ενίσχυσε διαδικτυακά το κομμωτήριο σου… με 10 τρόπους!

Θες να ενισχύσεις τη παρουσία του κομμωτηρίου σου στο χώρο, ξεχωρίζοντας και δεν ξέρεις πως;

Πλέον μέσω διαδικτύου μπορείς να διαμορφώσεις ένα ισχυρό brand στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού. Σημασία δεν έχει απλά να διαφημιστείς δεξιά και αριστερά, αλλά να προσεγγίσεις το κοινό που σε ενδιαφέρει.

Σημασία δεν έχει μόνο να πουλήσεις τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου, αλλά να δώσεις την ευκαιρία στους πελάτες σου να ταυτιστούν και να αγαπήσουν εσένα, την επιχείρηση και αυτό που τους προσφέρεις.  

Η ανάπτυξη του Internet έχει αλλάξει δραματικά τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις ανακαλύπτουν νέες προοπτικές, αλληλεπιδρούν με το κοινό τους, προωθούν προϊόντα και μετρούν τις αποδόσεις των επενδύσεών τους. Όλοι αυτοί οι νέοι στόχοι για να επιτευχθούν απαιτούν μία στρατηγική που μεθοδικά θα αξιοποιήσει αυτόν τον μεγάλο όγκο πληροφορίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θες να μάθεις πως μπορείς και εσύ να ενισχύσεις την διαδικτυακή παρουσία του κομμωτηρίου σου;

Digital Marketing ή αλλιώς διαδικτυακό μάρκετινγκ…. και όχι δεν είναι μόνο μέσω facebook, instagram!

Εάν ψάχνετε τρόπους για να διασφαλίσετε μια συνεχή ροή νέων πελατών στο κομμωτήριο σας, επενδύστε λίγο χρόνο για να δουλέψετε στο SEO σας , κάτι που σίγουρα μελλοντικά θα σας φέρει κέρδος. Αρχικά πρέπει να εμφανίσετε την επιχείρηση σας ως μια από τις τρείς λίστες στον χάρτη Google για κομμωτήρια στην πόλη σας. Επίσης ένας έξυπνος τρόπος προώθησης είναι  να προτρέψετε με σωστό τρόπο τους πελάτες σας, να σας προωθήσουν.

Διαβάστε 10 βασικές στρατηγικές που μπορείτε να κάνετε και εσείς , για να ενισχύσετε το κομμωτήριο σας και στο διαδίκτυο!

1. Ζητήστε την καταχώρισή σας στο Google My Business

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, μεταβείτε στη διεύθυνση google.com για να διεκδικήσετε την καταχώριση της επιχείρησής σας.

Εάν η σελίδα Google My Business υπάρχει ήδη, αλλά δεν τη διαχειρίζεστε, μεταβείτε στην καταχώριση και κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιοκτησία αυτής της επιχείρησης;  Διεκδικήστε το τώρα.

2. Συμπληρώστε τη σελίδα σας στο Google My Business με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες

Γράψτε μια εισαγωγή. Συμπεριλάβετε τις ώρες λειτουργίας σας. Επισημάνετε όλες τις κατηγορίες που σχετίζονται με εσάς.

3. Ανεβάστε φωτογραφίες σε όλες τις διαθέσιμες ενότητες.

Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε περιγραφές φωτογραφιών και να συμπεριλάβετε το όνομα της πόλης σας σε ορισμένες από αυτές

4. Λάβετε κριτικές

Θα χρειαστείτε πολλές κριτικές – πρέπει επίσης να τις απαντήσετε επαγγελματικά (ακόμη και τυχόν αρνητικές).

5. Προσθέστε αναρτήσεις στη σελίδα σας

Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό κάθε φορά που δημοσιεύετε στα κοινωνικά μέσα, αλλά βρείτε ένα υπόλοιπο που λειτουργεί καλά για εσάς (κάπου μεταξύ εβδομαδιαίας και μηνιαίας). Φροντίστε να προσθέσετε ταυτόχρονα φωτογραφίες πελατών.

6. Να είστε συνεπείς με το ΕΣΔ σας

Βεβαιωθείτε ότι γράφετε πάντα το όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου της επιχείρησής σας με τον ίδιο τρόπο στο διαδίκτυο. Θα εκπλαγείτε από το πόσο συχνά τα κομμωτήρια χρησιμοποιούν διαφορετικές εκδόσεις του ονόματός τους σε διαφορετικά μέρη!

7. Διεκδικήστε τις καταχωρίσεις σας σε άλλους ιστότοπους κριτικών

Ξεκινήστε με το Yell, το Yelp, το Freeindex, το Yahoo Local, αλλά ρίξτε μια ματιά για να δείτε ποιοι άλλοι ιστότοποι καταχωρίσεων έχουν σημασία στην περιοχή σας.

8. Προσθέστε κρατήσεις εάν είναι διαθέσιμες σε εσάς

Η Google διαθέτει ορισμένους συνεργάτες – που σας επιτρέπουν να κάνετε online κράτηση απευθείας από την τοπική σας καταχώριση. Αυτά περιλαμβάνουν το Treatwell, το Fresha και τις συντομεύσεις.

9. Χτίστε την τοπική σας φήμη

Δημιουργήστε τοπικούς συνδέσμους σε ολόκληρο τον ιστό συνεργαζόμενοι με άλλες τοπικές επιχειρήσεις, φιλανθρωπικά ιδρύματα, σχολεία και μέσα ενημέρωσης. Αυτό θα μπορούσε να είναι σε λογικές τιμές συντακτικών, φιλοξενούμενων ιστολογίων, podcasts, διαγωνισμών ή χορηγίας.

10. Ρίξτε μια ματιά στις λίστες των ανταγωνιστών σας

Υπάρχει κάτι απρόσεκτο ή ανεπαρκές στις καταχωρίσεις τους; Είναι έτσι (και μόνο αν ναι) μπορείτε να το αναφέρετε στο Google προτείνοντας μια τροποποίηση.

Τέλος, κάντε υπομονή και παρακολουθήστε το Google My Business Insights στον πίνακα ελέγχου για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Οι βελτιώσεις SEO χρειάζονται συνήθως έως και 12 εβδομάδες για να εφαρμοστούν πραγματικά, οπότε όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε τόσο το καλύτερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!