Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Η εμμονή στον οργασμό μπορεί να βλάψει τη σεξουαλική μας ζωή

Ο οργασμός δεν είναι το παν, όπως μας συμβουλεύουν οι ειδικοί και μας προτρέπουν να συνδεθούμε με το σύντροφό μας, αλλά και με τον εαυτό μας αυτοϊκανοποιώντας τον.

«Υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση σήμερα να έχουμε οργασμούς, αλλά και να μας προσφέρονται κάθε φορά που κάνουμε σεξ, που όταν αυτό δε συμβαίνει, αισθανόμαστε τρομερή απογοήτευση», αναφέρει η ψυχοσεξολόγος και διευθύντρια της κλινικής Havelock στο Λονδίνο Dr Karen Gurney, προσθέτοντας, ότι «Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι κάνουμε κακό σεξ εάν ο οργασμός απουσιάζει. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι για τους οποίους επιλέγουμε να είμαστε σεξουαλικά ενεργοί: επιθυμία για οικειότητα, ενθουσιασμός, σύνδεση, πλήξη, τόνωση της αυτοπεποίθησης.

Πολλά από αυτά τα κίνητρα μπορούν να μας χαρίσουν μεγάλη ευχαρίστηση χωρίς καν να πλησιάσουμε στην κορύφωση». Η Laura Beltran, ψυχολόγος, σεξολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Les Femmes et leur Sexe (Οι γυναίκες και το φύλο τους, εκδ. Payot) επιβεβαιώνει,
«Ο οργασμός ως αυτοσκοπός είναι κάτι που έχει επιβληθεί εδώ και αρκετό καιρό. Έχει κυριαρχήσει, δυστυχώς, η ιδέα ότι μια φυσιολογική σεξουαλικότητα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτόν».

Ωστόσο, κάνοντας τον οργασμό απόλυτο κυρίαρχο στο σεξουαλικό μας χάρτη, χάσαμε την ουσία. Ποιά είναι αυτή; Το ίδιο το σεξ. Η ιδανική σωματική επικοινωνία. Η διερεύνηση, η διέγερση, ο πειραματισμός, η απόλυτη ελευθερία, η υγρή ένωση που μπορεί να συμβεί ανάμεσα σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους. Η Julia Pietri, η δημιουργός και διαχειρίστρια του φεμινιστικού λογαριασμού Gang du Clito (“Συμμορία της Κλειτορίδας”) βάζει μια άλλη παράμετρο στο θέμα της απουσίας του οργασμού από τη σεξουαλική ζωή μας: «Μην ξεχνάμε ότι η πηγή του, η κλειτορίδα, δεν είχε αναλυθεί ως όργανο πριν από το 1998, οπότε είναι φυσιολογικό να μην ξέρουμε ακόμη πώς να την ικανοποιήσουμε. Ο οργασμός είναι μια πολύ “νέα επιστήμη”».

Η Emily Nagoski συγγραφέας του best seller Come as you Are (Έλα όπως είσαι, εκδ. Simon & Schuster) μας δείχνει το δρόμο: «Ο οργασμός δεν είναι ο στόχος. Στόχος είναι η ευχαρίστηση. Και αν νιώσουμε την ευχαρίστηση, τότε ο οργασμός θα έρθει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!