Έκτακτη συνεδρίαση για σκληρότερα απαγορευτικά μέτρα!

Σήμερα εκτάκτως, αντί Παρασκευής, συνεδριάζει ήδη, η ολομέλεια της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, εμπειρογνωμόνων, για την αξιολόγηση των άσχημων επιδημιολογικών δεδομένων της χώρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το lockdown συνεχίζεται, με τα μυνήματα για μετακινήσεις 4 (κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη) και 6 (σωματική άσκηση ή κίνηση με κατοικιδιο) να αυστηροποιούνται! Όσον αφορά άνοιγμα λιανεμπορίου, εστίασης, κομμωτηρίων, κουρείων, κέντρων ομορφιάς κτλ… δεν τείθεται καν στο τραπέζι το άνοιγμα τους, πριν τις 16 Μαρτίου .

Από την μία υπάρχει η σοβαρή επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου, με τις ΜΕΘ να είναι υπερπλήρεις και τις μεταλλάξεις του ιού  να είναι όλο και πιο επικίνδυνες, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανησυχεί και από την άλλη, υπάρχει η ανάγκη να επιστρέψουμε όλοι στην κανονικότητα μας.

Μιλώντας σήμερα το πρωί, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αναφέρθηκε στα σενάρια για επιβολή αυστηρότερου lockdown, όπως αυτό του περσινού Μαρτίου, αποκλείοντας το ενδεχόμενο του. Εξήγησε ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας, προσθέτοντας όμως, ότι οι αλλαγές στα μέτρα θα έχουν να κάνουν με τα μηνύματα μετακινήσεων και συγκεκριμένα με τον  κωδικό 6, όπου πλέον θα επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Η κυρία Πελώνη επισήμανε ότι, όποια μέτρα αποφασιστούν, θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη, καθώς δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης. Υπογράμμισε επίσης, ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων.

Σαββατοκύριακα, Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9:00 το βράδυ και όχι στις 6:00.
Και ένα θετικό το οποίο συζητείται αυτή την ώρα, αφού όπως φάνηκε ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν είχε θετικά αποτελέσματα,  είναι η επαναφορά της κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα στις 9:00 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα. Η πίεση να προλάβουν όλοι τις δουλειές τους εντός του συγκεκριμένου περιορισμού και να είναι στις 6 το απόγευμα στο σπίτι τους, φαίνεται να δημιούργησε περαιτέρω προβλήματα συνωστισμού σε σουπερμάρκετ, φαρμακεία και πάρκα!  

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη,  αν δεν είχε γίνει το lockdown, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο νοσοκομείο  «Σωτηρία», αναφέρθηκε στην αναγκαία χτεσινή έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συζητήθηκαν τα νέα μέτρα που θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή,  προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, καλώντας τον κόσμο να κάνει ακόμη λίγη υπομονή.

Η συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων τελείται αυτή τη στιγμή και θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις των νέων μέτρων σήμερα στις 6:00 το απόγευμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!