Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

DIY: Κι όμως, η σοκολάτα μπορεί να είναι ευεργετική για το δέρμα σας!

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας στην υγεία είναι γνωστά. Η χρήση της, ωστόσο, ως προϊόντος περιποίησης προσώπου μπορεί, επιπλέον, να σας χαρίσει ένα υγιές, λαμπερό και άψογο δέρμα. Αυτό διότι η μαύρη σοκολάτα περιέχει κατεχίνες, πολυφαινόλες και φλαβανόλες. Αυτές οι οργανικές ενώσεις καθιστούν την πολυαγαπημένη σοκολάτα ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Συγκεκριμένα, οι σκούρες σοκολάτες παράγονται από εκχυλίσματα σπόρων κακάο που θεωρούνται super foods ως προς την αντιοξειδωτική τους δράση.

Ακολουθούν δύο DIY μάσκες προσώπου με βασικό συστατικό τη σοκολάτα.

1. Μάσκα προσώπου με σοκολάτα για λιπαρό και επιρρεπές στην ακμή δέρμα

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη)
  • 1 πρέζα κανέλας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (κατά προτίμηση βιολογικό)

Τι πρέπει να κάνετε:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε την σκόνη κακάο με το μέλι και την κανέλα. Φτιάξτε μια πάστα. Εάν η πάστα είναι πολύ παχιά, προσθέστε περισσότερο μέλι. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε το να δράσει για 20-30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

Πόσο συχνά πρέπει να εφαρμόζετε τη μάσκα;

Δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να δείτε αποτελέσματα.

Γιατί λειτουργεί;

Η σοκολάτα και το μέλι διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που σκοτώνουν τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή χωρίς να “στεγνώσουν” το δέρμα σας.

2. Μάσκα προσώπου “Dark Chocolate”

Τι θα  χρειαστείτε:

  • 2 μπάρες μαύρη σοκολάτα (χρησιμοποιήστε σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο)
  • ⅔ φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Τι πρέπει να κάνετε:

Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη και το γάλα στο μείγμα και ανακατέψτε πολύ καλά. Αφήστε το προϊόν να κρυώσει και μετά απλώστε το στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε τη μάσκα;

Δύο φορές την εβδομάδα.

Γιατί λειτουργεί;

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, αυτή η μάσκα σοκολάτας θρέφει το δέρμα σας σε βάθος και το προστατεύει από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!