Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

DIY: Μυρωδάτη μάσκα χεριών με μόλις τρία υλικά

Τα χέρια είναι ένα σημείο του σώματος, το οποίο αφήνουμε κάπως παραμελημένο. Δεν τα φροντίζουμε έτσι όπως θα έπρεπε. Δίνουμε περισσότερη βάση στην επιδερμίδα του προσώπου μας, τηρώντας πιστά τη skincare routine μας, αλλά και σε όλο το σώμα μας.
Τα χέρια, όμως, τα ξεχνάμε.

Και, όπως καταλαβαίνεις, αυτό είναι λάθος! Γιατί τα χέρια – ειδικά το χειμώνα και σε συνθήκες κορωνοϊού- έχουν ανάγκη από εντατική περιποίηση. Βλέπεις, ταλαιπωρούνται αρκετά από τα αντισηπτικά και το συχνό πλύσιμο, που επιβάλλεται τώρα λόγω Covid-19, αλλά και από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Ναι! Ο χειμώνας, ο παγωμένος αέρας και το χιόνι (που ευχαριστηθήκαμε όσο τίποτε άλλο στην Αθήνα πριν λίγο καιρό), έχουν ως αποτέλεσμα τα χέρια μας να σκάνε και να είναι ξηρά και άγρια.

Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν; Να τα φροντίσεις και με το παραπάνω. Όχι, δεν αρκεί όποτε το θυμάσαι να βάζεις κρέμα χεριών. Πρέπει πού και πού να κάνεις και καμία μάσκα χεριών, ώστε να ενυδατώνεις και να θρέφεις σε βάθος το δέρμα σε αυτήν την περιοχή. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ…για να σε βοηθήσουμε, να σε παροτρύνουμε και να σου προτείνουμε την πιο εύκολη, γρήγορη και μοσχομυριστή συνταγή μάσκας για όμορφα χέρια.
Θα τη φτιάξεις μόνη σου μέσα σε πέντε λεπτά.

Θα χρειαστείς:

3 κουταλιές βρώμη

2 κουταλιές ροδόνερο χωρίς αλκοόλ

2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο

Βάλε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτύπησέ τα καλά μέχρι να γίνουν μια πάστα. Στη συνέχεια, γέμισε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, βάλε ένα μεταλλικό μπολ πάνω από την κατσαρόλα και ρίξε μέσα σε αυτό τη μάσκα χεριών για να ζεσταθεί ελαφρώς. Κάνε, δηλαδή, το λεγόμενο μπεν-μαρί.

Άπλωσε την DIY μάσκα στα χέρια σου και έπειτα τύλιξέ τα με μία πετσέτα. Μόλις η μάσκα κρυώσει πάνω στα χέρια σου σημαίνει πως ήρθε η ώρα να την αφαιρέσεις. Πλύνε, λοιπόν, τα χέρια σου, βάλε ενυδατική κρέμα και απόλαυσε το υπέροχο και απαλό δέρμα, που μόνη σου φρόντισες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!