Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η “Αγγλία”, προτείνει διακοπές στην Ελλάδα. Ποιά είναι τα 15 τοπ νησία;

Επιτέλους καλοκαιριάζει, βγαίνουμε από την καραντίνα και με φανερά ανεβασμένη και αισιόδοξη διάθεση, μετά από ενάμησι χρόνο απαγορεύσεων, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε που θα διακοπεύσουμε, φυσικά πάντα ..ακόμα με προσοχή!!

Η Ελλάδα μας, είναι ο καλύτερος προορισμός… αυτό το λέει και η καθημερινή εφημερίδα της Αγγλίας, The Daily Telegraph, η οποία σε κείμενο της, προτείνει 15 ελληνικά νησιά για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές. Με περηφάνια διάβαζα τον συντάκτη του άρθρου κ. Όλιβερ Σμιθ να αναφέρει, ότι, «οι διακοπές στα ελληνικά νησιά μοιάζουν με τονωτικό μετά από έναν μακρύ χειμώνα. Ποιος θα μπορούσε να απορρίψει μία ή δύο ασφαλείς εβδομάδες ήλιου και νόστιμου φαγητού που σερβίρεται σε παραθαλάσσια ταβερνάκια;» Και έχει απόλυτο δίκαιο. Εσύ πιο νησί μας θεωρείς ιδανικό για να έχεις τις καλύτερες καλοκαιρινές διακοπές;

Σύμφωνα με το άρθρο της Daily telegraph, αν είσαι ο τύπος που στις διακοπές σου δεν φεύγεις από τις παραλίες, το ιδανικό νησί για σένα είναι η Ζάκυνθος,  αφού συνδυάζει περιπέτεια, βόλτες, το γνωστό ναυάγιο, φύση, θάλασσα… καλά διαβάσατε θάλασσα!  Αν λατρεύετε απλά να κάθεστε στην παραλία, επισκεφτείτε  την παραλία, Λαγανά, Τσιλιβή, Αργάσι, Καλαμάκι, Αλυκές ή ακόμα και κάποια από τις παραλίες που αφήνουν τα αυγά τους οι  χελώνες Caretta caretta.

Ακτή Άη Γιώργης – Ναυάγιο Ζάκυνθος
Παλαιά Πόλη Κέρκυρα
Παραλία Παλαιοκαστρίτσα Κέρκυρα

Για οικογενειακές διακοπές ο καλύτερος προορισμός είναι η Κέρκυρα, που συνδυάζει ένα όμορφο και ασφαλές νησί, με πολλές δραστηριότητες για παιδιά και ζεστές παραλίες όπου η θάλασσα βαθαίνει αργά και τα νερά είναι ριχά. Ακολουθεί η Δήλος με την πλούσια ιστορία της και μετά φυσικά η Μύκονος. Είναι δυνατόν αυτό το τόσο πολυσυζητημένο νησί να μην ήταν στο τοπ 5 της λίστας;  Η Μύκονος είναι ίσως το πιο γνωστό νησί των Κυκλάδων, αν όχι της Ελλάδας. Το νησί των διασήμων και των ανέμων είναι δημοφιλής προορισμός για κοσμοπολίτικες διακοπές.

Μύκονος

Αν είσαι από τους τουρίστες που θεωρούν το φαγητό απόλαυση και όχι ανάγκη, χρειάζεσαι διακοπές στην Κρήτη. Σύμφωνα με το προαναφερόμενο άρθρο η Κρήτη παίρνει την πρωτιά όσον αφορά τη γαστρονομία. Φυσικά όσοι την έχετε επισκεφτεί γνωρίζετε ότι είναι ένα νησί που συνδυάζει τα πάντα.

Ακολουθούν τα Κουφονήσια, που κερδίζουν την εθνική πρωτιά για τη γαλήνη και την ηρεμία που εκπέμπουν. Η Τήνος, που μπαίνει στη λίστα, ως το νησί με τα τα πο ιδιαίτερα, διαφορετικά και «εξωγήινα» τοπία . Η Άνδρος, για όσους λατρεύουν το περπάτημα και τις βόλτες. Η Σύμη για ζευγάρια και η Σκύρος για υγιή νου. Η Κάρπαθος ξεχωρίζει για τη μοναδική παράδοσή της και η η Σαντορίνη για την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, το ηφαίστειο με την εντυπωσιακή καλντέρα και τη μοναδική θέα στο Αιγαίο.  Ακολουθεί η Ρόδος που όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος της Daily Telegraph, είναι για τη νυχτερινή ζωή που προσφέρει και η Λευκάδα για τα θαλάσσια σπορ της.
Τέλος στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και η πιο ήσυχη και ήρεμη Σκόπελος, η οποία εκτός από τις βίλες και τα αξιοθαύμαστα μοναστήρια της, όλοι την γνωρίζουν από την ταινία Mamma Mia.

Ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη
Ρόδος

Από την άλλη μια ακόμα βρετανική εφημερίδα, η Sunday Times, σε αφιέρωμα που είχε για τα Ελληνικά νησιά, πρότεινε σαν πρώτες επιλογές τη Φολέγανδρο, την Αντίπαρο, τους Παξούς, την Κω, την Ιθάκη, τη Σάμο, τη Σίφνο και την Αλόννησο. Στη λίστα συμπεριέλαβαν επίσης τη Λευκάδα, τη Σύμη και τη Ρόδο όπως και η Daily Telegraph.

Πόρτο Κατσίκι Λευκάδα

Για να είμαι ειλικρινής αν έφτιαχνα εγώ τις συγκεκριμένες λίστες, ίσως να πρόσθετα κάποια νησιά και να αφαιρούσα άλλα. Εσείς τελικά που θα πάτε διακοπές;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!