Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πανδημία Covid-19 και κομμωτήριο.

Πανδημία Covid-19

Το μάθαμε το εμπεδώσαμε το ζήσαμε στο πετσί μας.

Καθώς η πανδημία Covid-19 έχει ήδη μπει πια στο δεύτερο έτος της, νέες ταχείας εξάπλωσης μεταλλάξεις έχουν προκαλέσει αύξηση μολύνσεων σε πολλές χώρες.
Φυσικά, οι επιπτώσεις τους είναι τεράστιες, οι θάνατοι καταγράφονται καθημερινά σε χιλιάδες και η επίπτωση στην οικονομία είναι καταστροφική.

πανδημία covid-19

Πως η πανδημία Covid-19 επηρέασε τους κομμωτές.

Αρχικά, στο πρώτο άκουσμα του lockdown όλοι στον κομμωτικό χώρο πάγωσαν.
Όλοι ακούγαμε για έναν θανατηφόρο ιό χωρίς όμως να δώσουμε την πρέπουσα σημασία στη σοβαρότητα της κατάστασης, γιατί στην χώρα μας δεν είχε φτάσει ακόμα.
Κι όμως, είχε έρθει και κανένας μας δεν ήταν προετοιμασμένος για αυτό που θα ακολουθούσε στην πορεία.

ΣΟΚ ΣΟΚ ΣΟΚ

Και τώρα τι; Θα κλείσω το μαγαζί μου; Για πόσο; Και πώς θα πληρώσω τα έξοδά μου;
Πολλά ερωτήματα που κανείς δεν μπορούσε να σου απαντήσει φίλε συνάδελφε.

Τι κάναμε οι κομμωτές έτσι ώστε να το παλέψουμε.

Κατ’ αρχάς οι περισσότεροι από μας κάτσαμε στα σπίτια μας έτσι όπως έπρεπε. Εκτός κάποιων εξαιρέσεων, που αυτούς δεν τους κατατάσσω στους συναδέλφους μου.

Προσπαθήσαμε να συμβιβαστούμε σε μια καθημερινότητα που ποτέ δεν φανταζόμασταν, ατελείωτη ώρα ξεκούρασης.

Ψάξαμε βρήκαμε μάθαμε να διαχειριζόμαστε τα social καθώς γίναμε expert στη διαχείριση του laptop ή και του PC.

Επίσης, ήρθαμε πιο κοντά στα οικεία μας πρόσωπα και τους δώσαμε όλο το χαμένο χρόνο πίσω.

Γνωρίσαμε συναδέλφους και εμπνευστήκαμε ο ένας απ’ τον άλλον, ανταλλάξαμε απόψεις, αποκτήσαμε φιλίες, μέντορες και δώσαμε χρόνο στην εκπαίδευση που τόσο μας έλλειπε.
Είχαμε άπλετο χρόνο να μπορέσουμε να ανακαινίσουμε τα μαγαζιά μας. Ακόμα και να μπορέσουμε να βάλουμε σε μια τάξη την αποθήκη μας με απογραφή των υλικών μας και των προϊόντων μας.

κοινωνικές αποστάσεις πανδημίας

Επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία.

Πολλοί άνθρωποι λόγω της πανδημίας εμφάνισαν αυξημένο άγχος, σχετιζόμενο με εργασιακή ανασφάλεια τόσο σε εργοδότες όσο και σε υπαλλήλους.
Κατά συνέπεια, αρκετοί βίωσαν στρες, λόγω οικογενειακών και οικονομικών πιέσεων.

Η πανδημία Covid-19 επιδείνωσε την ψυχική υγεία του γενικού πληθυσμού.

Όλοι μας επηρεαστήκαμε με κάποιον τρόπο, είτε ως αποτέλεσμα της ανησυχίας για μόλυνση, είτε από το άγχος που προκαλείται από τα αυστηρά μέτρα που μας επέβαλλαν στα ίδια μας τα μαγαζιά.

Παρόλα αυτά οι περισσότεροι από εμάς βρήκαμε τρόπο να μπορέσουμε να το παλέψουμε με τις λιγότερες συναισθηματικές απώλειες γιατί κατά βάθος είμαστε άνθρωποι που έχουμε μάθει στα δύσκολα και μπορούμε να επιβιώνουμε.

Παρόλο που μας έχουν σε αποστάσεις, παρόλο που δυο χρόνια τώρα κρύβουμε το χαμόγελο μας κάτω από την μάσκα… Παρόλο που έχουμε υποστεί όλοι μας τεράστιες οικονομικές ζημιές, είμαστε εδώ πιο δυνατοί, ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε το μέλλον και το τέλος αυτής της περιπέτειας με αισιοδοξία για καλύτερες μέρες για μας και τα παιδιά μας…

Με εκτίμηση,

Ελισάβετ Μακρή


Ελισάβετ Μακρή
Ελισάβετ Μακρήhttp://www.queenshairstyle.gr
Ονομάζομαι Ελισάβετ Μάκρη και είμαι μητέρα δυο παιδιών 14 και 5 χρόνων είμαι στο χώρο της κομμωτικής τέχνης 23 χρόνια και τα τελευταία 16 χρόνια ως επιχειρηματίας 4 πλέον καταστημάτων, ενός οικογενειακού κομμωτηρίου , ένα Μπαρμπερ κουρείο remalia barbershop και το πρώτου κέντρο αντιμετώπισης ψείρας στην Ελλάδα στον Άλιμο και στα Ιωάννινα. Η αγάπη μου για την Κομμωτική τέχνη με έκανε να εξελίσσομαι συνέχεια και να μη σταματώ να μαθαίνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Silver shampoo πώς να το χρησιμοποιείς

Silver shampoo εσύ ξέρεις πως να το χρησιμοποιείς; Το μωβ ή μπλε αντίστοιχα σαμπουάν είναι απαραίτητο μέρος της ρουτίνας περιποίησης των ξανθών μαλλιών. Εσύ...

Chopped bob η νέα τάση του 2023

Chopped bob «ψιλοκομμένο καρέ» είναι η νέα τάση για την άνοιξη/καλοκαίρι '23. Το chopped bob είναι μια συνέχεια από το περσυνό Wolf cut αλλά...

Ξανθό μαλλί να το τολμήσω;

Ξανθό του πάγου, του ήλιου, του βουτύρου, εσύ τι προτιμάς; Πίσω από σχεδόν κάθε διάσημη ξανθιά κρύβεται ένας επιδέξιος colorist μαλλιών, ο οποίος ξέρει...

Καλοκαιρινά μυστικά για όμορφα μαλλιά

Καλοκαιρινά μυστικά... Το καλοκαιράκι σχεδόν έφτασε, οπότε ήρθε η ώρα να σκεφτείτε πως μπορείτε να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται και να δείχνουν...

Έχουν υγεία τα μαλλιά σου;

Υγεία και μαλλιά μπορεί να έχουν σχέση μεταξύ τους; Αν τα μαλλιά είχαν φωνή, εδώ θα αναλύσουμε τι θα μπορούσαν να μας πουν. Ο...