Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Comfort zone: να βγω, να μπω ή να μείνω;

Comfort zone – μια φράση που την ξέρουμε όλοι. Ή αλλιώς η ζώνη άνεσης. Ακούμε συχνά ότι για να πετύχουμε κάτι στη ζωή μας, πρέπει να βγούμε από αυτήν την ζώνη.
Είναι όμως έτσι;
Ή μήπως αντιθέτως πετυχαίνουμε πράγματα στη ζωή για να δημιουργήσουμε μια καινούργια ζώνη άνεσης;

Πάμε να τα δούμε ένα ένα!

Τι πραγματικά σημαίνει το «comfort zone»;

Με απλά λόγια, η ζώνη άνεσης σημαίνει όταν ζούμε και λειτουργούμε σε ένα οικείο περιβάλλον με γνωστές συμπεριφορές και καταστάσεις που δεν μας προκαλούν ιδιαίτερο άγχος. Νιώθουμε ψυχολογική ηρεμία και ασφάλεια. Και έτσι δεν μας ωθεί κάτι σε αλλαγές.  

Αλλά… έχω την παρακάτω ερώτηση για εσένα…

Πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό το comfort zone;

Όσο οικείο και να είναι το περιβάλλον μας, δεν ξέρουμε με σιγουριά πως θα εξελιχθούν έστω και οι γνωστές σε εμάς καταστάσεις. Σκέψου το. Για παράδειγμα, όταν σε καλεί κάποιος στο τηλέφωνο ή όταν πας σε μια συνάντηση, δεν ξέρεις τι σε περιμένει! Άρα μήπως βγαίνουμε από το comfort zone μας πιο συχνά απ’ ότι νομίζουμε;  

Είναι κακό να παραμένουμε στη ζώνη άνεσής μας;

Όχι, δεν είναι κακό. Υπάρχει λόγος που το μυαλό και το σώμα αναζητούν αυτήν την ηρεμία. Και είναι ακριβώς επειδή δεν μπορούμε να ζούμε συνέχεια με στρες

Άρα να βγω για λίγο και να ξαναμπώ;

Η κάθε αλλαγή συνδέεται με μια ανησυχία για το άγνωστο. Με το άγχος για το αν τελικά οι επιλογές μας είναι σωστές κ.α.

Σκέψου το εξής: 

  • Γιατί προχωράς σε αυτήν την αλλαγή; 
  • Τι θέλεις να πετύχεις εν τέλει; 
  • Πως θα αλλάξει το περιβάλλον σου και πως θα νιώθεις σε αυτό;
  • Πόσο θα διαρκέσει αυτή η αλλαγή;

Από comfort σε comfort… αλλά υψηλότερου επιπέδου!

Για εμένα το comfort zone είναι κάτι σαν το career ladder. Δηλαδή με κάθε αλλαγή απλά αλλάζεις και τα επίπεδα, με στόχο να πηγαίνεις κάθε φορά πιο ψηλά!

Εσύ, τι άποψη έχεις για τη ζώνη άνεσης;

Με αγάπη,
Ναταλία

Ναταλία Αρέφιεβα
Ναταλία Αρέφιεβαhttps://mycitycoach.com/el/
Life Coach, Positive Psychology Practitioner, Ιδρυτής του MyCityCoach.com Η Ναταλία Αρέφιεβα σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Θετική Ψυχολογία και Coaching Ψυχολογία από το University of East London. Εργάζεται ως Life & Business Coach βοηθώντας νέους μάνατζερ, team leaders, ιδιοκτήτες start-up εταιρειών και ελεύθερους επαγγελματίες στη διαχείριση της αλλαγής, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στον καθορισμό στόχων, στην ανεύρεση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, και στην αύξηση της ευεξίας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

“Μαμά, θέλω να ψηλώσω” – Γιώργος, 45 ετών

«Μαμά, θέλω να ψηλώσω!Λέω να το βάλω ως στόχο για φέτος.Τι λες;Λοιπόν, μαμά… το αποφάσισα! Ξεκινάω αμέσως τώρα!Ξέρεις κανένα Life Coach;;»-Γιώργος, 45 ετών Όλα είναι δυνατά…; «Σε ευχαριστώ,...

Οι 5 φράσεις για την απόλυτη… αποτυχία!

Η αποτυχία δεν συνδέεται μόνο με τις πράξεις, αλλά και με τις λέξεις μας! Έλα να δούμε ποιες είναι οι 5 “must” φράσεις της αποτυχίας!

Η ημέρα που πέθανε η ελπίδα…

Ακόμα θυμάμαι εκείνη τη μέρα. Την ημέρα που πέθανε η ελπίδα... Από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.

Πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις στην πραγματικότητα;

Τρέχεις και δεν προλαβαίνεις; Έλα να δούμε πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις πραγματικά στην καθημερινότητά σου. Απαντήσεις από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.

Ξεκούραση την ώρα της δουλειάς; Μάθε πως!

3 τρόποι ξεκούρασης την ώρα της... δουλειάς! Γιατί μπορείς να ξεκουραστείς και χωρίς τις διακοπές! Συμβουλές από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.