Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Απαλές φτέρνες. 3 τρόποι για να το πετύχεις!!

Φοράς συνέχεια κλειστά παπούτσια και κάλτσες; Προτιμάς και περπατάς όλη μέρα και νύχτα με παντοφλάκια, σανδαλάκια δημιουργώντας έξτρα τριβή λόγω περπατήματος, τρεξίματος;

Τα νεκρά κύτταρα στις φτέρνες συσσωρεύονται λόγω έλλειψης υγρασίας, ότι παπούτσια και αν προτιμάς να φοράς. Και άντε το χειμώνα μπορείς να αποδεχτείς δύο άσχημες φτέρνες, εφόσον το πρόβλημα είναι μόνο λίγο πιο βαριά πόδια και ίσως κάποια έξτρα ενόχληση.

Το καλοκαίρι όμως, όλο αυτό το ξηρό, σκληρό, ραγισμένο, χαλαρό ή κρεμασμένο δέρμα στο κάτω μέρος των ποδιών σου… φαίνεται κιόλας!!!

Άρα μήπως πρέπει να ξεκινήσεις να περιποιείσαι τακτικότερα τις πατούσες σου, με απολέπιση και τρίψιμο;

Αφιερώνοντας μόνο λίγη ώρα σε αυτό το σημείο του σώματος σου, μπορείς με τρεις απλούς τρόπους να μεταμορφώσεις ξανά τις φτέρνες σου…αφαιρώντας το νεκρό δέρμα!!

Απολέπιση ποδιών

Συνήθως κάνοντας το πεντικιούρ σας, κάνετε και απολέπιση. Σωστά, ή μήπως ενδιαφέρεστε μόνο για τα νυχάκια σας να φαίνονται όμορφα; Πήγαινε στο κοντινότερο φαρμακείο ή κατάστημα καλλυντικών, εκεί δίπλα στη γειτονιά σου και ζήτα το καλύτερο για σένα προϊόν απολέπισης. Βάλε χλιαρό νερό σε ένα κουβά, ρίξε μέσα το προϊόν με κόκκους που αγόρασες και μούλιασε τα πόδια σου για τουλάχιστον 15 λεπτά. Έχεις και την επιλογή να φτιάξεις μόνη σου το ιδανικό προϊόν απολέπισης και είναι εξίσου εύκολη διαδικασία. Ρίξε δύο κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι, δύο κουταλιές βρεφικό έλαιο και χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και άπλωσε το δημιούργημα σου κάνοντας μασάζ στις προβληματικές περιοχές. Άστο εκεί για λίγα λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Η γνωστή ελαφρόπετρα

Μην μου πεις ότι δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ, γιατί είτε δεν θα σε πιστέψω, είτε θα πανικοβληθώ.
Επέλεξε αν θες να μουλιάσεις τα πόδια σου για λίγα λεπτά σε χλιαρό νερό ή αν προτιμάς να βρέξεις την ελαφρόπετρα σου και μετά να τρίψεις τις φτέρνες και γενικότερα την πατούσα σου. Θέλει τρόπο και όχι δύναμη. Προσπάθησε να κάνεις κυκλικές, απαλές κινήσεις και σίγουρα μόνο σε σημεία που υπάρχει πρόβλημα νεκρών κυττάρων και δεν είναι τραυματισμένες περιοχές. Μην ξεχάσεις όταν τελειώσεις να κάνεις μασάζ 3,4 λεπτά με ενυδατική λοσιόν ή και απλό λαδάκι.

Μαγικό και εδώ το ξύδι

Διάλεξε λευκό, κόκκινο, μηλόξυδο, σταφυλόξυδο …ότι επιθυμείς και προτιμάς. Βάλτο σε ένα κουβά μαζί με διπλάσια ποσότητα κρύου νερού και άφησε τα πόδια σου για 10 λεπτά να μουλιάσουν. Θα δεις ότι οι πατούσες σου θα μαλακώσουν και η ελαφρόπετρα που λέγαμε πιο πάνω, θα αφαιρέσει το νεκρό δέρμα πιο γρήγορα και εύκολα. Σε κάθε περίπτωση στο τέλος πρέπει να βάλεις ενυδατική κρέμα. Μην το ξεχάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!