Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Αντιμετώπισε έναν αγενή πελάτη … με 10 τρόπους!

Και όχι ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκαιο ή και αν τελικά έχει… πρέπει να μην το χάνει με τον τρόπο του. Ναι χρειαζόμαστε τους πελάτες και εννοείται τους θέλουμε χαρούμενους και ευχαριστημένους. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι η καλύτερη διαφήμιση, για το κομμωτήριο, επιχείρηση μας, είναι ένας ικανοποιημένος πελάτης. Θα ανεχτούμε όμως κάθε αγενέστατη συμπεριφορά; Και τελικά τι είναι αγενές και πόσες φορές σας έτυχε αγενής πελάτης;

Υπάρχουν τρόποι να ικανοποιήσετε και τον αγενή άνθρωπο, πελάτη και σας τους παραθέτω πιο κάτω.

Καταρχήν, αγενής συμπεριφορά μπορεί να είναι ένας άσχημος, υποτιμητικός τρόπος ομιλίας, είτε σε εσάς, είτε σε κάποιο άλλο μέλος της ομάδας σας. Επίσης αγένεια θεωρείται και το να μην έρχεται ένας πελάτης την συμφωνημένη ώρα του ραντεβού σας, με αποτέλεσμα να σας χαλάει όλη την οργάνωση και προγραμματισμό της μέρας σας. Τέλος απαιτείται να υπάρχει σεβασμός όχι μόνο προς το πρόσωπο σας, αλλά και προς το χώρο σας. Άρα πελάτης ο οποίος λερώνει με τα ψυχουλάκια τυρόπιτας του, πετάει τα σκουπιδάκια του στο πάτωμα, φτύνει ή ακόμα ανοίγει τα προϊόντα σας για να τα μυρίσει, να τα δοκιμάσει, να δει αν του κάνουν και τελικά πιθανόν να τα αφήσει… δείχνει εξίσου ασέβεια και αγένεια. Τι κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις; Σίγουρα δεν χάνεται την ευγένεια και τον επαγγελματισμό σας.

1. Δεν σας έτυχε, επειδή μια μέρα δεν ξυπνήσατε σωστά, να είστε εσείς ο αγενής της παρέας; Είμαι σίγουρη ότι όλα περνάμε τις κακές μας μέρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε κακοί άνθρωποι. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και η αγένεια είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων αναλόγως το τι περνάνε στη ζωή τους. Να είστε επιεικής και μην αντιδράσετε αμέσως άσχημα, ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις.

2. Κάποιος μπορεί να σας πει κάτι άσχημο για ένα κούρεμα που κάνατε, ή ένα χτένισμα που τελικά δεν του άρεσε. Μην πάρετε το θέμα προσωπικά ότι κάτι έχει η δουλειά σας, αλλά με ευγένεια προσπαθήστε να δείτε τι θεωρεί πρόβλημα ο πελάτης σας και πως αυτό μπορεί να λυθεί. Το πρόβλημα είναι δικό του και όχι πρακτικά δικό σας.

3. Σε όλα τα θέματα η επικοινωνία βοηθάει. Μην ντραπείτε, ρωτήστε ξεκάθαρα γιατί έχει αυτή τη συμπεριφορά απέναντι σας και παραδεχτείτε ότι νιώσατε άβολα με την αγένεια του. Το θέμα τις πλείστες των περιπτώσεων θα λυθεί με θετικό τρόπο.

4.Είστε λογικό άτομο, για αυτό και μόνο προσπαθήστε να δείτε αν η συγκεκριμένη αγενής συμπεριφορά έχει κάποια λογική εξήγηση. Αν δεν έχει, απλά αφήστε το ασχολίαστο. Μήπως όμως υπάρχει λόγος; Θέλετε τον πελάτη σας, για αυτό μην φερθείτε εγωιστικά. Σκεφτείτε την αιτία της άσχημης συμπεριφοράς του και όχι την απρεπή στάση του.

5. Το είπαμε και πιο πάνω. Μην μπείτε στη διαδικασία να συζητήσετε με τον ίδιο τρόπο. Ούτε για να υποστηρίξετε τη θέση σας, αλλά ούτε απλά για να πείτε κάτι νοιώθοντας θιγμένη. Κρατήστε την υπομονή σας και την αξιοπρέπεια σας. Αν το καταφέρετε, θα νιώσετε διπλά περήφανη για τον εαυτό σας και όταν καταλάβει ο πελάτης σας πως τον διαχειριστήκατε, θα το εκτιμήσει.

6. Ακόμα και αν δεν ασχοληθείτε καθόλου και απλά αποχωρήσετε από μια συζήτηση, η οποία βλέπετε ποιος είναι ο σκοπός και το αποτέλεσμα της, να είστε σίγουρη ότι αν και αρχικά δεν φαντάζει ιδεατή λύση, σίγουρα είναι λογική. Δεν θέλετε να χάσετε χρόνο, ενέργεια και διάθεση σε κάτι τέτοιο. Ο πελάτης σας, όταν ηρεμήσει θα καταλάβει ότι ενώ μπορούσατε να πείτε πολλά εσείς τον αφήσατε να ηρεμήσει. Θα αντιληφθεί ότι τέτοιες άσχημες συμπεριφορές, δεν περνάνε στο χώρο σας.

7. Ένας άνθρωπος ο οποίος είναι αγενής, συνήθως είναι έτσι επειδή κάτι δεν του αρέσει. Λύστε του το θέμα του και από αγενή μεταμορφώστε τον σε ευτυχισμένο. Θα σας αγαπήσει διπλά.

8. Μέχρι τώρα μιλούσαμε για καλούς ανθρώπους που λόγω μιας άσχημης ημέρας, είχαν έναν αγενή τρόπο. Τώρα αν ένας πελάτης σας είναι πάντα αγενής, γιατί έτσι ξέρει να φέρεται, εκεί απλά μην τον αφήνετε να σας επηρεάσει. Δεν ευθύνεστε εσείς για την συμπεριφορά του, αλλά τα βιώματα, η εκπαίδευση και το επίπεδο του.

9. Και ο αγενής πελάτης τελικά γίνεται συστηματικός σας πελάτης. Όσο θετικός άνθρωπος και να είστε, κάποιος που δεν θέλει να είναι σωστός, απλά δεν θα είναι. Μην προσπαθήσετε να τον μάθετε να είναι ευγενικός, μπορεί απλά να το παρεξηγήσει και να γίνει ακόμα χειρότερος.

10. Έτυχε και σε εμένα να είμαι αγενής. Με αντιμετώπισαν θετικά και με καλοσύνη και δεν φαντάζεστε πόσο ντράπηκα. Αν ένας άνθρωπος δεν είναι εκ φυσικού του κακός, η ευγένεια και η φιλικότητα σας, θα τον σκλαβώσει. Θα σκεφτεί το περιστατικό και θα έρθει μόνος του να ζητήσει συγγνώμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!