Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ανεβάστε τη διάθεση σας στο κομμωτήριο!!!! 8 συμβουλές.

Ανοίγουμε, κλείνουμε, ξανά ανοίγουμε…. ήρθε το καλοκαίρι και εμείς εδώ στο κομμωτήριο, να προσπαθούμε το καλύτερο για τους αγαπημένους μας πελάτες. Περάσαμε από άγχος, πανικό, βαρεμάρα… τώρα είμαστε πίσω στην καθημερινότητα και στην ρουτίνα μας.

Πως είναι η διάθεση μας, με όλα αυτά που περάσαμε το τελευταίο διάστημα;

Παραθέτω 8 συμβουλές, για να είστε κάθε μέρα ευδιάθετη, μακριά από αρνητική ενέργεια.

1.Προσπαθήστε να δίνετε χρόνο στον εαυτό σας χωρίς το κινητό σας τηλέφωνο. Ειδοποιήστε τους δικούς σας ανθρώπους ότι κάποιες ώρες την ημέρα, υπάρχει «χρόνος χωρίς τηλέφωνο» και ζήστε την ζωή σας χωρίς να σας επηρεάζουν άσχετα τηλέφωνα, ειδοποιήσεις και θέματα που δεν είναι της συγκεκριμένης ώρας. Κλείστε τις εφαρμογές και απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις. Όταν είστε στο κομμωτήριο ασχολήστε με συγκεκριμένα θέματα… όταν είστε σπίτι με άλλα. Διαχωρίστε το!!!

 2.Υπάρχει μια εφαρμογή, άκρως ενδιαφέρουσα για όσους ασχολούνται με τον κλάδο των μαλλιών, η οποία με δελεαστικό και πολύχρωμο οπτικό υλικό, μπορεί όχι μόνο να σας φτιάξει την διάθεση, αλλά και να σας οργανώσει. Το Trello είναι μια εφαρμογή όπου μπορείτε να διαχειριστείτε υποχρεώσεις διαδικτυακά, να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε πολλά πράγματα με συναδέλφους σας.

3. Κρατήστε σημειώσεις και ένα μικρό πρόγραμμα της ημέρας. Βρείτε μια όμορφη πολύχρωμη κατά προτίμηση ατζέντα και καταγράφετε κάθε μέρα, πως είστε, τι νιώθετε, αν φάγατε καλά, αν γυμναστήκατε, κ.α. Μπορείτε να κάνετε μια φατσούλα επιβράβευσης, κάθε βράδυ. Το θεωρείτε χαζό; Δοκιμάστε το, να δείτε πόσο ευχαριστημένοι και περήφανοι θα νιώθετε για τον εαυτό σας, δίνοντας του έστω μια τόσο μικρή αλλά ουσιατική ανταμοιβή!!!!

4. Σε όλους αρέσει η εξέλιξη. Με τόσο πολύ διαδικτυακή εκπαίδευση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, μπορείς να μαθαίνεις κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό, άρα αξιοποιήστε στο χρόνο σας στο έπακρο. Πολλές φορές, δεν είναι μόνο η ίδια η εκπαίδευση, αλλά το συναίσθημα της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, της επικοινωνίας και ότι εύκολα πλέον, προχωρούμε μπροστά. “

5. Χρησιμοποίησε την εφαρμογή Headspace για καθοδηγημένο διαλογισμό και θα δειτε μέσα σε έναν μήνα έναν διαφορετικό πολύ καλύτερο εαυτό σας. Θα κατεφέρετε να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα σας με έναν άκρως ήρεμο και αληθινά ουσιαστικό τρόπο.

6. Στην ίδια ατζέντα που αναφερθήκαμε πιο πάνω, κρατήστε σημειώσεις και για όλα αυτά τα καλά που μπορεί να μαθαίνετε κατά τη διάρκεια της μέρας. Γράφοντας τα, δεν πρόκειται να ξεχάσετε τίποτα και αυτό θα σας δίνει δύναμη και χαρά, όταν θα τα ξανά διαβάζετε.

7. Κομμώτρια/ής είσαι, γίνεται τα μαλλιά σου να είναι κλασικά και όχι ιδιαίτερα; Βάλε μια πινελιά χρώματος στις ρίζες, στις άκρες, σε μια ανταύγια, στις αφέλειες ή όπου όπως αλλιώς θελετε. Αυτό το λίγο τρελό μαλλί θα σας κάνει χαρούμενους όποτε θα βλέπεστε στον καθρέφτη.

8. Μην ξεχνάτε να διαβάζετε. Με την ανάγνωση, ταξιδεύετε έστω για λίγο, σε προορισμούς και καταστάσεις,  που επιλέξατε μέσω του βιβλίου σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!