Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αναλυτικά ό, τι ισχύει από χθες και μέχρι τις 28 Ιουνίου στα κομμωτήρια – Χαλαρώνουν τα μέτρα

Από το Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 και ώρα 6.00 έως και τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 και ώρα 6.00, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4682/2020 της παρ. 3 του άρθρου εξηκοστού όγδοου της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID 19, την στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης», που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020, έρχεται περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων για τα κομμωτήρια.

Πιο συγκεκριμένα για τη λειτουργία των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών), φυσικής ευεξίας κ.λπ. ισχύουν από χθες, Σάββατο 19 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, οι κάτωθι προϋποθέσεις:

  • 6 άτομα έως 100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 16 τ.μ. επιπλέον
  • απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας
  • οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων
  • απαγορεύεται η αναμονή πελατών στο χώρο
  • οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών τους

Συνεπώς όσον αφορά στις δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής / ΚΑΔ 96.02 εξακολουθεί να διατηρείται η απόσταση των δύο μέτρων ανάμεσα στις θέσεις εργασίας, ωστόσο αυξάνεται ο αριθμός των πελατών εντός της επιχείρησης, καθώς επιτρέπονται πλέον και για περίπου 10 ημέρες, έξι άτομα έως τα 100 τ.μ., ενώ για κάθε 16 τ.μ. επιπλέον επιτρέπεται ένα ακόμα άτομο.

Φυσικά οι όποιες κινήσεις άρσης των μέτρων είναι ανακουφιστικές για τον κλάδο, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και να μη σημειώσουμε πως η απόσταση των δύο μέτρων παραμένει ένας σημαντικός περιορισμός. Άλλωστε πρακτικά, η χωρητικότητα δεν εξαρτάται μόνο από τα τετραγωνικά ενός χώρου.

Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, ανακαλύπτοντας και εξακριβώνοντας κάθε είδηση που μας αφορά.

Μείνετε συντονισμένοι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!