Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κάψε λίπος, τρώγοντας 10 τροφές!

Υπάρχουν μαγικές τροφές, με βιταμίνες και πρωτεΐνες, που αν τις βάλεις στη διατροφή σου, αυξάνεις τον μεταβολισμό σου, καίς λίπος και κατ’επέκταση βοηθάς το σώμα σου να επανέλθει στα φυσιολογικά του δεδομένα. Ποιές είναι αυτές;

Αρχικά θα σας πω ότι απαγορεύεται η υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης, αλκοόλ, ζάχαρης, λευκού αλευριού και λιπαρών οξέων Ω6, τροφές οι οποίες επιβραδύνουν το μεταβολισμό σας, κάνοντας ακριβώς το αντίθετο από αυτά που θέλουμε.

Σωστά φαγητά προς κατανάλωση είναι,

Αβγά, γνωστά για τις πρωτεΐνες τους και βασικό φαγητό-σνακ που μπορείς να τρως επιταχύνοντας εύκολα τον μεταβολισμό σου.  Σκέψου το είτε για πρωινό, βραδινό ή ενδιάμεσο.

Φακές, πλούσιες σε σίδηρο, φυτικές ίνες και πρωτείνες. Ένα φαγητό που μπορεί μαζί με άλλα όσπρια να θεραπεύσει το μεταβολικό σύνδρομο, αυξάνοντας το μεταβολισμό σας.

Λιναρόσπορος, μια λειτουργική τροφή, η οποία επίσης περιέχει καλές ποσότητες φυτικών ινών και πρωτεϊνών, μαζί με βασικά λιπαρά Ω3, αντιοξειδωτικά και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Όλα αυτά μαζί αυξάνουν τον μεταβολισμό σας. Μπορείς να φας λιναρόσπορο με γάλα και μούσλι για πρωινό, λιναρόσπορο πάνω στο κυρίως γεύμα σας…ακόμα να κάνετε και πίτες με λιναρόσπορο.

Δημητριακά ολικής άλεσης, μπορείς επίσης να τα βάλεις στη πρωινή σου ρουτίνα και έτσι να κάψεις περισσότερο και γρηγορότερα το λίπος σου.

Πιπεριές τσίλι, αν συμπεριλάβεις φρέσκες ή αποξηραμένες πιπεριές τσίλι στα φαγητά σου, σύμφωνα με έρευνες, αυξάνεις την ταχύτητα με την οποία το σώμα σου καίει λίπος, τον μεταβολικό ρυθμό σου και νιώθεις την αίσθηση πληρότητας, κοινώς δεν πεινάς.

Πιπέρι, καταπολεμά τα βακτήρια και τους ιούς, ενισχύει τη λειτουργία των νεφρών, προωθεί την παραγωγή πεπτικών ενζύμων και δραστηριοποιεί με αυτό τον τρόπο το στομάχι, το έντερο και το μεταβολισμό.

Τζίντζερ, σε σούπες ή σε άλλα γεύματα, είναι μια καλή ιδέα για να αυξήσει την θερμοκρασία του σώματος, τον μεταβολισμό, να ελέγξει την όρεξη σας και να σκοτώσει μικρόβια στον οργανισμό σας. Σύμφωνα με ειδικούς, ανάμεσα σε άλλα μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης, αυξάνοντας παράλληλα την υψηλή πυκνότητα λιποπρωτεΐνης (HDL) ή “καλής” χοληστερίνης.

Μπρόκολο, λόγω της γλυκοραφανίνης που περιέχει, μπορεί να βοηθήσει στην εγρήγορση του μεταβολισμού, στη μείωση των επιπέδων λίπους στο αίμα και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης πολλών ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία.

Πράσινο τσάι, όπως έχουμε ξανά πει, το τσάι γενικότερα κάνει πολύ καλό. Αναλόγως ποιό θα επιλέξεις, θα δεις και συγκεκριμένα καλά στον οργανισμό σου. Το πράσινο τσάι συνιστάται από τους διατροφολόγους ώς ένα ρόφημα ιδανικό για δίαιτα, εφόσον μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό του λίπους τόσο σε ηρεμία όσο και κατά τη διάρκεια της άσκησης και κατ’ επέκταση, να μειώσει το σωματικό βάρος και τη συστολική αρτηριακή πίεση σας.

Καφές, καφεΐνη…. και αν καταναλώνετε με μέτρο και χωρίς ζάχαρη ή οτιδήποτε παχυντικό όπως σαντιγί, σιρόπι γεύσεων κτλ, μπορεί εκτός από ενέργεια να αυξήσει και τον μεταβολισμό σας. Ο ντε-καφεινέ καφές, δεν έχει τα ίδια οφέλη όσον αφορά το μεταβολισμό.

Κάνε δίαιτα πίνοντας καφέ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!