Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τα σγουρά σου μαλλιά.




Σίγουρα χωρίς καμία αμφιβολία τα σγουρά μαλλιά είναι καθημερινά μία πρόκληση για σένα..!

Ξύπνησες το πρωί και μαζί σου ξύπνησε και η ζούγκλα!!!!

Όχι μην σε καταβάλει το άγχος απλά διάβασε παρακάτω κάποιες πρακτικές συμβουλές που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τόσο τα σγουρά σου μαλλιά, όσο και τη διαδικασία μετά το λούσιμο σου.



1)Οχι βούρτσα σε στεγνά μαλλιά

Όσο αφηνιασμένα και να είναι τα μαλλιά σου την ώρα που ξύπνησες, ακόμα και αν νομίζεις ότι κρύβονται πολλά πλασματάκια μέσα σε αυτά, σε καμία περίπτωση μην πάρεις μία βούρτσα να βουρτσίσεις τα μαλλιά σου έτσι όπως είναι στεγνά, γιατί αυτό θα είναι τελείως καταστροφικό για τα μαλλιά σου. Διότι ως επί το πλείστων τα μαλλιά που είναι τόσο σγουρά κατά μεγάλο ποσοστό είναι και ξηρά, οπότε βουρτσίζοντας τα την ώρα που είναι στεγνά θα πετύχεις να κοπούν πολλά μαλλιά πάνω στη βούρτσα σου και επίσης να φριζάρουν και να γίνουνε διπλάσια σε όγκο από ότι είναι.

Συμβουλή :

Η συμβουλή μου λοιπόν για το πρωινό σου ξύπνημα είναι με ένα βαποριζατέρ, ψέκασε τα μαλλιά σου από μακριά με λίγο νερό, στη συνέχεια μπορείς να βάλεις λίγο λάδι στα χέρια σου και σιγά-σιγά να χαϊδεύεις τα μαλλιά σου προσπαθώντας να περάσεις ελαφρώς τα δάχτυλα μέσα από τα μαλλιά. Αυτό θα βοηθήσει να πέσει και ο όγκος και επίσης να ξανά διαμορφωθούν οι μπούκλες σου όπως ήταν πριν κοιμηθείς.

2)Επένδυση ανάγκης



Αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να επενδύσετε μερικά χρήματα αγοράζοντας σωστά εργαλεία τα οποία θα σας χρησιμεύσουν και θα προστατέψουν τα μαλλιά σας, όπως επίσης θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.
Μετά το λούσιμο σου θα πρέπει να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου με μία χτένα που έχει αραιά τα δόντια, τις λεγόμενες πιρούνες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην γδέρνει τα μαλλιά και να ξεμπερδεύει όσους κόμπους έχουν δημιουργηθεί. Ιδανικά είναι να χρησιμοποιήσεις μία νέου τύπου βούρτσα με δόντια από καουτσούκ τις λεγόμενες τέιζερ που αποδεδειγμένα δεν κόβουν τα μαλλιά και απλά τα ξεμπερδεύουν.



3)Κοιμήσου σαν βασίλισσα


Σε προηγούμενο μου άρθρο είχαμε μιλήσει για το ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε πετσέτες απορροφητικές και όχι βαμβακερές. Τώρα λοιπόν αυτό που έχω να πω είναι ότι καλό είναι να κοιμάστε σε μαξιλαροθήκες μεταξωτές ή σατέν. Διότι μειώνουμε στο ελάχιστο την τριβή των μαλλιών και αυτό κάνει τα μαλλιά να μπερδεύονται πολύ λιγότερο. Έτσι το πρωί που θα ξυπνάτε θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πριν.

4)Τα προϊόντα κάνουν την διαφορά

Δώστε πολύ μεγάλη βάση στα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε.
Τι σημαίνει αυτό;
θα πρέπει να επιλέξετε τα καλύτερα προϊόντα που είναι σχεδιασμένα για μαλλιά τα οποία είναι σγουρά, αυτά τα προϊόντα σαν βασικό συστατικό μέσα περιέχουν βούτυρο καριτέ, λάδι αβοκάντο και κάποια φοινικέλαιο. Όλα αυτά τα προϊόντα που έχουν στη σύνθεσή τους τα παραπάνω συστατικά λειτουργούν σαν antifrize, καθώς κρατάνε την υγρασία μέσα στα μαλλιά και έτσι σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά σας να είναι ενυδατωμένα.

5)Το σωστό styling

Προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιούμε για το Styling. Πάλι θα επιλέξουμε προϊόντα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όχι σε σκληρά προϊόντα κι αν επιλέξουμε σκληρά προϊόντα όπως αφρός ή τζελ αυτό που έχω να προτείνω είναι όταν θα χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα δύο προϊόντα μαζί συνδυαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε και ένα έλαιο. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στα μαλλιά σας να κρατηθούν ενυδατωμένα και να μην είναι ξερά. Ο συνδυασμός ελαίου και gel θα διαμορφώσει τις μπούκλες σας τέλεια και θα έχουν ένα λαμπερό αποτέλεσμα.

6)Στέγνωμα με ή χωρίς φυσούνα

Πώς πρέπει να στεγνώνω τα μαλλιά μου;

Πολλές κοπέλες έχετε συνηθίσει να βάζετε ένα προϊόν styling π.χ. αφρό και μετά να κάνετε φυσούνα τα μαλλιά σας αγγίζοντας τα… εδώ είναι το μεγάλο λάθος.
Λοιπόν φίλη μου άκουσέ με προσεκτικά. Έχεις ολοκληρώσει τη διαδικασία του λουσίματος και έχεις ξεμπερδέψει πολύ σωστά τα μαλλιά σου, πρέπει να τοποθετήσεις το προϊόν styling στα μαλλιά με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να γίνουνε διαμορφωμένες οι μπούκλες σου και να προχωρήσουμε στη φυσούνα. θα πρέπει λοιπόν στη φυσούνα να κάνουμε υπομονή, θα βάλεις τη ροή του αέρα στη μεσαία σκάλα και τι θερμοκρασία στο τέρμα. Την ώρα που στεγνώνεις τα μαλλιά σου απαγορεύεται δια ροπάλου να αγγίξεις τα μαλλιά σου, διότι όταν αγγίζουμε τα μαλλιά την ώρα που στεγνώνουν δημιουργούμε τριχάκια, τα οποία σαν τελικό αποτέλεσμα δίνουν…μη ωραίες και πλούσιες μπούκλες.

Άρα το μεγάλο μυστικό στη διαμόρφωση της μπούκλας είναι στον τρόπο που στεγνώνουμε τα μαλλιά. Μην αγγίζετε λοιπόν τα μαλλιά σας, μέχρι να στεγνώσουν.

7)Δωσε άλλο νόημα στο χτένισμα σου

Για να δώσεις μία πιο Elegant μορφή στις φυσικές σου μπούκλες αφού έχεις τελειώσει με το στέγνωμα με τη φυσούνα, μπορείς στο πάνω μέρος και στο μπροστινό στεφάνι, να κάνεις διάσπαρτες μπούκλες με ένα κωνικό ψαλίδι σε λεπτά τουφάκια. Στη συνέχεια ανοίγοντας τα, θα δώσει μία αίσθηση ότι όλα τα μαλλιά σου είναι φτιαγμένα κατά αυτό τον τρόπο.
Κάν’το και θα με θυμηθείς.

Υγ. Αγαπημένη μου σγουρομάλλα θέλω να σου πω ότι σαν hair expert τρελαίνομαι να δουλεύω με σγουρομάλλες, να διαμορφώνω απίστευτες μπούκλες και να βλέπω τα χαμόγελα των κοριτσιών διάπλατα, όταν βλέπουν για πρώτη φορά το αποτέλεσμα μετά από αυτά τα tips. Όλα τα παραπάνω τα εφαρμόζουμε και εμείς στα κομμωτήρια μας και θα ήθελα όποια από εσάς τα δοκιμάσει, να μου γράψει στα σχόλια την εμπειρία της..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Η πιο hot τάση για τα μαλλιά σου, chin bangs

Θέλεις να κάνεις μία αλλαγή στα μαλλιά σου αλλά δεν ξέρεις τι. Μα φυσικά, να κόψεις τις φράντζες στο σημείο του πηγουνιού (chin bangs).

Άλλαξε το καρέ σου…

Νομίζεις ότι πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα από το κλασσικό καρέ που έχεις καιρό τώρα; Φέτος η τάση είναι ελεύθερο, με πιο casual χαρακτήρα.

Vegan & Cruelty free περιποίηση.

Στο χώρο της ομορφιάς υπάρχουνε πολλές εταιρίες που ακολουθούν το Vegan & Cruelty free. Αυτό βοηθάει κάποιον να βρει τα κατάλληλα προϊόντα.

Βαφή μαλλιών και θάλασσα

Βαφή μαλλιών και θάλασσα, ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Μάθε τα πάντα στο νέο άρθρο μου, πριν τις διακοπές.

Το κοντό έχει άλλη χάρη

Το καλοκαίρι έχει μπει και σκέφτεσαι να κάνεις μια αλλαγή στο κούρεμα σου. Ένα κοντό pixie hair cut, κολακεύει την γυναίκα που το έχει. Διάβασε όλες τις λεπτομέρειες στο νέο μου άρθρο!