Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

6+1 βήματα για να αγαπήσετε τον εαυτό σας ξανά

Η αυτοεκτίμηση επηρεάζει τα πάντα, από το ποιον επιλέγετε για να βγείτε ραντεβού – έστω διαδικτυακό lockdown απαγορεύοντος – μέχρι και το πώς διαχειρίζεστε μια επαγγελματική πρόκληση ή τον τρόπο που επιλέγετε να αναθρέψετε τα παιδιά σας. 

Είναι ευεργετικό για την ψυχική σας υγεία να αφιερώνετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, και η περίοδος που διανύουμε σας δίνει την τέλεια ευκαιρία για να το κάνετε χωρίς ενοχές. Δώστε την απαραίτητη προσοχή και στοργή στο πιο σημαντικό άτομο στη ζωή σας.

Ψηφιακό detox

Μελέτες δείχνουν ότι το scroll down στο Facebook και στο Instagram μας προκαλεί πραγματικά κατάθλιψη. Είναι πολύ συνηθισμένο να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τις τέλειες εικόνες που βλέπουμε. Περνάμε τόσες ώρες την ημέρα κοιτάζοντας μια οθόνη και αυτό δεν φαίνεται να μας κάνει πιο ευτυχισμένους. Ήρθε η ώρα να αποτοξινωθείτε και να περάσετε λίγο χρόνο στην πραγματική ζωή. Δοκιμάστε να περάστε μια ολόκληρη μέρα από την ανατολή του ήλιου μέχρι το ηλιοβασίλεμα χωρίς να κοιτάξετε μια οθόνη. Κλείστε το τηλέφωνό σας και βάλτε το σε ένα συρτάρι. Αντί να χαζέψετε σειρές στο Netflix δοκιμάστε να διαβάσετε ένα βιβλίο, να καθαρίσετε την ντουλάπα σας, να πιείτε χαλαρά έναν ζεστό καφέ, να βγείτε για περπάτημα, να αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας/ στην οικογένεια σας. Ακόμα καλύτερα, καθιερώστε μία ή δύο ώρες μακριά από την οθόνη, κάθε βράδυ πριν από το κρεβάτι. Θα εκτινάξετε την ποιότητα του ύπνου σας κυριολεκτικά στα ουράνια.

Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους

Μέρος της κοινωνικοποίησης μας είναι και η διαχείριση του ανταγωνισμού, οπότε η σύγκριση με τους άλλους είναι φυσική σε έναν βαθμό. Ωστόσο μπορεί να είναι και επικίνδυνη. Δεν έχει νόημα να συγκρίνετε τον εαυτό σας με οποιονδήποτε άλλον στον πλανήτη γιατί πολύ απλά μόνο εσείς, είστε εσείς και αυτή η μοναδικότητα σας προσδίδει όλη την αξία που χρειάζεστε. Νιώστε ελεύθεροι εστιάζοντας στον εαυτό σας και στο δικό σας προσωπικό ταξίδι.

Αφήστε τον εαυτό σας να κάνει λάθη

Όσο μεγαλώνουμε τόσο περισσότερη πίεση νιώθουμε να μην αποτύχουμε ποτέ. Όσο νωρίτερα αλλάξετε την οπτική σας για τα λάθη τόσο καλύτερα, γιατί μέσα από αυτά μπορείτε να πάρετε σπάνια, ανεκτίμητα μαθήματα. Είναι αναπόφευκτο ότι αλλάζουμε συνεχώς, από το ποιοι ήμασταν κάποτε, στο ποιοι είμαστε σήμερα, και ποιοι θα είμαστε μια μέρα. Αγκαλιάστε λοιπόν το παρελθόν, απολαύστε το τώρα και αφεθείτε στο μέλλον να σας ταξιδέψει. Δεν είστε υποχρεωμένοι να είστε τέλειοι. Κανείς δεν είναι.

Μη διστάσετε να απομακρύνετε τοξικά άτομα

Εάν υπάρχει κάποιος που φέρνει τοξικότητα στη ζωή σας και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του για αυτό με όλες τις αναμενόμενες αλλαγές στη συμπεριφορά του, τότε ίσως είναι η ώρα να τον απομακρύνετε από τη ζωή σας. Είναι απελευθερωτικό και απολύτως σημαντικό, παρόλο που μπορεί να είναι οδυνηρό. Και σίγουρα δεν είναι αγενές να προστατευτείτε από καταστάσεις ή ανθρώπους που σας αποστραγγίζουν την ενέργεια.

Γίνετε φίλοι με τη σιωπή

Εάν το να είστε μόνοι με τον εαυτό σας φαντάζει σαν σενάριο από ταινία τρόμου ή αν δεν μπορείτε να σταματήσετε να μιλάτε για το πόσο δύσκολο θα ήταν να μην μιλάτε, η καραντίνα μπορεί για εσάς να είναι μια εξαιρετική άσκηση για να τακτοποιήσετε το χάος στο μυαλό σας. Αξιοποιήστε την επιβεβλημένη ησυχία της καραντίνας για να καθαρίσετε κάθε γωνία του μυαλού σας και να ανακαλύψετε το κρυμμένο χρυσάφι κάτω από τη θολούρα της καθημερινότητας. Τώρα δεν υπάρχει πίεση να επιτελέσετε κάποιον ρόλο ή να γίνετε αρεστοί στον οποιονδήποτε.

Κάντε διαλογισμό

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τον εαυτό σας είναι να μπείτε στο μυαλό σας. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, ο διαλογισμός δεν έχει να κάνει με τη αποσιώπηση των σκέψεων σας, αλλά με το να μαθαίνετε να κοσκινίζετε και να ξεπερνάτε τον πνευματικό θόρυβο. Ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια νέα προοπτική, να διαχειριστείτε το άγχος και ακόμη να βελτιώσετε τη διάθεση σας.

Δείπνο υπό το φως των κεριών για έναν

Βγάλτε το καλό σερβίτσιο και τα αγαπημένα σας κεριά – ήρθε η ώρα για τραπέζι. Και είναι μόνο για εσάς. Απολαύστε τα αγαπημένο σας φαγητό, γευτείτε τον γαστρονομικό πλούτο κάθε μπουκιάς, αφήστε ένα καλό κρασί να μεθύσει τον ουρανίσκο σας με τα πυκνά του αρώματα. Δεν χρειάζεται να βιαστείτε. Όλο το βράδυ σας ανήκει.

Ακριβώς όπως κάθε άλλο είδος αγάπης, η αγάπη για τον εαυτό πρέπει να καλλιεργηθεί. Φροντίζετε τους άλλους όλη την ώρα, οπότε δεν πρέπει να αισθάνεστε ένοχοι να αφιερώνετε χρόνο και για τον εαυτό σας. Απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, αγοράστε στον εαυτό σας το αγαπημένο σας μπουκέτο λουλουδιών, φάτε εκείνο το γλυκό που τόσο έχετε επιθυμήσει. Το αξίζετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!