Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

6 πράγματα που καταστρέφουν τα μαλλιά σας χωρίς να το γνωρίζετε

Κάποιες κακές συνήθειες μαλλιών είναι εύκολο να εντοπιστούν. Τις περισσότερες φορές, καταστρέφετε πραγματικά τα μαλλιά σας χωρίς καν να το γνωρίζετε.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τα λάθη που συνηθίζετε να κάνετε χωρίς να το καταλαβαίνετε με αποτέλεσμα να καταστρέφετε τα μαλλιά σας χωρίς καν να το γνωρίζετε. 
Πάμε λοιπόν να δουμε τι πρεπει και τι οχι!!!

1)Υπερβολική θερμότητα
πολλές κοπέλες στεγνώνουν τα μαλλιά με πολύ μεγάλη θερμοκρασία με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία να αφαιρούν άθελα τους παραπάνω απο την υγρασία που πρέπει και έτσι στην ουσία να αφυδατώνουν τις ακρες χωρίς να το καταλάβουν. Μία πολύ καλή λύση είναι να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν στον αέρα όταν αυτό είναι εφικτό και όταν δεν είναι, να χρησιμοποιείτε τη θερμοκρασία από το πιστολάκι στη μεσαία σχάρα θερμότητας

2)Ξεχνάς την προστασία από τη θερμότητα
Όπως όταν βγαίνουμε στον ήλιο χρησιμοποιούμε αντιηλιακό έτσι λειτουργεί και το θερμόπροστατευτικό για τα μαλλιά λειτουργεί ως ασπίδα στα μαλλιά κατά τη χρήση των θερμικών εργαλείων , σφραγίζοντας την υγρασία και έτσι πετυχαίνουμε και λάμψη στα μαλλιά.

3)Βουρτσίζεις και εσύ τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα!!!
Όταν βουρτσίζουμε τα μαλλιά ενώ είναι βρεγμένα από τη μία νομίζουμε ότι ξεμπερδευονται πιο εύκολα, αλλά από την άλλη επειδή έχουν μεγάλη ελαστικότητα δημιουργουμε περισσότερες φθορές,
Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν μόνα τους τουλάχιστον κατά το μισό και μετά χρησιμοποιώντας ένα προϊόν leave-in με μαλακτικές ιδιότητες να ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου χωρίς να προκαλεί φθορές

4)Τελικά η πετσέτα δημιουργεί πρόβλημα
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βγείς από το ντουζ και θα τυλίξεις τα μαλλιά σου με ένα τουρμπάνι ξανασκέψου το!!! 🤔
Οι κλασικές πετσέτες που όλοι χρησιμοποιούμε, είναι φτιαγμένες από βαμβάκι και συνήθως έχουν μία πιο τραχιά υφή, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, τρίβοντας τα μαλλιά να δημιουργούν διάφορα φριζάρισματα και σε πολλές περιπτώσεις να σπάνε τα μαλλιά, αυτό που έχουμε να προτείνουμε σε αυτήν την περίπτωση είναι να βρείτε πετσέτες μικροϊνών οι οποίες έχουν πολύ μεγάλη απορροφητικότητα και γλιστράνε στα μαλλιά με αποτέλεσμα να μειώνεται πάρα πολύ η τριβή πάνω στα μαλλιά..

5)Ο μύθος γύρω από το κούρεμα..

Ξέρω πολύ καλά ότι όλες θέλετε να έχετε υγιή μακριά λαμπερά μαλλιά και σε πολλές συζητήσεις έχετε ακούσει πως “μην κουρεύεις τα μαλλιά σου αν θέλεις να μακρύ νουν” εγώ από τη μεριά μου προτείνω σε όλες τις γυναίκες και σε σένα που διαβάζεις αυτή τη στιγμή να κόβεις τα μαλλιά σου κάθε δύο με τρεις μήνες, ελάχιστα ένα με 1-1 1/2 εκατοστό ούτως ώστε να διατηρείς τις άκρες των μαλλιών σου υγιή και χωρίς σπασίματα. Πίστεψέ με τα μαλλιά σου θα είναι πιο μακριά από ποτέ!!! 🙏

6)Τα μαλλιά μας έχουν μνήμη..

Τι εννοούμε με τον όρο, συνηθίζουν, όταν λοιπόν μία γυναίκα χρησιμοποιεί συγκεκριμένα προϊόντα για τα μαλλιά της για πάρα πολύ καιρό δημιουργείται μία συσσώρευση υπολειμμάτων πάνω στο τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα να μην έχουν την αποτελεσματικότητα που είχαν όταν τα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά.

Αυτό που προτείνω εγώ είναι μία φορά το μήνα περίπου να επισκέπτεστε το κομμωτήριο σας και να ζητάτε να σας κάνουν ένα βαθύ καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής είτε με ένα σαμπουάν βαθέος καθαρισμού είτε με κάποιο skrub ειδικό για το τριχωτό της κεφαλής. Έτσι θα νιώθετε τα μαλλιά σας ότι έχουν αναζωογονηθεί και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε δεν θα είναι πλέον ίδια..

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου κάνε αυτά τα βήματα και θα δεις άμεσα αποτελέσματα που δεν θα πιστεύεις 😉

https://www.facebook.com/KonstantinosHairBodySpa

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Η πιο hot τάση για τα μαλλιά σου, chin bangs

Θέλεις να κάνεις μία αλλαγή στα μαλλιά σου αλλά δεν ξέρεις τι. Μα φυσικά, να κόψεις τις φράντζες στο σημείο του πηγουνιού (chin bangs).

Άλλαξε το καρέ σου…

Νομίζεις ότι πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα από το κλασσικό καρέ που έχεις καιρό τώρα; Φέτος η τάση είναι ελεύθερο, με πιο casual χαρακτήρα.

Vegan & Cruelty free περιποίηση.

Στο χώρο της ομορφιάς υπάρχουνε πολλές εταιρίες που ακολουθούν το Vegan & Cruelty free. Αυτό βοηθάει κάποιον να βρει τα κατάλληλα προϊόντα.

Βαφή μαλλιών και θάλασσα

Βαφή μαλλιών και θάλασσα, ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Μάθε τα πάντα στο νέο άρθρο μου, πριν τις διακοπές.

Το κοντό έχει άλλη χάρη

Το καλοκαίρι έχει μπει και σκέφτεσαι να κάνεις μια αλλαγή στο κούρεμα σου. Ένα κοντό pixie hair cut, κολακεύει την γυναίκα που το έχει. Διάβασε όλες τις λεπτομέρειες στο νέο μου άρθρο!