Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

5 τρόποι για να ενισχύσετε την επιχείρηση-κομμωτήριο σας, χωρίς κόστος!!!!

Οργάνωσε τα θέλω σου, σε πέντε λεπτά….γίνεται!

Διαβάζοντας μόνο τον υπότιτλο φαίνεται εξαιρετικά εύκολο το να έχεις 5 λεπτά χρόνο αποκλειστικά για σένα. Όντως; Σκέψου.. πότε έκατσες πέντε λεπτά χωρίς εξωτερικούς περισπασμούς, χωρίς να μιλάς στο κινητό σου, χωρίς να βλέπεις τηλεόραση, χωρίς να ακούς ραδιόφωνο, μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Όταν λέμε πέντε λεπτά για σένα, εννοούμε μακριά από όλα, να εστιάσεις σε πράγματα που εσύ θεωρείς βασικά στη ζωή σου, πράγματα που πρέπει να κάνεις, να αποκτήσεις, πράγματα που σε ενδιαφέρουν και ίσως θες να αλλάξεις. Έστω για πέντε λεπτά προσπάθησε να οργανωθείς, αποκτώντας τον έλεγχο τουλάχιστον σε θέματα που ενδιαφέρουν αποκλειστικά εσένα. Τι θεωρείς σημαντικό στη ζωή σου; Τι θα σε έκανε χαρούμενη; Τι ανάγκες έχεις; Μην σκεφτείς, γράψε απλά το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου. Αυτή η διαδικασία θα σε βοηθήσει να θυμηθείς τα θέλω σου, να προσδιορίσεις τις ανάγκες σου, να συνειδητοποιήσεις τι είναι σημαντικό για σένα και όχι για κάποιον άλλον. Τώρα αφού αυτό το έκανες… ανάλαβε δράση και πραγματοποίησε ότι έγραψες στο χαρτί, μεταμορφώνοντας την ζωή σου!!!

Θυμίσου όλες σου τις προκλήσεις, ανταμοιβές, βραβεία.

Σταμάτησε ότι κάνεις και αφιέρωσε χρόνο να θυμηθείς τα θετικά που είχες στη ζωή σου, είτε επιλογές, είτε ανθρώπους. Τι σε έφερε εδώ που είσαι τώρα; Ποιά ήταν η μεγαλύτερη για σένα πρόκληση; Η μεγαλύτερη ανταμοιβή; Ποιό ήταν ένα σημαντικό σου πρόβλημα και πως το έλυσες;
Σκέψου όλα όσα πήγαν καλά στη ζωή σου και προσπάθησε να «παρατηρήσεις» γιατί πήγαν καλά… τι έκανες σωστά; Τώρα εφόσον τα σκέφτηκες όλα αυτά είσαι πιο κοντά στο να βρεις πως θα φέρεις την ίδια επιτυχία στη ζωή σου… και στο παρόν σου. Τότε ζήτησες εξωτερική συμβουλή ή οποιαδήποτε καθοδήγηση;

Είσαι γενναίος; Να γίνεις!

Το αντιλαμβάνομαι ότι θέλει γερά κότσια, υπομονή, θάρρος και φυσικά θετική διάθεση, το να καλέσεις σε μια φιλική συζήτηση δύσκολους πελάτες, πελάτες που δεν ικανοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες σου, κάποιους «προβληματικούς» συναδέλφους, συνεργάτες, ρωτώντας τους γιατί νιώθουν έτσι μαζί σου και τι θα ήθελαν να κάνεις για να φτιάξετε ίσως την κατάσταση. Προσπάθησε με ειλικρίνια και καλοσύνη να φτιάξεις τη σχέση σου μαζί τους για να έχετε μια θετική κοινή πορεία και να ξέρεις και τι πιθανόν βλέπουν λάθος σε έσενα, οι άλλοι. Πρόσεξε να μην φανεί ότι τους κατηγορείς για το οτιδήποτε, αλλά ότι κάνετε αυτή τη συζήτηση με σκοπό να μάθετε καλύτερα τι σκέφτονται, γιατί η γνώση είναι δύναμη και κυριολεκτικά και πρακτικά. Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόσουνα για να μπουν λεφτά στην εταιρεία σου, είναι οι ταμειακές ροές και τα έσοδα από τις πωλήσεις. Και όμως δεν είναι μόνο αυτό. Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που θα σου δώσουν οι «κακοί» της παρέας, αυτομάτως θα κερδίσεις φίλους και αφοσιωμένους πελάτες, εργαζόμενους και συναδέλφους. Δημιούργησε μια φιλική ατμόσφαιρα με όλους, κάνοντας τους να αισθανθούν σημαντικοί, πολύτιμοι και ασφαλείς.

Αυτό το θετικό κλίμα στο χώρο εργασίας σας, θα σας δώσει αυτοπεποίθηση, πιστούς υπαλλήλους και πελάτες , θα δημιουργηθεί σεβασμός, κατανόηση και ένα εξαιρετικό επίπεδο, άξιο διαφήμισης!!!

Δώσε σημασία σε κάτι εκτός της οπτικής σου γωνίας

Διάβασε, άκουσε, ασχολήσου με θεματολογία εκτός από τον κλάδο σου. Αυτό θα πυροδοτήσει τη δημιουργικότητα σου, από διαφορετική οπτική γωνία. Είναι εκπληκτικό το πόσα μπορείς να μάθεις από κάποιον εκτός της άμεσης κοινότητας σου, εκτός του κόσμου σου και τελικά να το χρησιμοποιήσεις ενισχύοντας κάποια ιδέα για την επιχείρηση σου. Η αύξηση της δημιουργικότητας σου, δεν θα λύσει μόνο προβλήματα που πιθανόν να έχεις, αλλά μπορεί να σε εμπνεύσει να εξερευνήσεις εναλλακτικές ροές εσόδων. Τόσο οι πελάτες σου όσο και οι συνάδελφοι, εργαζόμενοι σου, βλέποντας σε με νέα προωθητικά στυλ και σωστή οργανωμένη σκέψη, όχι μόνο θα θέλουν να σε υποστηρίξουν αλλά θα νιώσουν και μια επιπρόσθετη ασφάλεια όσον αφορά τον κοινό σας στόχο, την επιτυχία και το κέρδος της επιχείρησης σου.

Να είσαι ευγενικός

Να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου, με τους άλλους, με τις σκέψεις σου. Όταν είσαι καλός με όλους, συνήθως σκέφτεσαι πάντα τη θετική πλευρά των καταστάσεων και κατ’επέκταση δεν θυμώνεις εύκολα με τον κόσμο. Και αυτό γιατί είναι καλό; Γιατί όσο λιγότερο σε εκνευρίζουν καταστάσεις τόσο καθαρότερα και εξυπνότερα σκέφτεσαι και λαμβάνεις σωστότερες αποφάσεις. Και τι χρειάζεται πάνω από όλα μια επιχείρηση για να αναπτυχθεί και να έχετε κέρδος; Έξυπνες κινήσεις, ήρεμες επιλογές, οργάνωση και θετική προσέγγιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!