Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

3 πράγματα που μας έμαθε το lockdown!!

Οι τελευταίοι μήνες, ανάμεσα σε άλλα και για τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, ήταν άσχημοι ειδικά εφόσον δεν είχαμε ξανά βιώσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Σαν κοινωνικοί άνθρωποι, οι οποίοι εργαζόμασταν σκληρά και διευθύναμε για χρόνια τα κομμωτήρια μας, επικοινωνώντας με τους πελάτες μας, τώρα εδώ και λίγες εβδομάδες, ανοίξαμε ξανά τις πόρτες μας και προσπαθούμε να επανέλθουμε ψυχικά, συναισθηματικά και οικονομικά. 
Ναι ήταν δύσκολη η διαδικασία της καραντίνας και είχαμε αρκετές δυσάρεστες και ανησυχητικές στιγμές, αλλά πάντα θέλω να ελπίζω υπήρχε μια λάμψη θετικότητας και βλέπαμε αισιόδοξα τον ελεύθερο χρόνο που δημιουργήθηκε στις ζωές μας.

Κάποιοι από μας αξιοποιώντας το χρόνο τους, έμαθαν μια νέα γλώσσα, μαγειρική, ασχολήθηκαν με ζωγραφική και ανακάλυψαν νέα ταλέντα τους.

Κάτσε εκεί στη καρέκλα του κομμωτήριου σου και σκέψου… τι κέρδισες από όλη αυτή την κατάσταση του lockdown κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

1. Οι άνθρωποι είναι σημαντικοί

Το ξέραμε ότι το να περνάς χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σου, είναι πολύ σημαντικό και ειδικά όταν μας το είχαν απαγορεύσει καταλάβαμε ακόμα περισσότερο την αξία του.
Τώρα που δουλεύουμε ξανά 12ώρες την ημέρα 6 ημέρες την εβδομάδα, αν μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε έναν φίλο μας, πόσο πιο εύκολα λέμε ναί; Αυτές οι πολύτιμες συναντήσεις, κάνουν καλό στην ψυχική μας υγεία, ας τις επιδιώκουμε πλέον, ακόμα και αν είμαστε λίγο κουρασμένοι.

2. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας

Ναι μεν πλέον δεν υπάρχει αρκετός χρόνος, αλλά φροντίστε να ζείτε και όχι μόνο να δουλεύετε. Επιστρέψαμε στη δουλειά μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε ξανά στο ράφι το αγαπημένο μας βιβλίο, να σταματήσουμε το τρέξιμο στη θάλασσα, το ποδήλατο ή τα μαθήματα διακόσμησης. Συνεχίστε τα χόμπυ σας και ότι σας κάνει χαρούμενους.

3. Εκπαίδευση παντού

Ο σωστός κομμωτής, για να είναι πάντα ο καλύτερος, μαθαίνει συνεχώς νέες τάσεις της μόδας, νέες τεχνικές κουρέματος, χτενίσματος και βαψίματος των μαλλιών, όπως επίσης και κάθε προϊόν  που κυκλοφορεί και πιθανόν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει. Ναι μεν τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την διαζώσης εκπαίδευση, όμως μετά από την εσώκλειστη εμπειρία μας, διαπιστώσαμε ότι αν θες υπάρχουν δεκάδες διαδικτυακά σεμινάρια, webinars, facebook lives, podcasts και tutorials, τα οποία μπορούν να φρεσκάρουν τις γνώσεις σου, μαθαίνοντας σου και κάτι περισσότερο. Μάλιστα πολλές φορές είναι προσβάσιμα όλο το 24ώρο, κάτι που σε διευκολύνει να διδαχθείς ότι ώρα σε βολεύει.
Μια καλή ιδέα για εκπαίδευση είναι να διαβάζεις βιβλία και να παρακολουθείς σεμινάρια και από ηγέτες επιχειρήσεων που ίσως είναι εκτός του κλάδου σου.
Ξέρεις πόσες νέες ιδέες και σκέψεις μπορεί να δημιουργήσεις με αυτό τον τρόπο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!