Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Υγεία στα μαλλιά!

Θέλω υγεία στα μαλλιά μου!

Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτήν την φράση μέσα στο κομμωτήριο;

Ποιες συμβουλές μπορούμε να δώσουμε στις πελάτισσες ώστε να γίνει η επιθυμία τους πραγματικότητα;

Διάβασε το άρθρο μου και βοήθησε και εσύ την πελάτισσά σου να αποκτήσει τα μαλλιά που ονειρεύεται!

Εν αρχή ην το λούσιμο

Λούστε τα μαλλιά σας όσο συχνά χρειάζεται, χωρίς όμως υπερβολές. Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος που εργάζεται σε εξωτερικό χώρο, φυσικό είναι να λερώνει τα μαλλιά του πιο πολύ από εκείνον που δουλεύει σε γραφείο. Έτσι, ανάλογα τον τρόπο ζωής σας, θα λούζετε τα μαλλιά σας ώστε να είναι απαλλαγμένα από ρύπους. Συγκεκριμένα, θα κάνετε απαλό μασάζ στις ρίζες, με τις ψίχες των δαχτύλων σας για να διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος. Με αυτόν τον τρόπο θα τονώσετε την ανάπτυξη των τριχών και την υγεία των μαλλιών σας! Στην συνέχεια, βάλτε conditioner σε μήκη και άκρες και αφήστε το για τουλάχιστον 5 λεπτά. Εκείνο που προέχει είναι η ενυδάτωση των μαλλιών και το conditioner θα τα κάνει λεία και μεταξένια!

Άγχος

Όταν βρισκόμαστε κάτω από στρες ,το σώμα εκκρίνει υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τα μαλλιά μας. Εντούτοις, το ευχάριστο είναι ότι η κατάσταση αυτή είναι αναστρέψιμη. Και εδώ έρχεται η γιόγκα. Πράγματι, μέσα από μια σειρά στάσεων, η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, τροφοδοτώντας έτσι με περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά τα τριχοθυλάκια. Την ίδια στιγμή θα ηρεμήσει το σώμα και το πνεύμα με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί το στρες! Και τί μένει; Υγεία στα μαλλιά!

Διατροφή

Διασφαλίστε ότι η διατροφή σας περιέχει: Βιταμίνη C, βιταμίνη D, βιοτίνη και σίδηρο. Συμπληρωματικά, φροντίστε να είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε, ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα και νερό…Πολύ νερό!

Μια ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία τροφών και θρεπτικών συστατικών είναι η λύση καθώς αποτελεί ένα από τα μυστικά για να έχετε υγεία στα μαλλιά!

Υγεία στα μαλλιά με σωστή διατροφή

Βούρτσισμα

Επιλέξτε βούρτσα με λεία και στρογγυλεμένα τελειώματα έτσι ώστε να διασφαλίσετε ότι δεν θα καταστραφεί η δομή της τρίχας. Η υγεία στα μαλλιά βρίσκεται στα χέρια σας και συγκεκριμένα στην βούρτσα σας.

Θερμότητα

Όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας με θερμικά εργαλεία και πιστολάκι, χρησιμοποιήστε θερμοπροστατευτικά προϊόντα έτσι ώστε να μην βλάπτετε τα μαλλιά σας. Επίσης μειώστε την θερμότητα στους 180° C για να έχετε λάμψη και στιλπνότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσετε την υγεία στα μαλλιά.

Υγεία στα μαλλιά με θερμοπροστασία

Κούρεμα

Κάνε τον κομμωτή, σύμμαχό σου στα μεγάλα σου ΘΕΛΩ. Μαλλιά απαλλαγμένα από ψαλίδα και σπασμένες άκρες είναι το ζητούμενο. Κούρεμα κάθε 2 μήνες έτσι ώστε να διαμορφωθεί η περίμετρος και να καθαρίσουν τα μαλλιά σου.

Εγώ είμαι πρόθυμος να το κάνω…Εσύ;

Γιάννος Μιντιλονίτης

Υ.Γ Θα βρεις πολλά ακόμα ενδιαφέροντα άρθρα για τα μαλλιά σου με μία επίσκεψη στο blog μου…



Γιάννος Μιντιλονίτης
Γιάννος Μιντιλονίτηςhttps://www.yiannoshairstyles.gr/
Ο Γιάννος Μιντιλονίτης σπούδασε κομμωτική στις πιο αναγνωρισμένες σχολές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Είναι βραβευμένος σε διαγωνισμούς κομμωτικής και ενημερωμένος πάντα με την τελευταίες τάσεις της μόδας. Έχει παρουσιάσει κολεξιόν για μεγάλες εταιρείες σε ξενοδοχεία και εκθεσιακά κέντρα. Ως τεχνικός σύμβουλος και educator σε εταιρεία επαγγελματικών προϊόντων κομμωτηρίου, ο Γιάννος Μιντιλονίτης εκπαιδεύει κομμωτές και έχει βαθιά γνώση του κόσμου της χρωματομετρίας. Διατηρεί το δικό του κομμωτήριο στην Νεάπολη Νικαίας από το 2000, δίνοντας προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια με συνέπεια, αλλά και με το πάθος του για την τελειότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλαια για τα μαλλιά

Έλαια για τα μαλλιά: Τα δώρα της φύσης στα μαλλιά σας! Ποια έλαια θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να μεταμορφώσετε τα μαλλιά σας; Πώς θα γίνει...

Steaming: Άτμιση στα μαλλιά

Τι είναι το steaming και πώς μπορεί να βελτιώσει η άτμιση τα μαλλιά μας; Διάβασε το σημερινό μου άρθρο και κάνε ένα δώρο στον...

Λιπαρά μαλλιά στην κεφαλή;

Λιπαρά μαλλιά: Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης της λιπαρότητας. Ένα αντιαισθητικό πρόβλημα που έχει λύση! Από τον Hair Expert, Γιάννο Μιντιλονίτη. Η υπερέκκριση σμήγματος, δηλαδή της...

Botox μαλλιών

Botox μαλλιών: Πώς μπορεί η επιστήμη να βοηθήσει τα ταλαιπωρημένα, εύθραυστα μαλλιά μας; Γιατί είναι η πλέον antiaging θεραπεία που μπορούμε να εφαρμόσουμε στα...

Botticelli hair

Botticelli hair: Πώς επηρεάζει η αναγέννηση την σημερινή μόδα στα μαλλιά; Από τον Hair Expert, Γιάννο Μιντιλονίτη.