Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Τρία απολαυστικά smoothies για να σε φροντίσεις λίγο παραπάνω

Τα smoothies είναι καταπληκτικές και πανεύκολες συνταγές που θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στις καθημερινές ανάγκες του προγράμματός σας, ενώ παραμένετε εντός των συνιστώμενων μερίδων διατροφής. Ειδικά, εάν δεν είστε λάτρης των σαλατών, τα smoothies είναι ιδανικά για να προσθέσετε στη διατροφή σας σαλατικά γεμάτα θρεπτικά συστατικά, όπως το σγουρό λάχανο, το μπρόκολο, το σπανάκι και το ελβετικό chard.

Μάλιστα, ο συνδυασμός πράσινων λαχανικών με πιο γλυκές γεύσεις όπως το πεπόνι, τα μούρα ή οι μπανάνες θα συμβάλει στη μείωση της πικράδας και θα δώσει στα smoothies σας πιο βελούδινη υφή. Εάν σκέφτεστε ένα smoothie ως υποκατάστατο ενός γεύματος, αυτό είναι μια υπέροχη ιδέα, καθώς τα ροφήματα μπορούν να είναι μια βολική και ελεγχόμενη εναλλακτική λύση για ένα κυρίως γεύμα.

Λάβετε υπόψη σας τις θερμίδες (διατηρήστε τις μεταξύ 250 και 500) και ενσωματώστε υγιεινά λίπη, όπως αβοκάντο ή ξηρούς καρπούς, και πρωτεΐνες, όπως γιαούρτι και γάλα σόγιας που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε χορτάτοι.

ΓΙΑ ΣΝΑΚ:

Smoothie με αγγούρι και πεπόνι

1/4 φλιτζανιού γάλα σόγιας

1 φλιτζάνι κόκκινα ή πράσινα σταφύλια

1 1/2 φλιτζάνι πεπόνι σε κύβους

1/2 φλιτζάνι αγγούρι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι παγάκια

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ με τη σειρά που αναφέρεται και ασφαλίστε το καπάκι. Ανακατέψτε για 1 λεπτό ή έως ότου επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Η δοσολογία φτιάχνει περίπου 5 φλιτζάνια, ενώ κάθε μερίδα έχει 70 θερμίδες συνολικά.

ΓΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ:

Smoothie με μπανάνα και φυλλώδη πράσινα λαχανικά

1 μικρή παγωμένη ώριμη μπανάνα, ξεφλουδισμένη

2 φλιτζάνια baby σπανάκι, λάχανο ή ελβετικό σέσκουλο

1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο

3/4 φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου βανίλιας χωρίς ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ, προσθέστε πάγο (προαιρετικά) και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Η παραπάνω συνταγή φτιάχνει 1 μερίδα, περίπου 2 φλιτζάνια σερβιρίσματος και έχει συνολικά 253 θερμίδες.

Smoothie μπανάνας – καρυδιού

1 μπανάνα, μέτρια, πολύ ώριμη, κατεψυγμένη

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι βανίλιας με χαμηλά λιπαρά

1/4 φλιτζανιού καρύδια, ψιλοκομμένα

1-2 κουταλιές της σούπας μέλι

Τοποθετήστε την μπανάνα, το γιαούρτι, τα καρύδια και 1 κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να αναμειγνύονται τα συστατικά. Στη συνέχεια, αυξήστε σε υψηλή ταχύτητα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Για γλυκύτητα, προσθέστε ακόμα μία κουταλιά της σούπας μέλι. Σερβίρετε αμέσως. Η συνταγή φτιάχνει 2 μερίδες και ανά μερίδα περιέχει 267 θερμίδες συνολικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!