Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στατικός ηλεκτρισμός τον χειμώνα.

Στατικός ηλεκτρισμός και απίστευτος εκνευρισμός.

στατικός ηλεκτρισμός στα μαλλιά

Αχ χειμώνα…
Είναι εκείνη η μαγική εποχή του χρόνου όπου η ανάσα μετατρέπει σε ομιχλώδη σύννεφο αιωρούμενο στον γκρίζο ουρανό.
Η εποχή που ο παγετός κλείνει το μάτι στο γλυκό καλοκαιράκι. Είναι η εποχή που το μόνο που έχω να κάνω στα μαλλιά μου, είναι να φοράω ένα τεράστιο σκούφο για να βγω από την πόρτα.
Όλα είναι υπέροχα μέχρι να βγάλω το σκουφί…
Ένας μικροσκοπικός στατικός ηλεκτρισμός, σηκώνει τις τρίχες μου προς τα πάνω και χορεύουν απαλά προς το ταβάνι, κάνοντας τα νεύρα μου τσατάλια…
Αγάπη στατική…

Αυτό συμβαίνει, αφενός επειδή ο εξωτερικός αέρας, έχει λιγότερη υγρασία κατά τη διάρκεια του χειμώνα από ότι τους θερμότερους μήνες.
Και αφετέρου η υγρασία που εμποδίζει την συσσώρευση των ηλεκτρικών φορτίων είναι αυτή που προκαλεί τον στατικό ηλεκτρισμό.

στατικός ηλεκτρισμός με τα σκουφιά

Όταν τα μαλλιά είναι ευαίσθητα στο στατικό ηλεκτρισμό.

Θα σας δώσω μερικές συμβουλές που ίσως σας φανούν χρήσιμες.
Λακ μαλλιών.
Μπορείτε να ψεκάσετε μία μικρή ποσότητα κατευθείαν στα μαλλιά σας, ή στο χέρι σας αμέσως όταν βγάλετε το σκουφί ειδικά εκεί που πετάνε.

Προϊόν αντιφρίζ ή κερί μαλλιών.
Τρίψτε στις παλάμες σας μια μικρή ποσότητα κερί και απαλά να ακουμπάτε τις τρίχες που έχουν την τάση να είναι όρθιες.
Αλλάξτε το ύφασμα από το σκουφί σας.
Τα φλίς και τα ακρυλικά είναι η αμαρτία του στατικού ηλεκτρισμού.
Ειδικότερα τα ολόμαλλα και τα βαμβακερά είναι αυτά με το λιγότερο ηλεκτρισμό.

Όταν λούζετε τα μαλλιά σας το τελευταίο ξέβγαλμα να είναι με όσο το δυνατόν πιο χλιαρό νερό,
καθώς επίσης και ο θερμός αέρας από το πιστολάκι δεν βοηθάει καθόλου…

Ο εφιάλτης του επαγγελματία στο χτένισμα είναι όταν τα μαλλιά ηλεκτρίζονται τον χειμώνα.
Μην ξεχνάς να μη χτενίζεις τα μαλλιά σου παραπάνω από όσο χρειάζεται, καθώς και να χρησιμοποιείς βούρτσες που φτιάχνονται από τρίχες γουρουνιού ή από νάιλον και είναι κατά του στατικού ηλεκτρισμού.

φριζαρισμένη τρίχα

Φριζαρισμένα μαλλιά…

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες όπως η υγρασία και η κακή χρήση τεχνητής θερμότητας κάνει τα μαλλιά να φριζάρουν, να είναι θαμπά και να σπάνε.

Πως όμως νικάς το φριζάρισμα;

Το μυστικό είναι να ελέγχουμε την υγρασία των μαλλιών μας φυσικά όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε.
Τακτικές και βαθιές θερμαινόμενες ενυδατώσεις κάθε 7 έως 10 μέρες, καθώς και καθημερινή χρήση προϊόντων προστασίας κατά του φριζαρίσματος.

Ακολούθησε αυτές τις μικρές συμβουλές και πιστεύω ότι γρήγορα θα καταφέρεις να περιορίσεις το φριζάρισμα και ταυτόχρονα ο στατικός ηλεκτρισμός θα είναι παρελθόν.

Ευχαριστώ…

Ελισάβετ Μακρή



Ελισάβετ Μακρή
Ελισάβετ Μακρήhttp://www.queenshairstyle.gr
Ονομάζομαι Ελισάβετ Μάκρη και είμαι μητέρα δυο παιδιών 14 και 5 χρόνων είμαι στο χώρο της κομμωτικής τέχνης 23 χρόνια και τα τελευταία 16 χρόνια ως επιχειρηματίας 4 πλέον καταστημάτων, ενός οικογενειακού κομμωτηρίου , ένα Μπαρμπερ κουρείο remalia barbershop και το πρώτου κέντρο αντιμετώπισης ψείρας στην Ελλάδα στον Άλιμο και στα Ιωάννινα. Η αγάπη μου για την Κομμωτική τέχνη με έκανε να εξελίσσομαι συνέχεια και να μη σταματώ να μαθαίνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Silver shampoo πώς να το χρησιμοποιείς

Silver shampoo εσύ ξέρεις πως να το χρησιμοποιείς; Το μωβ ή μπλε αντίστοιχα σαμπουάν είναι απαραίτητο μέρος της ρουτίνας περιποίησης των ξανθών μαλλιών. Εσύ...

Chopped bob η νέα τάση του 2023

Chopped bob «ψιλοκομμένο καρέ» είναι η νέα τάση για την άνοιξη/καλοκαίρι '23. Το chopped bob είναι μια συνέχεια από το περσυνό Wolf cut αλλά...

Ξανθό μαλλί να το τολμήσω;

Ξανθό του πάγου, του ήλιου, του βουτύρου, εσύ τι προτιμάς; Πίσω από σχεδόν κάθε διάσημη ξανθιά κρύβεται ένας επιδέξιος colorist μαλλιών, ο οποίος ξέρει...

Καλοκαιρινά μυστικά για όμορφα μαλλιά

Καλοκαιρινά μυστικά... Το καλοκαιράκι σχεδόν έφτασε, οπότε ήρθε η ώρα να σκεφτείτε πως μπορείτε να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται και να δείχνουν...

Έχουν υγεία τα μαλλιά σου;

Υγεία και μαλλιά μπορεί να έχουν σχέση μεταξύ τους; Αν τα μαλλιά είχαν φωνή, εδώ θα αναλύσουμε τι θα μπορούσαν να μας πουν. Ο...