Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πάθος ή ανάγκη το τέλειο ίσιωμα;

Όπως λέει και ο τίτλος, το ίσιωμα των μαλλιών σου μπορεί να είναι το πάθος σου, αλλά μπορεί να είναι και ανάγκη, γιατί έχεις πολύ ατίθασα μαλλιά..

Φίλη μου γειά σου..

Γι αυτό λοιπόν σήμερα, θα σου μιλήσω για το σωστό τρόπο, τα απαραίτητα προϊόντα και εργαλεία για να μετατρέψεις την ανάγκη σου σε πάθος.. 😉

1) Το πρώτο και κύριο που πρέπει να λάβεις υπόψην σου είναι η ποιότητα των μαλλιών σου δηλαδή (χοντρή, λεπτή) τρίχα και πόσο ταλαιπωρημενη είναι, σε αυτό θα σε βοηθήσει κυρίως ο κομμωτής σου.

2) Η σωστή επιλογή προϊόντων, εαν έχεις μαλλιά που φριζαρουν και δεν κρατάει το ίσιωμα σου, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις στο λούσιμο σου σαμπουάν και conditioner/Μάσκα που είναι ιδανικά για μαλλιά που φριζαρουν. Μια κατηγορία τέτοιων προϊόντων ειναι και τα προϊόντα κερατινης, τα οποία βοηθούν στην διατήρηση της σωστής υγρασίας στα μαλλιά.

Εάν τώρα τα μαλλιά σου είναι σπαστά και απλά θέλεις να πετύχεις το τέλειο ίσιωμα δεν χρειάζεσαι πολλά, εκτός από ένα προϊόν θερμοπροστασιας και θα είσαι σούπερ…

Πάμε να αγγίξουμε την τελειότητα ..

Αφού λοιπόν έχουμε κάνει την ρουτίνα μας στο λούσιμο, ταμπονάρουμε τα μαλλιά με μια στεγνή πετσέτα και στην συνέχεια βάζουμε πάντα προϊόν θερμοπροστασίας, (ιδανικά εγώ χρησιμοποιώ κρεμώδες υλικά γιατί βοηθούν όχι μόνο στο ίσιωμα αλλά και στο ξεμπέρδεμα των μαλλιών.

Ένα πολύ βασικό, είναι το στέγνωμα να γίνεται όχι με σκυμμένο κεφάλι (ανάποδα) γιατί έτσι δεν βοηθάμε μετά να εχουμε τον απόλυτο έλεγχο.

Αφού βεβαιωθούμε πως τα μαλλιά έχουν στεγνώσει εντελώς με μια φαρδιά στρογγυλή βούρτσα παίρνουμε χοντρά τμήματα και τραβάμε τα μαλλιά προς τα κάτω μια με δύο φορές την καθε τούφα.. Έτσι θα βεβαιωθούμε πως έχουν στεγνώσει τα μαλλιά μας και δεν θα υπάρχει καθόλου υγρασία στην επιφάνεια της τρίχας.

Πρέσσα ή Μασιά

Μην φοβάσαι θα την λατρέψεις!!!

Η θερμοκρασία που θα πρέπει να είναι η πρέσσα μας είναι 185°c και όχι παραπάνω, ναι ναι καλά βλέπεις, γιατί είναι αποδεδειγμένα πως αυτή η θερμοκρασία διατηρεί την υγρασία που χρειάζεσαι για να έχεις μαλλιά τέλεια ισιωμένα και να γυαλίζουν όσο ποτέ.

Αφού λοιπόν χωρίσεις τα μαλλιά σου παίρνεις τμήματα πάχους 2-3 εκατοστών και με το ένα χέρι θα χτενιζεις τα μαλλιά σου και με το άλλο θα ακολουθείς με την πρέσσα. Δεν θα χρειαστεί πάνω από 2-3 περάσματα η κάθε τούφα..

Όταν τελειώσεις με όλο το κεφάλι, πάρε μια πολύ μικρή ποσότητα από το αγαπημένο σου έλαιο μαλλιών ζέστανέ το στις παλάμες σου και χάϊδεψε απαλά τα μαλλιά σου..

Τέλος, ρίξε λίγο κρύο αέρα στα μαλλιά σου κάθετα, από πάνω προς τα κάτω και είμαι σίγουρος πως θα εντυπωσιάσεις και θα παθιαστείς.

Καλή επιτυχία 😉

https://www.facebook.com/KonstantinosHairBodySpa

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Η πιο hot τάση για τα μαλλιά σου, chin bangs

Θέλεις να κάνεις μία αλλαγή στα μαλλιά σου αλλά δεν ξέρεις τι. Μα φυσικά, να κόψεις τις φράντζες στο σημείο του πηγουνιού (chin bangs).

Άλλαξε το καρέ σου…

Νομίζεις ότι πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα από το κλασσικό καρέ που έχεις καιρό τώρα; Φέτος η τάση είναι ελεύθερο, με πιο casual χαρακτήρα.

Vegan & Cruelty free περιποίηση.

Στο χώρο της ομορφιάς υπάρχουνε πολλές εταιρίες που ακολουθούν το Vegan & Cruelty free. Αυτό βοηθάει κάποιον να βρει τα κατάλληλα προϊόντα.

Βαφή μαλλιών και θάλασσα

Βαφή μαλλιών και θάλασσα, ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Μάθε τα πάντα στο νέο άρθρο μου, πριν τις διακοπές.

Το κοντό έχει άλλη χάρη

Το καλοκαίρι έχει μπει και σκέφτεσαι να κάνεις μια αλλαγή στο κούρεμα σου. Ένα κοντό pixie hair cut, κολακεύει την γυναίκα που το έχει. Διάβασε όλες τις λεπτομέρειες στο νέο μου άρθρο!