Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο αχώνευτος εργοδότης: οδηγός επιβίωσης. Μέρος B’.

Τι να κάνεις όταν ο εργοδότης σου είναι τοξικός

Στο μέρος Α’ είδαμε τα βασικά χαρακτηριστικά ενός τέτοιου ανθρώπου και αναλύσαμε τα εμπόδια που συναντάς στην επικοινωνία σας. Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σου μερικούς τρόπους για να έχεις εσύ τον έλεγχο της κατάστασης

Τοξικός εργοδότης. Λύσεις.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να καταλάβεις ότι με αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορείς να είσαι φίλος. Αυτή είναι η αφετηρία. Οπότε πρέπει να βρεις μια ισορροπία στην επικοινωνία σας που να σε ικανοποιεί. 

Μερικές συμβουλές

Μην απαντάς στην προκλητικότητά του. Όταν σου κάνει επίθεση, μην δικαιολογείς την συμπεριφορά σου κατευθείαν. 

Παράδειγμα 1. Ο υπάλληλος δικαιολογείται.

Εργοδότης: Πώς απαντάς έτσι στον πελάτη;!
Υπάλληλος: Μα αυτή το άρχισε πρώτη…

Παράδειγμα 2. Ο υπάλληλος μετατοπίζει την προσοχή αλλού.

Εργοδότης: Πώς απαντάς έτσι στον πελάτη;!
Υπάλληλος: Κύριε διευθυντά, θα ήθελα να συζητήσουμε μαζί για το τι έγινε.

τοξικός εργοδότης hairdressingnews

Προσπάθησε να ελαχιστοποιήσεις την επικοινωνία μαζί του.

Μετέθεσε την ευθύνη σε αυτόν. Ρώτησε την άποψη του για κάποιο ζήτημα στην δουλειά. Έτσι ο εργοδότης θα νιώθει ότι επιβεβαιώνει την αυθεντία του. Και αν κάτι δεν πάει καλά, δεν θα μπορέσει να σε κατηγορήσει, αφού η συμβουλή ήταν δική του! 

Αν όμως θέλεις να αντιδράσεις και να τον κάνεις έξαλλο, σου έχω και εδώ μια συμβουλή. Αγνόησέ τον! Είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα για ανθρώπους που έχουν μια αδικαιολόγητα μεγάλη ιδέα για τον αυτό τους.

εργοδότης-hairdressing-news

Και όταν τα πράγματα φτάνουν στα όρια… Μην πολεμάς μόνος σου. Βρες συμμάχους ή ζήτα βοήθεια. Αν ο εργοδότης είναι προσβλητικός ή και απειλητικός, να ξέρεις ότι υπάρχουν και άλλα νόμιμα μέσα. Για παράδειγμα, σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς να κάνεις καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Φυσικά ελπίζω η κατάσταση να μην φτάνει μέχρι εκεί! Και να βρίσκετε μια ισορροπία με ηρεμία.

Εσένα σου έχει τύχει ο εργοδότης σου να είναι τοξικός;

Μοιράσου και εσύ τις απόψεις σου!

Με αγάπη,
Ναταλία

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Ναταλία Αρέφιεβα
Ναταλία Αρέφιεβαhttps://mycitycoach.com/el/
Life Coach, Positive Psychology Practitioner, Ιδρυτής του MyCityCoach.com Η Ναταλία Αρέφιεβα σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Θετική Ψυχολογία και Coaching Ψυχολογία από το University of East London. Εργάζεται ως Life & Business Coach βοηθώντας νέους μάνατζερ, team leaders, ιδιοκτήτες start-up εταιρειών και ελεύθερους επαγγελματίες στη διαχείριση της αλλαγής, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στον καθορισμό στόχων, στην ανεύρεση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, και στην αύξηση της ευεξίας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

“Μαμά, θέλω να ψηλώσω” – Γιώργος, 45 ετών

«Μαμά, θέλω να ψηλώσω!Λέω να το βάλω ως στόχο για φέτος.Τι λες;Λοιπόν, μαμά… το αποφάσισα! Ξεκινάω αμέσως τώρα!Ξέρεις κανένα Life Coach;;»-Γιώργος, 45 ετών Όλα είναι δυνατά…; «Σε ευχαριστώ,...

Οι 5 φράσεις για την απόλυτη… αποτυχία!

Η αποτυχία δεν συνδέεται μόνο με τις πράξεις, αλλά και με τις λέξεις μας! Έλα να δούμε ποιες είναι οι 5 “must” φράσεις της αποτυχίας!

Η ημέρα που πέθανε η ελπίδα…

Ακόμα θυμάμαι εκείνη τη μέρα. Την ημέρα που πέθανε η ελπίδα... Από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.

Πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις στην πραγματικότητα;

Τρέχεις και δεν προλαβαίνεις; Έλα να δούμε πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις πραγματικά στην καθημερινότητά σου. Απαντήσεις από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.

Ξεκούραση την ώρα της δουλειάς; Μάθε πως!

3 τρόποι ξεκούρασης την ώρα της... δουλειάς! Γιατί μπορείς να ξεκουραστείς και χωρίς τις διακοπές! Συμβουλές από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.