Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Νερό και μαλλιά. Ποια τα οφέλη του ;

Το νερό (ύδωρ) είναι το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης, βασικός παράγοντας για τη ύπαρξη και ανάπτυξης της ίδιας της ζωής.

Γιατί;

Γιατί συμβάλλει τόσο στη λειτουργία των ζωτικών οργάνων (καρδιά, νεφρά κ.τ.λ.), στην ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, στο μεταβολισμό, καθώς και στο δέρμα και τα μαλλιά.

Ξεεερω …ξεεερω …

Όλα θες να τα μάθεις!

Αλλά επειδή βρίσκεσαι «εδώ» εγώ θα σου πω σήμερα για τα μαλλιά σου, που είμαι σίγουρη ότι σε απασχολεί!

Στα μαλλιά λοιπόν, το νερό σε βοηθάει από όλες τις μεριές!

✔️Αρχικά χρειάζεσαι δυο λίτρα νερό την ημέρα γιατί ενυδάτωση ξεκινάει από μέσα σου! Ότι μάσκα και να κάνεις, ότι ενυδατικό και να βάζεις στα μαλλιά σου αν δεν πίνεις νερό είναι άσκοπο!

✔️Το λούσιμο με κρύο νερό, συστέλλει τις συγκεντρώσεις νεκρών κυττάρων και τα κάνει πιο φωτεινά και λαμπερά.

✔️Αφαιρεί τη βρωμιά από τα μαλλιά και τα απεγκλωβίζει από τους ρύπους.

✔️Δημιουργεί σχήμα στα μαλλιά. Αν σχηματίσεις τα μαλλιά σου βρεγμένα δημιουργούν νέους δεσμούς υδρογόνου και παίρνουν μορφή.

Ότι μάσκα και να κάνεις, ότι ενυδατικό και να βάζεις στα μαλλιά σου αν δεν πίνεις νερό είναι άσκοπο!

Προσοχή!

Το μαλλί λειτουργεί σαν «σφουγγάρι» τόσο σε ένα θαλασσινό νερό με ένα αλκαλικό περιβάλλον όσο κ σε ένα νερό πισίνας που έχει μέταλλα και χλώριο.

Εκεί προσέχουμε το μαλλί μας ιδιαίτερα, το βρέχουμε πριν κάνουμε μπάνιο, ιδιαίτερα σε πισίνα ώστε να μην εισέλθει μεγάλη ποσότητα μετάλλων και χλωρίου στην τρίχα και μετά το κολύμπι το ξεβγάζουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Κορονοϊός και Κομμωτές …

Κομμωτές και Κορονοϊός … Φτάνει η ατομική ευθύνη; Δυο χρόνια μετά, δε ξέρω πως είσαι! Δυο χρόνια μετά, ο Κορονοϊός υπάρχει αλλιώς.

Άμα δε μπορείς γίνε κομμωτής ..

Άμα δε μπορείς γίνε κομμωτής… Λέγανε παλιά! Αν το παιδί δεν έπαιρνε τα γράμματα... Αν το παιδί δεν τράβαγε… Η εύκολη λύση; Η εύκολη...

Γίνε «εσύ»… καλλιτέχνη μου !

Γίνε «εσύ» καλλιτέχνη μου! Αφέσου ελεύθερος… «Να είσαι ο εαυτός σου! Αλώστε, δε βγάζεις «κόπιες», δημιουργείς!

Αλλάζουμε μαλλιά, αλλάζουμε διάθεση!

Αλλάζουμε μαλλιά, αλλάζουμε διάθεση! O χώρος σου, το κομμωτήριο σου. Ομορφαίνεις ανθρώπους και μαλλιά. Αυτός είναι και ο σκοπός σου!

Κομμωτική … Ομαδικό η ατομικό άθλημα;

Κομμωτική... Η Κομμωτική είναι το επάγγελμα σου. Το έχεις ήδη επιλέξει. Ζεις από τη δουλειά σου, επιβιώνεις από τη δουλειά σου, αλλά είναι και...