Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Μαλλιά και ημέρα του γάμου

Αυτό που μου έχει διδάξει η πείρα μου όσο αφορά τις νύφες και τα μαλλιά τους είναι ότι η τέλεια μέρα του γάμου απαιτεί προγραμματισμό και δημιουργική καινοτομία. Πάμε όμως να δούμε παρέα πώς μπορείς να συνεργαστείς με τον κομμωτή σου και να λάμψεις την μέρα του γάμου!

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την προετοιμασία των μαλλιών της νύφης;

Καταρχήν προτείνω να προγραμματίσεις το πρώτο συμβουλευτικό ραντεβού σου για τα μαλλιά έξι μήνες πριν τη μεγάλη ημέρα του γάμου. Είναι ο κατάλληλος χρόνος για να συζητήσετε με τον κομμωτή που θα αναλάβει το νυφικό σου χτένισμα. Τότε θα μιλήσεις για οτιδήποτε σε απασχολεί όσο αφορά το χρώμα και την ποιότητα των μαλλιών σου.

Έξι εβδομάδες πριν το γάμο είναι και ο κατάλληλος χρόνος των δοκιμαστικών χτενισμάτων. Τότε θα τα φωτογραφίσετε για να κάνετε την τελική επιλογή. Αυτή θα είναι πρέπει να είναι σύμφωνη με το ύφος του νυφικού. Εάν θα χρησιμοποιήσετε πέπλο ή ό,τι άλλο διακοσμητικό για τα μαλλιά όπως φυσικά λουλούδια, ασημένια και χρυσά νήματα και άλλα.

Ένα μήνα πριν την ημέρα του γάμου είναι καλό να γίνει το κούρεμα των μαλλιών. Έτσι ώστε να έχει στρώσει ιδανικά η τρίχα για την ημέρα του γάμου.

Όσο αφορά το χρώμα, θα πρέπει να το συζητήσετε διεξοδικά με τον Hair Expert έτσι ώστε να διαλέξετε το κατάλληλο για να αναδείξετε το πρόσωπό σου αλλά και το νυφικό χτένισμα.

Τέλος οι θεραπείες αναδόμησης, ενυδάτωσης, λείανσης και anti-frizz θα πρέπει να τις ξεκινήσετε 6 μήνες πριν και μέχρι και την τελευταία εβδομάδα. Έτσι μόνο τα μαλλιά σου να είναι λαμπερά για την μεγάλη ημέρα του γάμου!

Είναι απαραίτητα τα bridal accessories σε ένα νυφικό look;

Πιστεύω πως τα κατάλληλα αξεσουάρ μπορούν να αναδείξουν μια νύφη και να ολοκληρώσουν την εμφάνισή της. Έτσι θα νιώθει μοναδική και όμορφη! Με την επιλογή του κατάλληλου αξεσουάρ είτε αυτό είναι ένα statement headpiece, σκουλαρίκια, ή πέπλο, δείχνει τον χαρακτήρα της και κάνει τη διαφορά. Κριτήριο επιλογής είναι πάντα το θέμα που θα έχει ο γάμος, είτε αυτό είναι romantic, vintage, glamour ή boho. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου για τα μαλλιά σου την ημέρα του γάμου να αποφύγεις τις υπερβολές :Less is more!

Είναι καλό να χρησιμοποιήσουμε πρόσθετα μαλλιά;

Ανεξάρτητα από το πόσο πυκνά ή μακριά είναι από φυσικού τους τα μαλλιά σoυ, εγώ προτείνω να χρησιμοποιήσεiς κάποιες τρέσσες ,ποστίς ή extensions την ημέρα του γάμου. Λίγο περισσότερος όγκος θα δώσει την ξεχωριστή εκείνη νότα που θα εντυπωσιάσει ακόμη και τους πιο <δύσκολους> κριτές σου. Επιπλέον το χτένισμα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και αντοχή.

Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο να προετοιμαστείς για την μεγάλη ημέρα! Και από εμένα… η ώρα η καλή!!

Φιλικά, Γιάννος Μιντιλονίτης

...

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Γιάννος Μιντιλονίτης
Γιάννος Μιντιλονίτηςhttps://www.yiannoshairstyles.gr/
Ο Γιάννος Μιντιλονίτης σπούδασε κομμωτική στις πιο αναγνωρισμένες σχολές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Είναι βραβευμένος σε διαγωνισμούς κομμωτικής και ενημερωμένος πάντα με την τελευταίες τάσεις της μόδας. Έχει παρουσιάσει κολεξιόν για μεγάλες εταιρείες σε ξενοδοχεία και εκθεσιακά κέντρα. Ως τεχνικός σύμβουλος και educator σε εταιρεία επαγγελματικών προϊόντων κομμωτηρίου, ο Γιάννος Μιντιλονίτης εκπαιδεύει κομμωτές και έχει βαθιά γνώση του κόσμου της χρωματομετρίας. Διατηρεί το δικό του κομμωτήριο στην Νεάπολη Νικαίας από το 2000, δίνοντας προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια με συνέπεια, αλλά και με το πάθος του για την τελειότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλαια για τα μαλλιά

Έλαια για τα μαλλιά: Τα δώρα της φύσης στα μαλλιά σας! Ποια έλαια θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να μεταμορφώσετε τα μαλλιά σας; Πώς θα γίνει...

Steaming: Άτμιση στα μαλλιά

Τι είναι το steaming και πώς μπορεί να βελτιώσει η άτμιση τα μαλλιά μας; Διάβασε το σημερινό μου άρθρο και κάνε ένα δώρο στον...

Λιπαρά μαλλιά στην κεφαλή;

Λιπαρά μαλλιά: Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης της λιπαρότητας. Ένα αντιαισθητικό πρόβλημα που έχει λύση! Από τον Hair Expert, Γιάννο Μιντιλονίτη. Η υπερέκκριση σμήγματος, δηλαδή της...

Botox μαλλιών

Botox μαλλιών: Πώς μπορεί η επιστήμη να βοηθήσει τα ταλαιπωρημένα, εύθραυστα μαλλιά μας; Γιατί είναι η πλέον antiaging θεραπεία που μπορούμε να εφαρμόσουμε στα...

Botticelli hair

Botticelli hair: Πώς επηρεάζει η αναγέννηση την σημερινή μόδα στα μαλλιά; Από τον Hair Expert, Γιάννο Μιντιλονίτη.