Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μακριά μαλλιά – 5 χρυσοί κανόνες

Η πιο συχνή ερώτηση που ακούω τελευταία στο κομμωτήριο έχει σχέση με τα μακριά μαλλιά, πυκνά και υγιή που επιθυμούν να έχουν πολλά κορίτσια αλλά και πολλές γυναίκες.

Άραγε, υπάρχουν μυστικά που να σου «δυναμώσουν» τα μαλλιά;

Που να σου τα μακρύνουν πιο γρήγορα… αλλά και να σου τα διατηρήσουν υγιή;;;

Και η απάντηση είναι ότι ΝΑΙ!

Πράγματι, υπάρχουν μυστικά και εάν τα τηρήσεις κατά γράμμα, θα δείς δυνατά και μακριά μαλλιά!
Με αποτέλεσμα τα μαλλιά να κατεβαίνουν με ταχύ ρυθμό και να διατηρούνται χωρίς να κόβονται οι άκρες.
Φυσικά το αποτέλεσμα θα είναι να σου αρέσει η εμφανισή σου αλλα και να αρέσεις περισσότερο…

Εν αρχήν ην … το ΤΡΙΧΩΤΟ

Αν το δέρμα που καλύπτεται από τα μαλλιά είναι καθαρό, τότε έχουμε ένα υγιές περιβάλλον, για να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει το στέλεχος της τριχας. Άρα φρόντισε να χρησιμοποιείς το κατάλληλο σαμπουάν. Αν αντιμετωπίζεις θέματα με το τριχωτό, για παράδειγμα λιπαρότητα, ξηροδερμία, τριχόπτωση, πιτυρίδα, η πρώτη κίνηση σου θα είναι να επισκεφτείς το κομμωτήριο σου. Μπορείς να ζήτησεις από τον κομμωτή σου μια διάγνωση τριχωτού. Σε αυτες τις περιπτώσεις η απολέπιση για βαθύ καθαρισμό (scrub) σε συνδιασμο με το μασάζ βοηθάει πολύ. Πιο συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα θα είναι να ενεργοποιηθούν οι πόροι της τρίχας και να μεταφερθούν πιο εύκολα όλα τα θρεπτικά συστατικά στα μήκη και να «αναπνεύσει» το τριχωτό σου.

Ενυδάτωση για τα μήκη και τις άκρες

Αρχικά, επισκέψου το κομμωτήριο σου, για να εφαρμόσεις τις ειδικές εξειδικευμένες θεραπείες για το «γέμισμα» των μαλλιών στις άκρες. Επιπλέον στο σπίτι σου, σε κάθε λούσιμο χρησιμοποίησε τα προϊόντα που σου συνέστησε ο Κομμωτης σου. Φρόντισε σε κάθε λούσιμο να εφαρμοζεις τη μαλακτική, και μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε τη μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης. Το αποτέλεσμα θα είναι ευκολοχτένιστα μαλλιά χωρίς το άγχος του σπασίματος της τρίχας.

Ομορφιά εκ των έσω

Γνωρίζεις ότι το φρέσκο δέρμα, τα λαμπερά μαλλιά και τα γερά νύχια οφείλονται σε βιταμίνες που λαμβάνουμε καθημερινά; Μέσα από τα φρούτα, τα λαχανικά, τις πρωτεΐνες και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν πολλές τροφές, λαμβάνουμε συστατικά που βοηθούν σημαντικά την εμφάνιση μας. Κι όμως, οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες B, B12 βοηθούν και να θυμόμαστε πάντα το νερό που πρέπει να είναι πάνω από 2 lt την ημέρα!


Κούρεμα…λίγο τις άκρες!!!

Επισκέψου το κομμωτήριο σε συχνότητα 6-8 εβδομάδες για να «καθαρίσεις» τις άκρες. Δηλαδή αυτές τις μυτούλες που έχεις δημιουργήσει με την χρήση της βούρτσας ή των θερμαντικών εργαλείων. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσεις ώθηση στα μαλλιά σου να πάρουν την καθοδική πορεία.

Styling

Απόφυγε την καθημερινή χρήση των θερμαντικών εργαλείων όπως το πιστολάκι, την πρέσα ή το σίδερο μαλλιών. Και όταν τα χρησιμοποιείς, απαραίτητο προϊόν πριν τη χρήση είναι η θερμοπροστατευτική κρέμα για τα μήκη και τις άκρες των μαλλιών. Τελος, να προσέχεις τη θερμοκρασία του εργαλείου (max 185 βαθμούς), για να αποφύγεις την extra ταλαιπωρία.

μακριά μαλλιά
Μακριά μαλλιά

Ακολούθησε τους παραπάνω χρυσούς κανόνες για να πετύχεις τα μακριά μαλλιά που ονειρεύεσαι και θα διαπιστώσεις οτι σε μικρό χρονικό διάστημα θα γίνεις Ραπουνζέλ!!!

Σίσσυ Βισβάρδη

The hairxpert by Ioanna & Sissy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα σγουρά μαλλιά;

Ξεκινώντας να τονίσουμε, πως δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση της φροντίδας για τα σγουρά μαλλιά μας. Αυτό συμβαίνει, επειδή υπάρχουν αρκετοί τύποι σγουρών μαλλιών :  Κυματιστά...

Balayage ή ανταύγειες; Ποια τεχνική να επιλέξεις

Θα αναλύσουμε ένα θέμα που για τους hair colorists, είναι καθημερινή συζήτηση στο κομμωτήριo. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του balayage και των ανταύγειών,...

Μάσκα μαλλιών – Γιατί είναι σημαντική;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μάσκα μαλλιών, πόσο απαραίτητη είναι, πόσο συχνά πρέπει να τη χρησιμοποιούμε κ.α.

Γιορτινά χτενίσματα για ξεχωριστές εμφανίσεις

Οι γιορτές είναι εδώ κι εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας προτάσεις γιορτινά χτενίσματα, αλλά και αξεσουάρ που μπορείτε να φορέσετε αυτές τις γιορτινές ημέρες....

Τα κουρέματα και τα χρώματα που είναι τάση αυτό το Χειμώνα!

Οι νέες τάσεις για τα κουρέματα και τα χρώματα του νέου έτους είναι εδώ! Πάμε πρώτα στο κούρεμα, μιας και είναι το απόλυτο φρεσκάρισμα για...