Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κακό, το πολύ πλύσιμο των χεριών. Ξε-αφυδάτωσε τα, με 5 τρόπους!

Καημένα μου χεράκια, τι σας έμελε να πάθετε.
Λίγο το πολύ αντισηπτικό που απαιτείται, λόγω κόβιντ εποχής, να βάζουμε όλη μέρα.
Λίγο το πολύ συχνό και σωστό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, τα χέρια μας με τόσο τρίψιμο έχουν χάσει εκτός από τα μικρόβια και όλους τους μικροοργανισμούς που τα διατηρούσαν υγιή και ενυδατωμένα.  Όχι δεν πρέπει να σταματήσουμε να πλενόμαστε συστηματικά, πρέπει όμως να ξεκινήσουμε να τα φροντίζουμε λίγο με περισσότερη αγάπη!!!

Καθημερινα καθώς κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, μην ξεχνάς να φοράς γάντια κατά προτίμηση τα γνωστά λαστιχένια, ώστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή τα χέρια σου με χημικές ουσίες.
Οι χημικές ουσίες, αφυδατώνουν πολύ περισσότερο τα χέρια, άρα φορώντας τα γάντια σου, μειώνεις και το χρόνο που τα χέρια σου είναι βρεγμένα.

Πως αλλιώς θα αποφύγεις την ξηρότητατων χεριών σου; Με Απολέπιση!!!!  
Γιατί απολέπιση,δεν θέλει μόνο το δέρμα του προσώπου σου, αλλά και τα χέρια σου.
Δεν θες μαλακά χέρια, χωρίς σκασίματα; Θέλεις.
Άρα ασχολήσου λίγο και φτιάξε ένα από τα τα απολεπιστικά χεριών που σου παραθέτω πιο κάτω.

Για τη Λοσιόν με λάδι ελιάς δεν θα  χρειαστείς τίποτα άλλο εκτός από , 1 κ.γ. ελαιόλαδο και 1 κ.γ. χυμό λεμονιού! Χτύπησε καλά το λάδι με το χυμό λεμονιού, άφησε το μείγμα να δράσει για 20 λεπτά στα χέρια σου και μετά ξέπλυνε καλά.

Για το Scrub χεριών, τα υλικά είναι, 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Όταν είναι έτοιμο, άπλωσε μια μικρή ποσότητα στο πάνω μέρος του χεριού σου, τρίβωντας ελαφρά για 3,4 λεπτά με κυκλικές κινήσεις. Ξέβγαλε με χλιαρό νεράκι! Μπορείς να κάνεις αρκετή ποσότητα, να την αποθηκεύσεις σε ένα βαζάκι και να έχεις έτοιμο το scrub σου όποτε το θελήσεις.

Και αφού ξέπλυνες τα χέρια σου, με χλιαρό νερό, (το ζεστό νερό και το σαπούνι δημιουργεί ξηρότητα), τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να χρησιμοποιήσεις μια ενυδατική κρέμα. Υπάρχουν πολλές στο εμπόριο, με υπέροχες μυρωδιές. Διάλεξε όποια σου αρέσει.

Όπως είπα και πιο πάνω, τα σαπούνια, ειδικά υπό τις συνθήκες που διανύουμε και αναγκαστικά πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας σχεδόν συνέχεια, δεν είναι ότι καλύτερο για τα χέρια μας. Συγκεκριμένα τα περισσότερα σαπούνια έχουν υψηλό pH, πράγμα που θα προκαλέσει περιττή ξηρότητα. Άρα επέλεξε υγρό σαπούνι και κατά προτίμηση κάποιο που περιέχει λιπαρές ουσίες όπως γλυκερίνη, αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο, λανολίνη, παραφίνη ή ειδικά γαλακτώματα.

Τέλος ιδανικό για τα ξηρά χέρια είναι η βαζελίνη.  Λίγο πριν ξαπλώσεις το βράδυ, άπλωσε βαζελίνη στα χέρια σου και φόρεσε βαμβακερά γάντια. Ο εγκλωβισμός της ενυδατικής βαζελίνης, θα απορροφηθεί και ξυπνώντας θα δεις τα μεταμορφωμένα χέρια σου, πιο απαλά από ποτέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!