Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η τελευταία φορά, το τελευταίο φιλί…

Πότε είναι η τελευταία φορά που φιλάς κάποιον; Πότε είναι η τελευταία φορά που αγκαλιάζεις ή μιλάς με κάποιον;
Πότε είναι η τελευταία φορά που βρίσκεσαι σε έναν τόπο – χώρα, πόλη, σπίτι, πάρκο;
Τις περισσότερες φορές δεν το γνωρίζουμε και το σκεφτόμαστε μόνο αφού έχουν περάσει μέρες, μήνες ή και χρόνια από αυτήν την στιγμή…
Τι θα έκανα διαφορετικά αν ήξερα ότι αυτή η στιγμή δεν θα επαναληφθεί ποτέ;

Καμιά φορά όμως με έναν απερίγραπτο τρόπο το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε υποσυνείδητα ότι κάτι αυτήν την φορά ήταν διαφορετικό. Μπορεί να διαρκέσει μόλις κλάσματα δευτερολέπτου αλλά όταν ανατρέχουμε πίσω στο μυαλό μας σε αυτήν την στιγμή, ξέρουμε ότι το νιώσαμε…

Και θα μου πεις: «Και τι με αυτό;… Αφού δεν μπορώ να αλλάξω κάτι, γιατί να βασανίζω τον εαυτό μου;»

Πράγματι, δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Και μπορεί στην πορεία να βιώνουμε όλο και περισσότερες παρόμοιες καταστάσεις. Αλλά πλέον έχουμε μάθει και τις αντιμετωπίζουμε πιο ήρεμα, ίσως και πιο φιλοσοφικά.
Πως γίνεται αυτό όμως, τι άλλαξε;
Είναι κάτι που απλά αποδεχόμαστε πλέον ως ένα αναπόφευκτο γεγονός; Είναι κάτι που το βιώνουμε σαν να είμαστε τρίτο πρόσωπο; Μήπως απλά βάζουμε έναν τοίχο για να μην αισθανόμαστε και να μην πληγωνόμαστε;

Όχι, τα συναισθήματα υπάρχουν. Αλλά δεν είναι πλέον θυμός ή απελπισία. Είναι μια αίσθηση κατανόησης και κάποιας… λύπης. Μια λύπη για το ότι πολλά επαναλαμβάνονται από αυτά που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, και αυτή είναι η ροή της ζωής. Αλλά αυτό επίσης σημαίνει ότι η ζωή συνεχίζεται.   

«Έχω κουραστεί» θα μου πεις. Ναι… και το καταλαβαίνω.
«Έχω κουραστεί να στεναχωριέμαι και να απογοητεύομαι»
«Έχω κουραστεί να πέφτω και να σηκώνομαι ξανά και ξανά»
«Έχω κουραστεί να έχω ελπίδες!»

Τι συμβουλή να σου δώσω;

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε καλά με τον εαυτό μας. Είτε αυτό σημαίνει ότι θα κάνεις την κάθε προσπάθεια για να παλέψεις για κάτι, είτε ότι θα ψάξεις για τρόπο για να βρεις την ισορροπία σου ή οτιδήποτε άλλο σε φέρνει σε συμφωνία και αρμονία με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Μπορεί ο χρόνος να είναι ο καλύτερος γιατρός αλλά είναι και στο χέρι μας να χτίζουμε συνειδητά μια ανθεκτικότητα σε δύσκολες καταστάσεις αλλά και να αποδεχόμαστε με χαρά και ευγνωμοσύνη τις θετικές εμπειρίες και μαθήματα που μας φέρνει η ζωή.

Ναταλία Αρέφιεβα
Ναταλία Αρέφιεβαhttps://mycitycoach.com/el/
Life Coach, Positive Psychology Practitioner, Ιδρυτής του MyCityCoach.com Η Ναταλία Αρέφιεβα σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Θετική Ψυχολογία και Coaching Ψυχολογία από το University of East London. Εργάζεται ως Life & Business Coach βοηθώντας νέους μάνατζερ, team leaders, ιδιοκτήτες start-up εταιρειών και ελεύθερους επαγγελματίες στη διαχείριση της αλλαγής, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στον καθορισμό στόχων, στην ανεύρεση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, και στην αύξηση της ευεξίας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

“Μαμά, θέλω να ψηλώσω” – Γιώργος, 45 ετών

«Μαμά, θέλω να ψηλώσω!Λέω να το βάλω ως στόχο για φέτος.Τι λες;Λοιπόν, μαμά… το αποφάσισα! Ξεκινάω αμέσως τώρα!Ξέρεις κανένα Life Coach;;»-Γιώργος, 45 ετών Όλα είναι δυνατά…; «Σε ευχαριστώ,...

Οι 5 φράσεις για την απόλυτη… αποτυχία!

Η αποτυχία δεν συνδέεται μόνο με τις πράξεις, αλλά και με τις λέξεις μας! Έλα να δούμε ποιες είναι οι 5 “must” φράσεις της αποτυχίας!

Η ημέρα που πέθανε η ελπίδα…

Ακόμα θυμάμαι εκείνη τη μέρα. Την ημέρα που πέθανε η ελπίδα... Από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.

Πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις στην πραγματικότητα;

Τρέχεις και δεν προλαβαίνεις; Έλα να δούμε πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις πραγματικά στην καθημερινότητά σου. Απαντήσεις από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.

Ξεκούραση την ώρα της δουλειάς; Μάθε πως!

3 τρόποι ξεκούρασης την ώρα της... δουλειάς! Γιατί μπορείς να ξεκουραστείς και χωρίς τις διακοπές! Συμβουλές από την Life Coach, Ναταλία Αρέφιεβα.