Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ζήσε χωρίς άγχος. 5 συνήθειες μπορούν να σε χαλαρώσουν!!!

Χαλαρά η ζωή είναι ωραία, χαλαρά.. βαθιές αναπνοές και όλα λύθηκαν. Αν δεν είσαι ο πλέον χαλαρός τύπος και  αρκετά συχνά, είσαι αγχώδης άνθρωπος, με χαρακτηριστικά συμπτώματα γρήγορη ανάσα, επιτάχυνση καρδιακού ρυθμού, ιδρώτα και έντονου φόβου πως όλα θα πάνε λάθος… ηρέμησε.. πάρε βαθιά αναπνοή και διάβασε πέντε συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι χωρίς άγχος!!!!
Ξέρεις πόσα πράγματα θα ήταν θετικά, αν ήσουν πιο χαλαρός;;;

Όλοι μας κατά καιρούς, για τον έναν ή τον άλλο λόγο, έχουμε κάποια άσχημη στιγμή, φτάνοντας σε σημείο έκρηξης. Κάποιοι εκρύγνονται, άλλοι αγχώνονται, άλλοι στενοχωριούνται και κλαίνε και άλλοι απλά κάνουν ένα βήμα πίσω, παίρνουν μια βαθιά ανάσα και προσπαθούν να χαλαρώσουν μετρώντας μέχρι το δέκα.  Συγκεκριμένα ο Jeffrey Rossman, συγγραφέας του βιβλίου The Mind-Body Mood Solution, συμβουλεύει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να βάλουμε στόχο 6 αναπνοές το λεπτό και εντελώς μαγικά θα νιώσουμε πιο ήρεμοι. Σε κάθε περίπτωση που κάτι πάει λάθος, απλά κάντε ένα διάλειμμα και αναπνεύστε!

Η μαμά μου κάποτε μου είχε πει , να μην στενοχωριέμαι ούτε για κάτι που έχει λύση, ούτε για κάτι που δεν έχει. Μήπως να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με μικρά, ασήμαντα προβλήματα;
Κάτι που έχει λύση όταν ήμαστε χαλαροί, θα την βρούμε. Αν δεν έχει λύση, γιατί να τρώμε το χρόνο μας λυπημένοι και εκνευρισμένοι ψάχνοντας κάτι που δεν υπάρχει;
Σκέψου λογικά και εστίασε σε όσα είναι πραγματικά σοβαρά.

Και σοβαρό είναι, να φροντίζεις τον εαυτό σου. Πόσο καιρό έχεις να ασχοληθείς με εσένα;
Βρες χρόνο για σωματική, ψυχική άσκηση, καλλωπισμό και επικοινωνία με εσένα. Έχεις κάνει ποτέ παρέα με τον εαυτό σου; Περνώντας χρόνο με εσένα θα δεις πόσο καλή παρέα είσαι και σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα. Άκουσε με, το χρειάζεσαι!

Μιλώντας για κάτι πιο συγκεκριμένο, που σίγουρα θα σε χαλαρώσει και θα εξαφανίσει πιθανό άγχος, είναι η οργάνωση. Καλά διάβασες. Το να φτάσεις στο άλλο άκρο χαλάρωσης και να μην ξέρεις ποιές είναι οι προτεραιότητες σου, πάλι δεν είναι καλό. Προσπάθησε να οργανώσεις τη ζωή σου. Βρίσκοντας τι σε κάνει χαρούμενο, δώσε χρόνο σε αυτό, χωρίς όμως να αμελείς να ασχοληθείς και με ίσως κάποια λιγότερο ευχάριστα θέματα.

Τέλος, αφού βρείς αυτή τη σημαντική συνήθεια που σου φτιάχνει τη διάθεση, να ξέρεις ότι, ότι και να γίνει στο πρόγραμμα σου, αυτή τη συνήθεια δεν την βγάζεις από την ημέρα ή την εβδομάδα σου.
Αυτή σου φτιάχνει τη διάθεση και πρέπει να υπάρχει στη ζωή σου. Τι μπορεί να είναι αυτή η συνήθεια; Από βόλτα με τον σκύλο σου, μέχρι γυμναστική στο δάσος, πολύωρη τηλεφωνική συζήτηση με την κολλητή σου, ακόμα και ποτό ή ταβερνούλα, (τώρα που θα ανοίξει η εστίαση) με την παρέα ή τον άνθρωπο σου.

Μην ξεχνάς να αγαπάς τον εαυτό σου. Αν τον αγαπάς εσύ, θα σε αγαπάνε όλοι και θα έχεις δίπλα σου μόνο θετικότητα και ηρεμία. Διώξε από κοντά σου οτιδήποτε σου προκαλέι άγχος, άνθρωπο ή συνήθεια!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!