Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Εννέα tips για σωστό μακιγιάζ

Για ‘σένα που δεν αγαπάς την υπερβολή, αλλά επικεντρώνεσαι στη λεπτομέρεια.
Μάθε τον τρόπο να το πετύχεις και στο μακιγιάζ σου.

Λεπτομερής και σωστός καθαρισμός

Πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου, καθάρισε καλά το πρόσωπό σου. Με αυτό τον τρόπο το make – up θα στρώσει σωστά, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο κι εσύ θα λάμπεις!

Tip: Σε μια δύσκολη και κουραστική ημέρα, η ενυδατική κρέμα ματιών βοηθά το concealer και την πούδρα να στρώσουν καλύτερα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Άπλωσε το concealer για να είσαι πάντα σίγουρη

Το κατάλληλο concealer για ‘σένα είναι έναν ή δύο τόνους πιο ανοιχτό από την πούδρα που φοράς.

Tip: Η σωστή χρήση ενός concealer ανοίγει το βλέμμα, μεγαλώνει τα μάτια και καλύπτει τις ατέλειες. Άπλωσέ το καλύτερα με ένα ειδικό πινελάκι ή με τον παράμεσο.

Πώς να ολοκληρώσεις σωστά την εμφάνιση

Το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται με το σωστό συνδυασμό πούδρας και κατάλληλου πινέλου. Ξεκίνησε να απλώνεις το foundation στη μύτη και συνέχισε κυκλικά στο υπόλοιπο πρόσωπο με τελικό σταθμό την περιοχή γύρω από το πιγούνι.

Tip: Άπλωσε ομοιόμορφα την πούδρα σε όλες τις περιοχές του προσώπου, αλλά και στο λαιμό για να μην υπάρχει διχρωμία.

Το δέρμα σου γνωρίζει καλύτερα αν και ποια πούδρα χρειάζεται

Αν μετά τη χρήση της πούδρας και του concealer το δέρμα σου παραμένει ξηρό ή πολύ λιπαρό, το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι κατάλληλο και θα πρέπει να το αλλάξεις.

Tip: Η πούδρα πρέπει να είναι έναν τόνο πιο φωτεινή από το foundation.

Το κραγιόν διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα του μακιγιάζ

Το κραγιόν πρέπει να το φοράς πάντα πριν μακιγιάρεις τα μάτια σου, για να βλέπεις ποιο είναι πραγματικά το χρώμα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό.

Tip: Πρώτα άπλωσε το κραγιόν και μετά σχεδίασε το περίγραμμα των χειλιών. Έτσι, όταν θα θέλεις μέσα στην ημέρα να ανανεώσεις το κραγιόν σου, δε θα κάνεις λάθος στο σχήμα, ούτε θα χρειαστεί να το ξανακάνεις. Απλά, ακολούθησε τις γραμμές των χειλιών σου και ανανέωσε το χρώμα.

Τέλεια φρύδια

Πρώτα από όλα, δώσε στα φρύδια σου ένα ωραίο σχήμα, που θα ταιριάζει στο πρόσωπό σου. Το χρώμα τους επίσης πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με το αντίστοιχο των μαλλιών.

Tip: Χρησιμοποίησε ειδικά μολύβια για να τα γεμίσεις, μιας και τα πυκνά φρύδια είναι πολύ στη μόδα.

Μάθε τα μυστικά για την σκιά των ματιών

Μια φυσική απόχρωση πούδρας θα πρέπει να συνδυαστεί με μια ελαφρώς πιο χρωματιστή σκιά, για να τονιστούν τα βλέφαρά σου.

Tip: Απόφυγε να συνδυάσεις την σκιά με το χρώμα των ματιών σου ή των ρούχων που φοράς.

Βάλε το eyeliner σωστά, τη σωστή στιγμή

Είναι πάντα τάση, ειδικά σε έντονες αποχρώσεις. Το eyeliner πρέπει να φοριέται μόνο στο επάνω βλέφαρο.

Tip: Προτίμησέ το σε καφέ ή ανθρακί απόχρωση. Το μαύρο δείχνει συχνά πιο αυστηρό.

Η τελευταία πινελιά: Μάσκαρα

Οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν τη μαύρη μάσκαρα, αλλά όσες επιλέγουν το πιο φυσικό look μπορούν να δοκιμάσουν μία σε καφέ αποχρώσεις. Πρώτα άπλωσέ τη στις επάνω βλεφαρίδες κι έπειτα στις κάτω.

Tip: Διόρθωσε με μία μπατονέτα τις λεπτομέρειες που πιθανόν σου ξέφυγαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!