Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Εβδομάδα μόδας Τόκιο: Μαθήματα street style [pics]

Βρισκόμαστε μόλις λίγές μέρες πριν από την έναρξη της σεζόν 2022 στη Νέα Υόρκη. Όμως το Τόκιο έχει αναλάβει ήδη δράση με μια “phygital” εβδομάδα μόδας και μαθήματα στυλ στον δρόμο. Μετά από μια επικίνδυνη αύξηση των περιπτώσεων COVID, πολλοί τοπικοί σχεδιαστές επέστρεψαν σε ψηφιακές εκθέσεις και βίντεο. Άλλοι πάλι διοργάνωσαν ζωντανές εκδηλώσεις απλά χωρίς κοινό. Ωστόσο από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στον δρόμο, δεν θα μπορούσατε να καταλάβετε ότι έχουν αλλάξει πολλά. Οι κάτοικοι της πιο φουτουριστικής μητρόπολης του κόσμου τόλμησαν περιπετειώδεις και αναπάντεχες εμφανίσεις.

Εβδομάδα μόδας Τόκιο Άνοιξη 2022

Harajuku girls

Τα γνωστά Harajuku girls είναι το κυριότερο παράδειγμα street style στην Ιαπωνία. Το όνομα Harajuku έρχεται από την ομώνυμη περιοχή της Ιαπωνίας όπου άνθισε και η street style μόδα. Τα Harajuku girls ξεκίνησαν να ντύνονται εξαιρετικά επίσημα με κοστούμια τα Σαββατοκύριακα. Ήταν μια προσπάθεια να εκφράσουν την προσωπικότητα τους πιο δημιουργικά μέσα από την εμφάνιση τους. Εν τέλει το υπερβολικό στυλ τους από κυριακάτικη συνήθεια έγινε τρόπος ζωής. Οι γυναίκες αυτές ντύνονται πλέον έτσι σε καθημερινή βάση, για να εκφράσουν την ατομικότητα και τη θηλυκότητά τους ή ακόμα και την αρρενωπότητα τους.

Εβδομάδα μόδας Τόκιο Άνοιξη 2022
Εβδομάδα μόδας Τόκιο Άνοιξη 2022

Harajuku στυλ

Το στυλ τους είναι ουσιαστικά μια μίξη γνωστών ιαπωνικών στυλ, όπως το Sweet lolita, Gothic lolita, Visual kei, Cosplay, Decora, Gyaru. Πρόκειται για ένα στυλ πλούσιο σε πανκ αναφορές, που μπλέκονται με παραμυθένια και ρομαντικά στοιχεία. Περίοπτη θέση κατέχουν όμως και τα παραδοσιακά ενδύματα, όπως το κιμονό στην πιο πανκ ευφάνταστη εκδοχή του. Τα Harajuku girls αντλούν έμπνευση κυρίως από την ιαπωνική ποπ κουλτούρα, από τα manga αλλά και τη μουσική. Οι εμφανίσεις των γυναικών χαρακτηρίζονται από υπερβολική χρήση αξεσουάρ, έντονα χρώματα, πολλά στρώματα και γενικά εκλεκτικό στυλ.

Street Style Τόκιο
Street Style Τόκιο

Το βασικότερο χαρακτηριστικό που εντοπίζει κανείς στο στιλ των γυναικών αυτών είναι πως η μόδα δεν έχει φύλλο. Σημαντικό είναι επίσης το πώς αντιμετωπίζουν τις γραμμές των ρούχων, με αποτέλεσμα το στιλ τους να είναι εξεζητημένο και ανεπανάληπτο. H street style μόδα στο Τόκιο είναι με άλλα λόγια η επιτομή της ενδυματολογικής ελευθερίας, του πειραματισμού και της μοναδικότητας.

Εβδομάδα μόδας Τόκιο Άνοιξη 2022
Εβδομάδα μόδας Τόκιο Άνοιξη 2022
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!