Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Διακοπές και σωστή διατροφή!

Κάνεις δίαιτα για να έχεις ωραίο σώμα αυτές τις 5,10,15 μέρες που θα είσαι διακοπές.

Και τελικά πας το ταξίδι σου και εκεί, ξυπνάς και τρως english breakfast με τηγανιτά λουκάνικα, αυγά, τυριά και φέτες ψωμιού με μερέντα και μαρμελάδα. Ενδιάμεσο στη θάλασσα τρως πατατάκια και αναψυκτικά και για μεσημεριανό γεύμα τηγανιτές πατάτες και σουβλάκια. Το απόγευμα μια κρέπα δεν ταιριάζει ή παγωτό;

Παιδιά, όχι δεν πρέπει να επιστρέψουμε από τις διακοπές 10 κιλά περισσότερα.

Η διατροφολόγος Φαίη Γεωργακοπούλου, μας δίνει τις συμβουλές της για να τρώμε σωστά στις διακοπές μας, στο πρωινό του ξενοδοχείου, στο ενδιάμεσο στη θάλασσα, αλλά και στα γεύματα μας στα ταβερνάκια και στα εστιατόρια της επιλογής μας.

Γιατί ναι μεν γίνεται να κάνουμε κάποια ατασθαλία, αλλά παν μέτρον άριστον!!!

Επιλογές για πρωινό

1.Δημητριακά με γάλα

2.Μπάρες δημητριακών με γιαούρτι

3.Μούσλι με γιαούρτι ή φρούτα

4.Φρυγανιές με μέλι, φυστικοβούτηρο ή ταχίνι

5.Τόστ με μαύρο ψωμί γαλοπούλα και τυρί

6.Αυγό βραστό με φρυγανιά και κάποιο λαχανικό, φρούτο. Καλή ιδέα είναι το αβοκάντο.

Μακαρόνια ολικής άλεσης με γαρίδες

Επιλογές για μεσημεριανό γεύμα

1. Ρύζι ή ζυμαρικά, αν μπορείτε να βρείτε ολικής αλέσεως, αλλιώς κανονικά, με τυρί, λαχανικά και ελαφριά σος.

2.Ζυμαρικά με ντοματίνια και βασιλικό.

3.Κριθαράκι ή ρύζι ή νούντλς με θαλασσινά

4. Πατατοσαλάτες με φρέσκα μυρωδικά με ή χωρίς αυγό.

5.Σαλάτες με Κινόα

Τα βραδινά γεύματα θα πρέπει να περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης και λιγότερο υδατάνθρακα, ο οποίος το μεσημέρι δίνει ενέργεια ενώ το βράδυ γίνεται κατευθείαν λίπος.
Η καλύτερη επιλογή για βραδινό γεύμα είναι μια ωραιότατη σαλάτα. Την σαλάτα καλό είναι να την περιλαμβάνεται σε κάθε σας γεύμα, γιατί δεσμεύει τα κορεσμένα λιπαρά και βοηθάει στην υγεία του πεπτικού συστήματος.

Η διατροφολόγος Φαίη Γεωργακοπούλου, τονίζει ότι όσοι έχουν σπαστική κολίτιδα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το θέμα της σαλάτας. Επίσης μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να προτιμάμε αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, φρέσκους χυμούς και κρασί ή μπύρα με λιγότερες θερμίδες. Και φυσικά να αποφεύγουμε τα τηγανιτά.

Κοτόπουλο με λαχανικά

Επιλογές για βραδινό γεύμα

1. Μπριζόλα μοσχαρίσια ή ψαρονέφρι με μανιτάρια και λαχανικά.

2. Κοτόπουλο ψητό ή κοτόπουλο καλαμάκια με χόρτα

3. Ψάρι με λαχανικά, τόνος, θαλασσινά ψητά.

4.Μπιφτέκια σχάρας με λαχανικά ντοματούλες και σαλάτα

5. Μοσχαρίσιο ρολό με μανιτάρια και τυρί

6. Φιλέτο κρέας με σέλινο και μυρωδικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!