Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βρεγμένα μαλλιά και ύπνος; Ποτέ ξανά!

Βρεγμένα μαλλιά και ύπνος; Ποτέ ξανά!

Κάποια στιγμή όλοι μας έχουμε κοιμηθεί με βρεγμένα μαλλιά.
Γυρίσαμε από μια κουραστική μέρα ή από ένα ξενύχτι, λουστήκαμε και πέσαμε για ύπνο.
Το γνωρίζουμε όμως ότι αυτό εμπεριέχει πολλά αρνητικά για τα μαλλιά και την υγεία μας;

Για να τα δούμε ένα-ένα…

Όταν ξαπλώνουμε στο μαξιλάρι με βρεγμένα μαλλιά, αυτό απορροφά την υγρασία. Αναπόφευκτα, θα αναπτυχθούν μύκητες και βακτήρια. Επαναλαμβάνοντας αυτή την τακτική θα δημιουργηθεί μούχλα στο μαξιλάρι. Εμείς θα την εισπνεύσουμε και μετά τι; φαγούρα στα μάτια, αλλεργίες ακόμα και άσθμα. Φρίκη!

Πονοκέφαλος …

Γνωρίζεις ότι αν ξαπλώσεις με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να προκαλέσεις πονοκέφαλο κατά την διάρκεια του ύπνου;

Η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται κατά την φάση ύπνου REM ( βαθύς ύπνος ).Το σώμα ζεσταίνεται ενώ η υγρασία στο κεφάλι μας το κρατά παγωμένο. Αποτέλεσμα; Σοβαρή κεφαλαλγία.

Πονοκέφαλος από βρεγμένα μαλλιά

Προσέχετε τα μαλλιά σας σαν… τα ρούχα σας

Φανταστείτε ότι οι τρίχες είναι σαν τις ίνες ενός υφάσματος. Και σας ρωτάω: Γιατί μαζεύετε τα βρεγμένα μαλλιά σας ενώ δεν θα κάνατε ποτέ το ίδιο με τα νωπά σας ρούχα; Τα πλυμένα ρούχα τα διπλώνετε όπως βγαίνουν από το πλυντήριο; Φυσικά και όχι. Στεγνωτήριο ή άπλωμα στην λιακάδα. Έτσι θα πρέπει να προσέχετε και τα μαλλιά σας. Μετά το λούσιμο κάνουμε πάντα καλό στέγνωμα.

Μαλλιά που σπάνε

Όταν μαζεύετε τα βρεγμένα μαλλιά σας η υγρασία εγκλωβίζεται και η υφή των μαλλιών αλλάζει φορά με την φορά. Το νερό που παραμένει στο εξωτερικό στρώμα των τριχοθυλακίων θα κάνει τα μαλλιά να χάσουν την λάμψη τους. Κατά συνέπεια θα χαθεί η ελαστικότητα και τα μαλλιά θα σπάνε ευκολότερα.

Βρεγμένα μαλλιά που σπάνε

Πόνος στον αυχένα

Όταν κοιμόμαστε, η πλευρά που είναι ακουμπισμένη στο μαξιλάρι ζεσταίνεται. Αντίθετα η άλλη πλευρά κρυώνει. Αυτό χειροτερεύει όταν στο δωμάτιο υπάρχει κλιματιστικό ή ανεμιστήρας. Πόσες φορές δεν έχετε ξυπνήσει με «πιάσιμο» στον αυχένα και δεν μπορείτε να στρίψετε το κεφάλι σας; ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!!!

Εγώ έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου. Εσείς συνεχίζετε να κοιμάστε ακόμα με βρεγμένα μαλλιά;

Με πολλή αγάπη για τα μαλλιά σας,
Γιάννος Μιντιλονίτης

Γιάννος Μιντιλονίτης
Γιάννος Μιντιλονίτηςhttps://www.yiannoshairstyles.gr/
Ο Γιάννος Μιντιλονίτης σπούδασε κομμωτική στις πιο αναγνωρισμένες σχολές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Είναι βραβευμένος σε διαγωνισμούς κομμωτικής και ενημερωμένος πάντα με την τελευταίες τάσεις της μόδας. Έχει παρουσιάσει κολεξιόν για μεγάλες εταιρείες σε ξενοδοχεία και εκθεσιακά κέντρα. Ως τεχνικός σύμβουλος και educator σε εταιρεία επαγγελματικών προϊόντων κομμωτηρίου, ο Γιάννος Μιντιλονίτης εκπαιδεύει κομμωτές και έχει βαθιά γνώση του κόσμου της χρωματομετρίας. Διατηρεί το δικό του κομμωτήριο στην Νεάπολη Νικαίας από το 2000, δίνοντας προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια με συνέπεια, αλλά και με το πάθος του για την τελειότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλαια για τα μαλλιά

Έλαια για τα μαλλιά: Τα δώρα της φύσης στα μαλλιά σας! Ποια έλαια θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να μεταμορφώσετε τα μαλλιά σας; Πώς θα γίνει...

Steaming: Άτμιση στα μαλλιά

Τι είναι το steaming και πώς μπορεί να βελτιώσει η άτμιση τα μαλλιά μας; Διάβασε το σημερινό μου άρθρο και κάνε ένα δώρο στον...

Λιπαρά μαλλιά στην κεφαλή;

Λιπαρά μαλλιά: Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης της λιπαρότητας. Ένα αντιαισθητικό πρόβλημα που έχει λύση! Από τον Hair Expert, Γιάννο Μιντιλονίτη. Η υπερέκκριση σμήγματος, δηλαδή της...

Botox μαλλιών

Botox μαλλιών: Πώς μπορεί η επιστήμη να βοηθήσει τα ταλαιπωρημένα, εύθραυστα μαλλιά μας; Γιατί είναι η πλέον antiaging θεραπεία που μπορούμε να εφαρμόσουμε στα...

Botticelli hair

Botticelli hair: Πώς επηρεάζει η αναγέννηση την σημερινή μόδα στα μαλλιά; Από τον Hair Expert, Γιάννο Μιντιλονίτη.