Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βάλε τα μαλλιά σου στην θέση τους!

Ανδρικές κουβέντες… Σου είπε κάποιος φίλος σου ότι τα μαλλιά σου έχουν αρχίσει να αραιώνουν; Παρατήρησες περισσότερες τρίχες να πέφτουν στον νεροχύτη την ώρα που χτενιζόσουν; Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Διάβασε το άρθρο μου και βάλε τα μαλλιά σου στην θέση τους!

Το ξέρω, θα μου πεις και ο πατέρας σου είχε φαλάκρα ή ότι και ο μεγαλύτερος αδελφός σου χάνει τα μαλλιά του.
Και τί; Εσύ θα μείνεις με σταυρωμένα χέρια;
Έλα, ετοιμάσου να κάνεις κάτι γι’ αυτό που βλέπεις να έρχεται, πριν να είναι αργά.

Για πάμε να λουστούμε…

Αρχικά, τρίψε με τις ρώγες των δαχτύλων σου (μην πάει αλλού ο νους σου), τις ρίζες των μαλλιών σου, σε κυκλικές κινήσεις. Άσκησε πίεση και μη φοβάσαι ότι θα κάνεις κακό και θα ξεκολλήσουν οι τρίχες που σου έχουν απομείνει. Αντίθετα, με αυτό τον τρόπο καταφέρνεις να διεγείρεις την κυκλοφορία του αίματος. Χάρη σε αυτό, θα μεταφερθούν τα θρεπτικά συστατικά από τις ρίζες στα μαλλιά σου.

Πριν από όλα, επέλεξε ένα τροφοτονωτικό σαμπουάν για άνδρες που θα σου προσφέρει τις απαραίτητες βιταμίνες. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε ένα σύστημα που θα αποτελείται από σαμπουάν και conditioner το οποίο θα σου ενισχύσει την ανθεκτικότητα και τα μαλλιά σου θα έχουν μια υγιή λάμψη. Ρώτα τον κομμωτή σου. Μην ντρέπεσαι. Κάνε τον σύμμαχο στα ΘΕΛΩ σου. Εκείνος θέλει να σε βλέπει κάθε μήνα στο κομμωτήριο. Συνεπώς, ακολούθησε τις συμβουλές του και βάλε τα μαλλιά σου στην θέση τους .

Προχωράμε στο ξέβγαλμα τώρα…

Προτίμησε το χλιαρό νερό και όχι το πολύ καυτό. Πράγματι, το χλιαρό νερό μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά έλαια του δέρματος χωρίς να ενεργοποιεί τους αδένες του σμήγματος που προκαλούν λιπαρότητα. Και ένα tip από εμένα: Στο τέλος, καλό ξέβγαλμα με χλιαρό προς το κρύο νερό. Αυτό θα δώσει περισσότερη λάμψη και στιλπνότητα στα μαλλιά σου. Και τί είπαμε ότι θέλουμε; Ελκυστικά και sexy μαλλιά!

Πάμε να τα στεγνώσουμε…

Αφού έχεις λουστεί τόσο καλά, μη μου τα χαλάσεις στο στέγνωμα τώρα! Πάρε την πετσέτα και σκούπισε απαλά τα μαλλιά σου παίρνοντας την υγρασία. Το κεφάλι σου δεν είναι το καπό του αυτοκινήτου! Με το μαλακό! Είπαμε.. βάλε τα μαλλιά σου στην θέση τους και όχι ξερίζωσέ τα. Στην συνέχεια, ή τα αφήνεις να στεγνώσουν φυσικά ή χρησιμοποίησε το πιστολάκι το οποίο θα βάλεις στην μέτρια ένταση και θα τα στεγνώσεις με χλιαρό αέρα. Σε περίπτωση που έχεις μακριά μαλλιά, τοποθέτησε ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν το οποίο θα σου εγγυηθεί υγεία και λάμψη.

Προϊόντα Styling

Τα μαλλιά σου είναι η πρώτη εικόνα που βλέπει μια γυναίκα πάνω σου. Το προϊόν styling είναι αυτό που θα σου δώσει το τελικό ύφος στην εικόνα σου. Θα είναι αυτό που θα παραμείνει πάνω στο κεφάλι σου μέχρι το επόμενο λούσιμο. Η επιλογή του δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και ποιος είναι ο ειδικός; Το βρήκες! Άκουσε προσεχτικά τις συμβουλές που θα σου δώσει ο κομμωτής σου και ζήτησέ του να σε βοηθήσει να επιλέξεις το καλύτερο για εσένα. Για εσένα που θέλεις να βάλεις τα μαλλιά σου στην θέση τους και να αναπνέουν κάτω από το styling που θα έχουν.

Κράνος

Γνωρίζω το πάθος σου για τις μηχανές ,αλλά και εσύ ξέρεις το πάθος μου για όμορφα μαλλιά. Λοιπόν έχουμε και λέμε. Η χρήση του κράνους είναι επιβεβλημένη και για την πιο μικρή απόσταση. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ωστόσο, θα πρέπει να σου πω ότι αν υπάρχει κάποια προδιάθεση για τριχόπτωση, το κράνος θα επιδεινώσει την κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, τους καλοκαιρινούς μήνες μαζί με τον ιδρώτα, καλό θα ήταν να επιλέγεις κράνος με εσωτερική αντιβακτηριδιακή επένδυση που θα πλένεις στο χέρι με κρύο νερό. Τις ώρες που θα φοράς το κράνος είναι προτιμότερο να μη βάζεις προϊόντα styling στα μαλλιά γιατί με την τριβή μπορείς προκαλέσεις μικροτραυματισμούς στο scalp.

Πρόσεξε την υγεία σου

Καταρχάς προσπάθησε να κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή η οποία θα σου προσφέρει όλα αυτές τις πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που χρειάζονται για να παραμείνουν τα μαλλιά σου στην θέση τους. Ειδικότερα, συμβουλέψου ένα διαιτολόγο και ακολούθησε ένα πρόγραμμα που θα σε κάνει δυνατό και υγιή. Συμπληρωματικά, μάθε να διαχειρίζεσαι το άγχος σου και κοιμήσου καλά το βράδυ.

 Κράτησε τον έλεγχο στα χέρια σου και βάλε τα μαλλιά σου στην θέση τους! Εγώ είμαι εδώ για να σε συμβουλεύω και να σε βοηθάω να είσαι πάντα γοητευτικός με υγιή μαλλιά!

Γιάννος Μιντιλονίτης



Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Γιάννος Μιντιλονίτης
Γιάννος Μιντιλονίτηςhttps://www.yiannoshairstyles.gr/
Ο Γιάννος Μιντιλονίτης σπούδασε κομμωτική στις πιο αναγνωρισμένες σχολές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Είναι βραβευμένος σε διαγωνισμούς κομμωτικής και ενημερωμένος πάντα με την τελευταίες τάσεις της μόδας. Έχει παρουσιάσει κολεξιόν για μεγάλες εταιρείες σε ξενοδοχεία και εκθεσιακά κέντρα. Ως τεχνικός σύμβουλος και educator σε εταιρεία επαγγελματικών προϊόντων κομμωτηρίου, ο Γιάννος Μιντιλονίτης εκπαιδεύει κομμωτές και έχει βαθιά γνώση του κόσμου της χρωματομετρίας. Διατηρεί το δικό του κομμωτήριο στην Νεάπολη Νικαίας από το 2000, δίνοντας προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια με συνέπεια, αλλά και με το πάθος του για την τελειότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλαια για τα μαλλιά

Έλαια για τα μαλλιά: Τα δώρα της φύσης στα μαλλιά σας! Ποια έλαια θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να μεταμορφώσετε τα μαλλιά σας; Πώς θα γίνει...

Steaming: Άτμιση στα μαλλιά

Τι είναι το steaming και πώς μπορεί να βελτιώσει η άτμιση τα μαλλιά μας; Διάβασε το σημερινό μου άρθρο και κάνε ένα δώρο στον...

Λιπαρά μαλλιά στην κεφαλή;

Λιπαρά μαλλιά: Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης της λιπαρότητας. Ένα αντιαισθητικό πρόβλημα που έχει λύση! Από τον Hair Expert, Γιάννο Μιντιλονίτη. Η υπερέκκριση σμήγματος, δηλαδή της...

Botox μαλλιών

Botox μαλλιών: Πώς μπορεί η επιστήμη να βοηθήσει τα ταλαιπωρημένα, εύθραυστα μαλλιά μας; Γιατί είναι η πλέον antiaging θεραπεία που μπορούμε να εφαρμόσουμε στα...

Botticelli hair

Botticelli hair: Πώς επηρεάζει η αναγέννηση την σημερινή μόδα στα μαλλιά; Από τον Hair Expert, Γιάννο Μιντιλονίτη.