Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Τι είναι το skinimalism;

Όσον αφορά στη φροντίδα του δέρματος, πολλοί έχουν από καιρό την εντύπωση ότι όσο περισσότερα προϊόντα εφαρμόζετε, τόσο πιο λαμπερό θα είναι το δέρμα σας. Ωστόσο, οι υπερβολικές προσπάθειες φροντίδας του δέρματος μπορούν να αφήσουν πίσω τους ένα ευαίσθητο δέρμα, ερυθρότητα, ερεθισμούς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να προκαλέσουν ακμή. Για το λόγο αυτό, το τελευταίο διάστημα, στο χώρο της ομορφιάς έχει εισαχθεί ο όρος skinimalism.

Τι είναι το skinimalism; Πρόκειται, στην ουσία, για μια νέα τάση ή πρακτική περιποίησης του δέρματος που υποστηρίζει μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση της ρουτίνας ομορφιάς. Αυτό σημαίνει μείωση του αριθμού των προϊόντων φροντίδας και περιποίησης, ώστε, εφαρμόζοντας λιγότερα προϊόντα, να αφήσουμε το πραγματικό μας δέρμα να λάμψει.

Ειδικότερα, η νέα αυτή τάση ομορφιάς, τίθεται υπέρ της αξιοποίησης των ιδιοτήτων των προϊόντων που προορίζονται για πολλαπλές χρήσεις και με αυτόν τον τρόπο δεσμεύεται υπέρ μιας πιο βιώσιμης (και οικονομικά) ρουτίνας ομορφιάς.

Όταν, λοιπόν, το δέρμα μας διεγείρεται εξαιτίας της χρήσης πολλαπλών και δραστικών προϊόντων, όχι μόνο “συγχέεται”, με αποτέλεσμα να μη βλέπουμε τα αναμενόμενα οφέλη που τα προϊόντα ομορφιάς υπόσχονται, αλλά, ακόμη, η υπερδιέγερση μπορεί να αφήσει το δέρμα εκτεθειμένο σε περαιτέρω προβλήματα.

“Αυτό συμβαίνει επειδή η χρήση πάρα πολλών προϊόντων, η δοκιμή νέων τύπων κάθε μέρα, η λανθασμένη επίστρωση ή ο συνδυασμός πάρα πολλών δραστικών συστατικών υπερδιεγείρει και συγχέει το δέρμα”, επισημαίνει η αισθητικός Debbie Thomas. Εξαιτίας της πληθώρας προϊόντων που συναντώνται στην αγορά, οι πελάτες συχνά μπερδεύονται και τελικά καταλήγουν να το παρακάνουν ως προς τη χρήση τους.

“Το πιο συνηθισμένο πράγμα που βλέπω με τους νέους πελάτες μου είναι ο ερεθισμός, μερικές φορές με τη μορφή εξανθημάτων, φλεγμονής, εξάρσεων, ερυθρότητας και παθήσεων, όπως η δερματίτιδα”, αναφέρει η ειδικός για το πρόσωπο. Είναι, λοιπόν, καλύτερο τόσο για το περιβάλλον, όσο και για το δέρμα σας να επανέλθετε σε μια βασική ρουτίνα ομορφιάς που θα στηρίζεται σε περιορισμένα προϊόντα, πολλαπλών χρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!