Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ρεύμα – Άνιση η επιδότηση για το κόστος ενέργειας –Πλήττονται οι παραγωγικές επιχειρήσεις

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας

Την παροχή επιδοτήσεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο στις επιχειρήσεις, ζητάει και πάλι, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας. Ανάλογα με τo ύψος του ενεργειακού κόστους που βαραίνει τον κάθε επαγγελματικό κλάδο.

Αρχικά, με αφορμή τις σημερινές εξαγγελίες της Κυβέρνησης, για παροχή επιδοτήσεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, η Διοίκηση του Β.Ε.Α επισημαίνει:
Για ακόμα μια φορά το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας, αντιμετωπίζεται οριζόντια. Κανένας σχεδιασμός, καμία διαφοροποίηση, από τα ποσά και τον τρόπο που επιδοτήθηκαν μέχρι σήμερα, χιλιάδες επιχειρήσεις.

Η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας επισημαίνει χωρίς ανταπόκριση.

Η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, έχει πολλάκις επισημάνει, ότι τα μέτρα θα πρέπει να διαφοροποιηθούν ανά επαγγελματικό κλάδο. Δίχως βέβαια μέχρι σήμερα να έχει βρει «ευήκοα ώτα». Ανάλογα με την βαρύτητα του ενεργειακού κόστους, καθώς οδηγούμαστε σε αδικίες και ανισότητες μεταξύ των επιχειρήσεων. Χρειάζεται αξιολόγηση από το οικονομικό επιτελείο και προσεκτική προσέγγιση. Ώστε να αποδειχτεί στην πράξη, ότι τα μέτρα θα στηρίξουν ουσιαστικά τις επιχειρήσεις.

Οι οριζόντιες επιδοτήσεις δεν επαρκούν

Δυστυχώς, οι οριζόντιες επιδοτήσεις δεν επαρκούν για την επιβίωση των επιχειρήσεων. Πολλές, προχωρούν μοιραία σε ανατιμήσεις των προϊόντων τους, μεταφέροντας το κόστος στον τελικό καταναλωτή. Ο οποίος φυσικά με τη σειρά του δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω περιορισμού της αγοραστικής του δύναμης.

Η Διοίκηση του Β.Ε.Α και ο Πρόεδρος του Παύλος Ραβάνης, ζητούν για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση και το αρμόδιο το οικονομικό επιτελείο:

Να προχωρήσουν άμεσα στον σχεδιασμό στοχευμένων μέτρων στήριξης των παραγωγικών επιχειρήσεων όπως:   

– Να δοθεί στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις ποσοστό επιδότησης επί της ρήτρας αναπροσαρμογής και όχι έκπτωση στην τιμή ενέργειας στο ρεύμα και το φυσικό αέριο

Αύξηση της επιδότησης της ενέργειας που καταγράφεται στα τιμολόγια ενέργειας, με τη μορφή άτοκου δανείου ή επιστρεπτέας προκαταβολής. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζουν. Συγκεκριμένα, να επιδοτηθεί αναδρομικά η αύξηση των τιμολογίων ενέργειας, για κάθε μήνα ή δίμηνο. Αυτό, σε κάθε βιοτεχνία, στην οποία αποδεδειγμένα (βάσει ΚΑΔ), η ενέργεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα, στη διαμόρφωση του κοστολογίου της. Όλα αυτά έχοντας σαν βάση τις τιμές ενέργειας  του μηνός Ιουλίου 2021.

-Να δοθεί η δυνατότητα επιλογής σταθερού τιμολογίου στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις. Ώστε να περιοριστεί η εξάρτησή τους από την χρηματιστηριακή τιμή ενέργειας.

-Να καταρτιστεί σχέδιο από την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει και χρηματοδοτικές ενισχύσεις, προκειμένου οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν στην αγορά μηχανημάτων χαμηλότερης ενεργειακής κλάσης, ή στην παραγωγή ΑΠΕ, για την κατασκευή των προϊόντων τους.

– Επιδότηση για την καταβολή των δημοτικών τελών στο 100% και μετά την λήξη της ενεργειακής κρίσης, οι επιχειρήσεις να επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς.

-Μείωση των ειδικών φόρων στους λογαριασμούς ενέργειας

Αθήνα 09-02-2022

 ρεύμα Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!