Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Ευγνωμοσύνη: Η πρακτική της ωφελεί την υγεία

Η ευγνωμοσύνη είναι το Α και το Ω για μια ευτυχισμένη ζωή. Υπάρχουν πολλά οφέλη από την πρακτική της ευγνωμοσύνης, τόσο στην ψυχική όσο και τη σωματική υγεία. Έχει αποδειχθεί ότι η τακτική πρακτική της έχει μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα.

Thank you wooden blocks against shiny background

Ειδικότερα

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η ευγνωμοσύνη έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη συνολική αίσθηση ευημερίας.

Το άγχος μειώνει την ανοσολογική απόκριση σε πιθανές σωματικές απειλές. Ενώ η αυξημένη ψυχική ευεξία μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να καταπολεμήσει τις ασθένειες.

Η άσκηση ευγνωμοσύνης έχει επίσης την ικανότητα να βελτιώνει άλλες πτυχές της σωματικής υγείας. Μια μελέτη πρώιμου σταδίου του 2017 να ισχυρίζεται ότι μπορεί να μειώσει τους κινδύνους που σχετίζονται με την καρδιακή ανεπάρκεια.

Βελτιώνει την ψυχική υγεία

Η ευγνωμοσύνη είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ψυχική υγεία.

Η τακτική άσκηση ευγνωμοσύνης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης. Μια παλαιότερη μελέτη του 2003 σημείωσε ότι η ευγνωμοσύνη συνδέθηκε με τη βελτίωση της διάθεσης.

Η άσκηση ευγνωμοσύνης προάγει θετικά συναισθήματα και μπορεί να συμβάλει στην αίσθηση της ευημερίας όταν γίνεται τακτικά.

Βελτιωμένες σχέσεις

Η ευγνωμοσύνη όχι μόνο βελτιώνει τη σωματική και ψυχική σας ευεξία. μπορεί επίσης να βελτιώσει τις σχέσεις σας.

Η ευγνωμοσύνη παίζει βασικό ρόλο στη δημιουργία σχέσεων, καθώς και στην ενίσχυση των δεσμών που έχουμε ήδη.

Όσον αφορά τις ρομαντικές σχέσεις, η ευγνωμοσύνη μπορεί να βοηθήσει τους συντρόφους να αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι ο ένας με τον άλλον.

Μια μελέτη του 2010 έδειξε ότι οι σύντροφοι που έδειχναν ευγνωμοσύνη ο ένας για τον άλλον ανέφεραν αυξημένη ικανοποίηση από τη σχέση και βελτίωση της ευτυχίας την επόμενη μέρα.

Couple cuddling

Αυξημένη αισιοδοξία

Το να είσαι αισιόδοξος άνθρωπος μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της υγιούς γήρανσης, σύμφωνα με μια μελέτη του 2019.

Εάν δεν είστε φυσικά αισιόδοξοι, η πρακτική της ευγνωμοσύνης μπορεί να σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε μια αισιόδοξη προοπτική, όπως προτάθηκε από μια μελέτη του 2018.

Σε μια παλαιότερη μελέτη μόλις 10 εβδομάδες τακτικής πρακτικής ευγνωμοσύνης ήταν αρκετά για να νιώσουν οι συμμετέχοντες πιο αισιόδοξοι και θετικοί για την παρούσα ζωή τους και το μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!